Tickets kopen voor FC Barcelona

De slogan zegt het al: FC Barcelona, ook wel Barça genoemd is més que un club – meer dan een club – en een wedstrijd van de blaugranas is ook meer dan een wedstrijd. Zelfs de meest ongeïnteresseerde toeschouwer zal onder de indruk zijn van het voetbalfeest dat zo om de twee weken in de stad plaatsvindt. In dit artikel lees je stap voor stap hoe je aan wedstrijdkaarten kunt komen en waar je allemaal rekening mee moet houden.

Inhoud

Let op: momenteel wordt er niet gespeeld in Camp Nou maar in het Olympische stadion. Het Camp Nou stadion biedt plaats aan bijna honderdduizend mensen, het Olympische stadion is veel kleiner dus zeker populaire wedstrijden zullen eerder uitverkocht zijn.

De socios of cules (leden van de club) hebben de eerste keus. Zodra het seizoen van start gaat, kunnen zij tickets bestellen voor elke wedstrijd in La Liga. Ook bij wedstrijden in de Champions League, Europacup of Copa del Rey zijn het de leden die de kaarten met voorrang én korting kunnen kopen. Pas als alle socios hun plek hebben bezet, is de rest van de wereld aan de beurt.

Waar kun je je wedstrijdkaarten voor FC Barcelona kopen?

Tickets voor FC Barcelona kun je via de volgende kanalen kopen.

1. Online kaarten kopen voor een wedstrijd van FC Barcelona

Je kunt bij Voetbalticketshop.nl heel makkelijk, in het Nederlands en op betrouwbare wijze online tickets bestellen voor een wedstrijd van FC Barcelona.

De kosten voor wedstrijdkaarten en de extra kosten die er nog bij komen, kunnen variëren afhankelijk van het speelschema van FC Barcelona.

2. Telefonisch tickets kopen voor een wedstrijd van FC Barcelona

Bellen naar FC Barcelona kan ook: +34 93 496 36 00 (vanuit Nederland) of 902 1899 00 (in Spanje). Tijden: van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

3. Tickets kopen voor een wedstrijd van FC Barcelona bij een fysieke winkel

In Barcelona zelf kun je ook je tickets voor een wedstrijd kopen bij de toeristische informatiepunten van Barcelona Turisme. Deze plaatselijke VVV heeft verschillende stands en kantoren in het centrum van Barcelona. Ze zitten onder andere op Plaza Catalunya, de Ramblas, Plaza de Sant Jaume en het vliegveld. Je kunt de kaarten ook kopen bij multimediawinkel FNAC op Plaza Catalunya en in de winkelcentra L’Illa Diagonal en Diagonal Mar.

4. Tickets kopen voor een wedstrijd bij Camp Nou (tijdelijk gesloten)

Ik krijg regelmatig de vraag of je bij het stadion FC Barcelona tickets kunt kopen. De kassa’s bij het Camp Nou-stadion verkopen inderdaad kaarten voor komende wedstrijden van FC Barcelona. Let op: de openingstijden van de FC Barcelona Ticket Offices zijn beperkt. Bovendien ligt Camp Nou niet midden in het centrum van Barcelona, dus je zult speciaal hiervoor naar het stadion moeten reizen.

Als je toch besluit hier tickets te kopen kun je terecht bij toegang nummer 14. Hier zit de FC Barcelona General Ticket Office. Openingstijden: maandag-donderdag 9.00-17.00, vrijdag 9.00-14.30 en zaterdag 9.00-13.30 uur.

Kun je op de dag van de wedstrijd zelf nog kaarten kopen bij Camp Nou?
Op dagen dat er gespeeld wordt kun je nog tot de eerste helft voorbij is tickets krijgen bij de ticketbox van Camp Nou.

FC Barcelona Immersive Tour & Museum
Camp Nou is tijdelijk gesloten, maar met de FC Barcelona Immersive Tour & Museum kun je je toch onderdompelen in het stadion van Barcelona. Het museum is een nieuwe tentoonstelling naast Camp Nou, waar je Camp Nou kunt bezoeken met audiovisuele middelen. Het biedt ook veel andere mogelijkheden, waaronder een uitzicht op het stadion. Je kunt hier meer lezen over deze tentoonstelling.

5. Boek een 3-daagse FC Barcelona voetbalreis

Een 3-daagse FC Barcelona voetbalreis kost gemiddeld tussen de 300 en 500 euro. Deze prijs is inclusief een retour vliegticket naar Barcelona, 2 overnachtingen in een centraal 3 sterren hotel en kaarten voor een wedstrijd van FC Barcelona. Vaak is dit zelfs goedkoper dan zelf je reis samenstellen. Voordeel is dat de wedstrijdkaarten voor je geregeld worden. Lees hier verder over voetbalreizen naar FC Barcelona.

Wat kost een ticket voor een FC Barcelona wedstrijd?

Goedkoop is het niet om een wedstrijd van FC Barcelona bij te wonen en wat de kaarten kosten is ook afhankelijk van de wedstrijd. Reken op €40 (vooruit €39) voor het goedkoopste ticket om een wedstrijd van La Liga bij te wonen. Bijvoorbeeld FC Barcelona – RCD Mallorca. Voor deze wedstrijd zijn er kaarten vanaf €39 beschikbaar.

