Tickets kopen voor FC Barcelona

De slogan zegt het al: FC Barcelona is més que un club – meer dan een club – en een wedstrijd van de blaugranas is ook meer dan een wedstrijd. Zelfs de meest ongeïnteresseerde toeschouwer zal onder de indruk zijn van het voetbalfeest dat zo om de twee weken de stad aandoet. In dit artikel lees je stap voor stap hoe je aan kaarten kunt komen en waar je allemaal rekening mee moet houden.


Benieuwd naar de leukste buurten in Barcelona?

Ik heb de leukste wijken voor je op een rijtje gezet!

Reserveer nu veilig en gemakkelijk online je tickets voor FC Barcelona!


Benieuwd naar de leukste buurten in Barcelona?

Ik heb de leukste wijken voor je op een rijtje gezet!

Inhoud

Het stadion van Barcelona biedt plaats aan bijna honderdduizend supporters – twee keer zoveel als in de Amsterdam Arena – dus vaak zijn er zelfs op de dag van de wedstrijd nog kaarten beschikbaar. Alleen voor de klassieker tegen Real Madrid zijn de kaarten al weken van tevoren uitverkocht.

De socios of cules (leden van de club) hebben eerste keus. Zodra het seizoen van start gaat, kunnen zij tickets bestellen voor elke wedstrijd in La Liga. Ook bij wedstrijden in de Champions League, Europacup of Copa del Rey zijn het de leden die de kaarten met voorrang én korting kunnen kopen. Pas als alle socios hun plek hebben bezet, is de rest van de wereld aan de beurt.

Waar kun je je wedstrijdkaarten voor FC Barcelona kopen?

Tickets voor FC Barcelona kun je via de volgende kanalen kopen.

1. Online kaarten kopen voor FC Barcelona

Je kunt bij Voetbalticketshop.nl heel makkelijk, in het Nederlands en op betrouwbare wijze online tickets bestellen voor FC Barcelona.

De kosten voor wedstrijdkaarten en de extra kosten die er nog bij komen, kunnen variëren afhankelijk van de wedstrijd.

Check hier het speelschema van FC Barcelona.

2. Telefonisch tickets kopen voor FC Barcelona

Bellen naar FC Barcelona kan ook: +34 93 496 36 00 (vanuit Nederland) of 902 1899 00 (in Spanje). Tijden: van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

3. Tickets kopen voor FC Barcelona bij een fysieke winkel

In Barcelona zelf kun je tickets ook kopen bij de toeristische informatiepunten van Barcelona Turisme. Deze plaatselijke VVV heeft verschillende stands en kantoren in het centrum van de stad. Ze zitten onder andere op Plaza Catalunya, de Ramblas, Plaza de Sant Jaume en het vliegveld. Je kunt de kaarten ook kopen bij multimediawinkel FNAC op Plaza Catalunya en in de winkelcentra L’Illa Diagonal en Diagonal Mar.

4. Tickets kopen voor een wedstrijd bij Camp Nou

Ik krijg regelmatig de vraag of je bij het stadion FC Barcelona tickets kunt kopen. De kassa’s bij het Nou Camp-stadion verkopen inderdaad kaarten voor komende wedstrijden van FC Barcelona. Let op: de openingstijden van de FC Barcelona Ticket Offices zijn beperkt. Bovendien ligt Camp Nou niet midden in het centrum van de stad, dus je zult speciaal hiervoor naar het stadion moeten reizen.

Als je toch besluit hier tickets te kopen kun je terecht bij toegang nummer 14. Hier zit de FC Barcelona General Ticket Office. Openingstijden: maandag-donderdag 9.00-17.00, vrijdag 9.00-14.30 en zaterdag 9.00-13.30 uur.

Kun je op de dag van de wedstrijd zelf nog kaarten kopen bij Camp Nou? Op dagen dat er gespeeld wordt kun je nog tot de eerste helft voorbij is tickets krijgen bij de ticket box van Camp Nou.

5. Boek een voetbalreis

Een 3-daagse FC Barcelona voetbalreis kost gemiddeld tussen de 300 en 500 euro. Deze prijs is inclusief een retour vliegticket naar Barcelona, 2 overnachtingen in een centraal 3 sterren hotel en kaarten voor een wedstrijd van FC Barcelona. Vaak is dit zelfs goedkoper dan zelf je reis samenstellen. Voordeel is dat de wedstrijdkaarten voor je geregeld worden.

