Canelones

Cannelloni ken je misschien vooral uit Italië, maar de pasta is ook onlosmakelijk verbonden met de Catalaanse volkskeuken. Canelones staan traditioneel op 26 december op het menu, in Catalonië een officiële feestdag. Je kunt de pastrollen vullen met verschillende soorten vulling en het is leuk om te variëren met vis, kip en vlees of spinazie.

Je komt canelones op de menukaart van bijna elk Catalaans restaurant tegen. Van oorsprong werd het gerecht op 26 december bereid met de restjes vlees van het kerstmaal.

CANELONES

Ingrediënten

  • 500 g gedroogde cannelloni of lasagnevellen
  • 150 g parmezaanse kaas
  • 500 ml bechamelsaus

Voor de vulling:

  • 40 gr boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui (fijngehakt)
  • 4 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 70 gr serranoham (fijngesneden)
  • 250 gr varkensgehakt
  • 250 gr kippengehakt
  • 30 gr bloem
  • 300 ml melk
  • zout en peper

Instructies

  1. Smelt de boter in de pan
  2. Bak de ui en knoflook voor 10 minuten
  3. Voeg nu al het gehakt toe, bak 5 minuten
  4. Nu voeg je de serranoham toe
  5. Voeg ook de bloem toe, laat 1 a 2 minuten koken voordat je de melk erbij doet
  6. Beetje bij beetje de melk toevoegen, al roerend aan de kook brengen. Laat 5 minuten koken
  7. Kook de cannelloni
  8. Verwarm de oven voor op 220 graden
  9. Stop de vulling in de cannelloni en leg deze in een ovenschaal
  10. Giet de bechamelsaus erover en strooi hier kaas overheen.
  11. Bak voor 30 minuten tot de cannelloni’s goudbruin zijn.