Escalivada

Een typisch Catalaanse specialiteit is escalivada, een gerecht dat bestaat uit geroosterde paprika, ui en aubergine. Super makkelijk te maken en afhankelijk van hoe veel zout en olijfolie je eroverheen strooit, nog hartstikke gezond ook! Bovendien smaakt escalivada lekker bij vlees, vis of gewoon als voorgerecht.

Recept: Escalivada

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 middelgrote rode paprika’s
  • 1 grote aubergine
  • 3 middelgrote uien
  • olijfolie
  • zout (grof zeezout is het lekkerst)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de paprika’s en aubergine. Haal de buitenste laag van de ui eraf, maar niet alles. Leg de groenten ongesneden in een grote ovenschaal. Schuif de schaal in de oven en laat 50-60 minuten roosteren.
  2. Pel de schil van de paprika, aubergine en ui. Snijd alle groente in plakjes en laat volledig afkoelen. Breng op smaak met olijfolie en zout.

Opmerkingen

Tip: Serveren met pan con tomate. De escalivada op de foto heeft ook een laagje geitenkaas, lekker!

DE BESTE ADRESSEN VOOR ESCALIVADA IN BARCELONA

Hier aten bij de lekkerste escalivada van de stad. Zeker gaan proeven dus!

  • Bar Casi (C/Massens 74, Eixample)
  • El Quim de la Boquería (op de Boquería markt)
  • Ciudad Condal (Rambla Catalunya 18, Eixample)
  • Cerveceria Catalana (C/Mallorca 236, Eixample)