Lees verder over voetbalreizen naar FC Barcelona

Persoonlijke tip – vervoer van en naar Camp Nou

Je kunt de metro naar het stadion komen, neem bijvoorbeeld de groene lijn L3 naar Maria Cristina of de blauwe lijn L5 naar Collblanc of naar Badal. Houd er wel rekening mee dat het na afloop van de wedstrijd niet altijd meer mogelijk is om met de metro weer terug te reizen naar je hotel (soms is de laatste metro reeds vertrokken). Een alternatief is een fiets huren. Je kunt ook van tevoren een taxi bestellen, zodat je er zeker van bent dat je snel en veilig thuiskomt. Je taxi staat klaar als je na de wedstrijd het stadion uitkomt.

Wat kost een ticket voor een FC Barcelona wedstrijd?

Goedkoop is het niet om een wedstrijd bij te wonen en wat de kaarten kosten is ook afhankelijk van de wedstrijd. Reken op €40 (vooruit €39) voor het goedkoopste ticket om een wedstrijd van La Liga bij te wonen. Bijvoorbeeld FC Barcelona – RCD Mallorca. Voor deze wedstrijd zijn er kaarten vanaf €39 beschikbaar.

Hoe beter de tegenstander, hoe duurder de wedstrijdkaarten. Voor een wedstrijd tegen Sevilla beginnen de prijzen bijvoorbeeld bij €59 en zit je voor de tweede ring al gauw op €99. Ook worden tickets steeds duurder naarmate het seizoen verder vordert. Zeker voor wedstrijden waarbij de kans bestaat dat Barça kampioen wordt, zijn de kaarten prijzig. De Champions League wedstrijden zijn over het algemeen duurder dan die voor de eerste divisie, vanaf ongeveer €80.

Je kunt bij een reseller soms wel goedkopere tickets vinden. Houd er echter rekening mee dat daar meestal nog kosten bij komen, zoals btw, boekingskosten etc. Uiteindelijk komt de prijs dus op hetzelfde neer. 

De kosten kunnen behoorlijk oplopen afhankelijk van de plek in het stadion. Hoe hoger je zit, hoe goedkoper, maar hoe verder van het veld natuurlijk. Wie een VIP ticket aanschaf voor de wedstrijd FC Barcelona – Real Madrid betaalt zo €1000. Reken voor een wedstrijd met een ‘normale’ tegenstander (geen topwedstrijd of derby, maar ook niet de laagst geclassificeerde tegenstander) op een beetje een leuke plek, op een prijs van €100-120.

Waar kun je het best zitten in Camp Nou?

Als je hebt bepaald welke wedstrijd je wilt gaan zien, is het tijd om je zitplaatsen te kiezen voor de wedstrijd. Veel hangt af van de prijs die je bereid bent te betalen. Hoe beter de plek, hoe duurder, maar  grappig genoeg bevinden de plekken met het ‘slechtste’ zicht, zich het dichtst bij het veld. Er wordt zelden over geklaagd, maar de eerste rijen, zijn ook de rijen die het minst steil naar boven gaan en waarbij je dus tegen het hoofd van degene voor je aan kijkt. Overigens gaat dit veranderen met de grootschalige renovatie en vergroting van het stadion, die momenteel wordt uitgevoerd.

Dit is een kaartje met alle verschillende vakken in Camp Nou.

Overzicht van de beschikbare plekken in Camp Nou

Helemaal bovenin (3de rij) is het zicht ook niet optimaal. Mensen die bijziend zijn en vanaf deze plek de wedstrijd volgen, moeten hun bril dus niet vergeten. Vanwege de afstand zijn de spelers ook niet altijd goed te herkennen. Verrekijker mee ;-)!

Het stadion telt drie ringen of rijen, de eerste (onderste rode ring), de tweede (middelste, blauwe ring) en de derde (bovenste, rode ring).

In de corners, hoeken, kun je goed zitten (tweede ring, niet de goedkoopste, niet de duurste) en heb je aardig overzicht. De zitplaatsen zijn hier net wat goedkoper dan de lange zijde (lateral), maar het is een prima plek om de wedstrijd te volgen en het kan soms meer dan €100 euro schelen met de zitplaatsen aan de lange zijde. Zeker bij spannende wedstrijden, zoals FC Barcelona – Sevilla om maar wat te noemen.