Hoe beter de tegenstander, hoe duurder de wedstrijdkaarten. Voor een wedstrijd tegen Sevilla beginnen de prijzen bijvoorbeeld bij €59 en zit je voor de tweede ring al gauw op €99. Ook worden tickets steeds duurder naarmate het seizoen verder vordert. Zeker voor wedstrijden waarbij de kans bestaat dat Barça kampioen wordt, zijn de kaarten prijzig. De Champions League wedstrijden zijn over het algemeen duurder dan die voor de eerste divisie, vanaf ongeveer €80.

Je kunt bij een reseller soms wel goedkopere tickets vinden. Houd er echter rekening mee dat daar meestal nog kosten bij komen, zoals btw, boekingskosten etc. Uiteindelijk komt de prijs dus op hetzelfde neer. 

De kosten kunnen behoorlijk oplopen afhankelijk van de plek in het stadion. Hoe hoger je zit, hoe goedkoper, maar hoe verder van het veld natuurlijk. Wie een VIP ticket aanschaf voor de wedstrijd FC Barcelona – Real Madrid betaalt zo €1000. Reken voor een wedstrijd met een ‘normale’ tegenstander (geen topwedstrijd of derby, maar ook niet de laagst geclassificeerde tegenstander) op een beetje een leuke plek, op een prijs van €100-120.

Hoe lang duurt een voetbalwedstrijd?

Een voetbalwedstrijd duurt zonder verlenging 90 minuten (+ eventuele blessuretijd), opgedeeld in twee delen van 45 minuten met een kwartier pauze. Eventueel kan een wedstrijd verlengd worden met twee keer vijftien minuten.

Praktische tips voor wie een FC Barcelona wedstrijd bijwoont

  • Wees op tijd. Ter plekke zul je op zoek moeten naar je ingang en dat kan wel even duren (de locals weten natuurlijk precies waar ze moeten zijn).
  • Als je de juiste slurf hebt gevonden kun je op zoek naar je zitplaatsen. Deze zijn genummerd. Het juiste nummer vind je op je ticket. Links bevinden zich de even nummers en rechts de oneven nummers.
  • Zelfs als het overdag mooi weer is, kan het ‘s avonds in het Olympische stadion koud zijn. Buiten het zomerseizoen is het dus aan te raden een vestje (of nog meer) mee te nemen. Zeker als je zitplaatsen hoog in het stadion hebt.
  • Je mag in principe gewoon een tas, rugzak en camera meenemen het stadion in. Houd er rekening mee dat je tassen gecheckt zullen worden.
  • Je mag eten meenemen in het stadion en kunt in de omgeving belegde broodjes of sandwiches kopen om mee te nemen. Drinken is lastiger, want je mag geen blikjes noch flessendoppen mee naar binnen nemen.
  • Alcohol is niet toegestaan in het Olympisch stadion. je kunt alleen frisdrank en alcoholvrij bier krijgen.
  • Roken is verboden.

De FC Barcelona Seizoenskaart

Aan een seizoenskaart voor FC Barcelona komen is geen makkelijke opgave als je geen local bent. De makkelijkste manier om een Carnet de Socis te krijgen is door aan te tonen dat je familie bent van een andere seizoenskaarthouder. Ook personen die eerder een seizoenskaart hebben gehad (minstens twee opeenvolgende jaren) komen in aanmerking, net als eerstegraads familieleden van voormalige kaarthouders die zijn overleden. Tot slot kunnen degenen die drie jaar lang een ‘Carnet de Compromiso’ hebben gehad ook een seizoenskaart aanvragen.

Voldoe je aan geen van deze voorwaarden, dan kun je een verzoek indienen bij het bestuur en heb je dus geen beschikking over een FC Barcelona seizoenskaart. Het bestuur kan in uitzonderlijke gevallen toestemming geven.

Een seizoenskaart voor FC Barcelona is op dit moment (2024) verkrijgbaar vanaf €250. Voor kinderen tot en met 5 jaar is de kaart gratis. Fanatieke leden vragen meestal al direct bij de geboorte van hun kind een seizoenskaart aan.

Een ‘Carnet de Compromiso’ is een speciale kaart voor degenen die lid willen worden, maar (nog) niet aan de voorwaarden voldoen. Met deze kaart heb je echter niet dezelfde rechten als leden van de club. Zo heb je geen voorrang bij het kopen van wedstrijdkaarten voor FC Barcelona en kun je niet zomaar Camp Nou binnen. De kaart kost €125 per jaar en is bedoeld als opstap naar de echte ledenkaart.

Hola BCN! Travel Card: onbeperkt met het openbaar vervoer in Barcelona

Bestel hier met korting!

Meer lezen

Voetballiefhebbers lezen ook graag mijn andere artikelen over FC Barcelona. Lees alles over Camp Nou, de Camp Nou Experience en de geschiedenis van FC Barcelona. Ben je van plan om een voetbalreis te maken? Lees in dit artikel dan alles over voetbalreizen naar Barcelona.