Tickets voor FC Barcelona

De slogan zegt het al: FC Barcelona is més que un club – meer dan een club – en een wedstrijd van de blaugranas is ook meer dan een wedstrijd. Zelfs de meest ongeïnteresseerde toeschouwer zal onder de indruk zijn van het voetbalfeest dat zo om de twee weken de stad aandoet.

Wedstrijdkaarten kopen

Ben je van plan om tijdens je stedentrip naar Barcelona een wedstrijd bij te wonen, koop dan alvast je tickets. Je kunt bij Viagogo heel makkelijk en op betrouwbare wijze online tickets bestellen voor FC Barcelona. Je kunt zelf je zitplaatsen kiezen.

Het stadion van Barcelona biedt plaats aan bijna honderdduizend supporters – twee keer zoveel als in de Amsterdam Arena – dus vaak zijn er zelfs op de dag van de wedstrijd nog kaarten beschikbaar. Alleen voor de klassieker tegen Real Madrid zijn de kaarten al weken van tevoren uitverkocht.

De socios of cules (leden van de club) hebben eerste keus. Zodra het seizoen van start gaat, kunnen zij tickets bestellen voor elke wedstrijd in La Liga. Ook bij wedstrijden in de Champions League, Europacup of Copa del Rey zijn het de leden die de kaarten met voorrang én korting kunnen kopen. Pas als alle socios hun plek hebben bezet, is de rest van de wereld aan de beurt.

Waar kun je je kaarten kopen?

Tickets voor FC Barcelona kun je via de volgende kanalen kopen:

 • Internet
  Op de officiële website van FC Barcelona kun je
  kaarten kopen en je kunt bij Viagogo heel makkelijk, in het Nederlands en op betrouwbare wijze online tickets bestellen voor FC Barcelona.
 • Telefoon
  Bellen naar FC Barcelona kan ook: +34 93 496 36 00 (vanuit Nederland) of 902 1899 00 (in Spanje).
 • Winkels
  In Barcelona zelf kun je tickets ook kopen bij de toeristische informatiepunten van Barcelona Turisme. Deze plaatselijke VVV heeft verschillende stands en kantoren in het centrum van de stad. Ze zitten onder andere op Plaza Catalunya, de Ramblas, Plaza de Sant Jaume en het vliegveld. Je kunt de kaarten ook kopen bij multimediawinkel FNAC op Plaza Catalunya en in de winkelcentra L’Illa Diagonal en Diagonal Mar.
 • Stadion
  De kassa’s bij het Nou Camp-stadion verkopen ook kaarten voor komende wedstrijden van FC Barcelona. Let op: de openingstijden van de FC Barcelona Ticket Offices zijn beperkt.

Persoonlijke tip

Je kunt makkelijk met de metro naar het stadion komen, neem de groene lijn L3 naar Maria Cristina of de blauwe lijn L5 naar Collblanc of naar Badal. Houd er wel rekening mee dat het na afloop van de wedstrijd niet altijd meer mogelijk is om met de metro weer terug te reizen naar je hotel. Een alternatief is een fiets huren. Je kunt ook van tevoren een taxi bestellen, zodat je er zeker van bent dat je snel en veilig thuiskomt. De Camp Nou Taxi kun je heel makkelijk vooraf online regelen.

Voetbalreizen naar Barcelona

Als je geen tijd of zin hebt om zelf een vlucht, hotel en tickets te boeken, kun je voor een complete verzorgde voetbalreis kiezen.

Een 3-daagse FC Barcelona voetbalreis kost gemiddeld tussen de 300 en 500 euro. Deze prijs is inclusief een retour vliegticket naar Barcelona, 2 overnachtingen in een centraal 3 sterren hotel en kaarten voor een wedstrijd van FC Barcelona. Vaak is dit zelfs goedkoper dan zelf je reis samenstellen.

Lees verder over voetbalreizen naar FC Barcelona

De wedstrijd van het jaar: FC Barcelona – Real Madrid

De toegangskaarten voor deze wedstrijd zijn al lang van tevoren uitverkocht. Als je de partij koste wat het kost wilt zien, kun je terecht bij officiële wederverkopers. Die zijn snel te vinden met een simpele zoekopdracht in Google. Reken wel op gepeperde prijzen.

Er zijn ook genoeg particulieren die hun kaarten in de verkoop doen. De bekende veilingsites op internet (ebay.com, marktplaats.nl, loquo.com) staan er vol van, maar bedenk wel dat het een risicovolle onderneming is. Ook rond het stadion hoef je op de dag van de wedstrijd zelf niet lang te zoeken naar sjacheraars die tickets in de aanbieding hebben.

De selectie

Een video van de presentatie van de selectie van FC Barcelona voor het seizoen 2016-2017. Met commentaar in het Engels.

Meer lezen

Voetballiefhebbers lezen ook graag onze andere artikelen over FC Barcelona. Lees alles over Camp Nou, de Camp Nou Experience en de geschiedenis van FC Barcelona. Ben je van plan om een voetbalreis te maken? Lees in dit artikel dan alles over voetbalreizen naar Barcelona.

shares