Achter het Gol Sud (zuidelijke goal) bevindt zich het supportersgebied waar de harde kern zit. Als je die van dichtbij wil meemaken, kun je stoelen in dit deel van het stadion reserveren. De supporters zijn fanatiek, maar de sfeer is meestal goed.

De wedstrijd van het jaar: FC Barcelona – Real Madrid

De toegangskaarten voor deze wedstrijd zijn al lang van tevoren uitverkocht. Het is dus ontzettend moeilijk om aan tickets te kopen voor de derby. Als je de partij koste wat het kost wilt zien, kun je terecht bij officiële wederverkopers. Die zijn snel te vinden met een simpele zoekopdracht in Google. Reken wel op gepeperde prijzen, op deze sites vragen ze zo honderden euro’s voor een ticket.

Er zijn ook genoeg particulieren die hun kaarten in de verkoop doen. De bekende veilingsites op internet (ebay.com, marktplaats.nl, loquo.com) staan er vol van, maar bedenk wel dat het een risicovolle onderneming is. Ook rond het stadion hoef je op de dag van de wedstrijd zelf niet lang te zoeken naar sjacheraars die tickets in de aanbieding hebben.

El Clásico

De rivaliteit tussen Madrid en Barcelona komt onder andere door het feit dat dit de twee grootste steden in Spanje zijn. Daarnaast speelt de politieke context een rol: Spanje versus Catalonië. Omdat de twee clubs tot de rijkste en meest succesvolle voetbalclubs ter wereld, is de rivaliteit tussen deze clubs één van de meest intense in de internationale sportwereld. Vandaar dat de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid ‘de klassieker’ wordt genoemd. Samen met Athletic de Bilbao zijn het de enige clubs die nooit zijn gedegradeerd in La Liga.

Wie heeft El Clásico het vaakst gewonnen? Ook een veelgestelde vraag. En het antwoord is….FC Barcelona. In ieder geval sinds 1989. De Catalaanse club won de wedstrijd 115 keer, Real Madrid 103 keer en in 62 gevallen was de uitslag gelijkspel.

Wil jij weten wanneer de klassieker gespeeld wordt? Bekijk dan het programma van FC Barcelona voor dit seizoen.

Hoe lang duurt een wedstrijd in Camp Nou?

Een voetbalwedstrijd in Camp Nou duurt zonder verlenging 90 minuten (+ eventuele blessuretijd), opgedeeld in twee delen van 45 minuten met een kwartier pauze. Eventueel kan een wedstrijd verlengd worden met twee keer vijftien minuten.

Een wedstrijd bijwonen in Camp Nou, wat kun je verwachten?

Een voetbalwedstrijd van FC Barcelona in het thuisstadion Camp Nou kijken is een ervaring. Misschien wel de meest ‘local’ activiteit waar toeristen op af komen. Want in Camp Nou zit je echt tussen de Catalanen, hele families inclusief kinderen, vrienden, bewoners uit de buurt. Fantastisch om te zien!

Verreweg de meeste mensen komen met de metro (rond het stadion zijn maar liefst 6 haltes), hoewel ook een groot aantal mensen gewoon lopend naar het stadion komt. In de wijk Les Corts, waar Camp Nou ligt, heeft vrijwel iedereen een seizoenskaart. Daarnaast zijn de auto, taxi, bus en fiets natuurlijk ook opties.

De deuren van het stadion gaan doorgaans anderhalf uur voor de wedstrijd open. Ben je er – lekker Hollands – vroeg bij en zit je al drie kwartier of een uur voor aanvang in het stadion, wees dan niet verbaasd als Camp Nou nog helemaal leeg is, op de buitenlandse bezoekers na.

De lokale Barça-aanhanger gaat voor de wedstrijd niet alvast z’n plekje warm houden in het stadion, maar duikt een bar in in de directe omgeving. Daar eten ze een bocadillo (belegd broodje) of bestellen ze er één om mee te nemen (para llevar). De catering in het stadion laat te wensen over (dit gaat in de nabije toekomst gelukkig wel veranderen).

Pas zo’n 20 minuten voor de wedstrijd gaan ze richting stadion. Omdat Camp Nou vele ingangen heeft, levert dit over het algemeen geen problemen op.

Natuurlijk zul je het clublied horen, voor degenen die dit mee willen zingen: in dit artikel over het clublied vind je tekst en een linkje naar een audiobestand. Zo kom je vast in de sfeer.

Wees verder niet verbaasd als na 17 minuten en 14 seconden de supporters om onafhankelijkheid – ‘indepèndencia’ – beginnen te schreeuwen. Waarom na 17 minuten en 14 seconden? Dat is een verwijzing naar het jaar 1714, waarin Catalonië de strijd om onafhankelijkheid moest opgeven ten gunste van Madrid.

Na afloop is het verbazingwekkend hoe snel het stadion ook weer leeg is en alle mensen verdwenen lijken te zijn. Lijken, want ondergronds, in de zes metrostations rond het stadion, is het een drukte van jewelste en ook de bars in de buurt doen na afloop van de wedstrijd over het algemeen goede zaken.

Een wedstrijd bijwonen is vooral een gezellige aangelegenheid. Zelfs als je tussen de meest fanatieke supporters zit en zelfs bij FC Barcelona – Real Madrid.

Praktische tips voor wie een wedstrijd bijwoont in Camp Nou

  • Neem niet te veel waardevolle spullen mee als je met het ov komt. De metro is voorafgaand aan een wedstrijd en na afloop meestal razend druk en dus een populaire spot voor zakkenrollers.
  • Wees op tijd. Ter plekke zul je op zoek moeten naar je ingang en dat kan wel even duren (de locals weten natuurlijk precies waar ze moeten zijn).
  • Als je de juiste slurf hebt gevonden kun je op zoek naar je zitplaatsen. Deze zijn genummerd. Het juiste nummer vind je op je ticket. Links bevinden zich de even nummers en rechts de oneven nummers.
  • Zelfs als het overdag mooi weer is, kan het ‘s avonds in Camp Nou koud zijn. Buiten het zomerseizoen is het dus aan te raden een vestje (of nog meer) mee te nemen. Zeker als je zitplaatsen hoog in het stadion hebt.
  • Je mag in principe gewoon een tas, rugzak en camera meenemen het stadion in. Houd er rekening mee dat je tassen gecheckt zullen worden.
  • Je mag eten meenemen het stadion in en kunt in de omgeving belegde broodjes of sandwiches kopen om mee te nemen. Drinken is lastiger, want je mag geen blikjes noch flessendoppen mee naar binnen nemen.
  • Alcohol is niet toegestaan in Camp Nou. In het stadion kun je alleen frisdrank en alcoholvrij bier krijgen.
  • Roken is verboden in Camp Nou.

De selectie van FC Barcelona voor het huidige seizoen

Een video van de presentatie van de selectie van FC Barcelona voor het seizoen 2022-2022.

De FC Barcelona Seizoenskaart

Aan een seizoenskaart voor FC Barcelona komen is geen makkelijke opgave als je geen local bent. De makkelijkste manier om een Carnet de Socis te krijgen is door aan te tonen dat je familie bent van een andere seizoenskaarthouder. Ook personen die eerder een seizoenskaart hebben gehad (minstens twee opeenvolgende jaren) komen in aanmerking, net als eerstegraads familieleden van voormalige kaarthouders die zijn overleden. Tot slot kunnen degenen die drie jaar lang een ‘Carnet de Compromiso’ hebben gehad ook een seizoenskaart aanvragen.

Voldoe je aan geen van deze voorwaarden, dan kun je een verzoek indienen bij het bestuur. Het bestuur kan in uitzonderlijke gevallen toestemming geven.

Een seizoenskaart voor FC Barcelona kost op dit moment (2023) €195. Voor kinderen tot en met 5 jaar is de kaart gratis. Fanatieke leden vragen meestal al direct bij de geboorte van hun kind een seizoenskaart aan.

Een ‘Carnet de Compromiso’ is een speciale kaart voor degenen die lid willen worden, maar (nog) niet aan de voorwaarden voldoen. Met deze kaart heb je echter niet dezelfde rechten als leden van de club. Zo heb je geen voorrang bij het kopen van wedstrijdkaarten en kun je niet zomaar Camp Nou binnen. De kaart kost €125 per jaar en is bedoeld als opstap naar de echte ledenkaart.

Meer lezen

Voetballiefhebbers lezen ook graag mijn andere artikelen over FC Barcelona. Lees alles over Camp Nou, de Camp Nou Experience en de geschiedenis van FC Barcelona. Ben je van plan om een voetbalreis te maken? Lees in dit artikel dan alles over voetbalreizen naar Barcelona.