City Pass Barcelona Card

Barcelona City Pass en Barcelona Card

Wie in Barcelona – naast luieren op het strand en eten in de lekkerste restaurantjes – ook van plan is om wat cultuur op te snuiven, is met een kortingskaart vaak een stuk voordeliger uit. De meest populaire kortingskaarten zijn de Barcelona City Pass en de Barcelona Card. De verschillen op een rijtje.

Barcelona City Pass

Staan de Sagrada Família, Park Guëll en de Hop-on Hop-Off Bus op het programma? Dan raden we de Barcelona City Pass aan. Met deze kaart krijg je:

  • Gratis retour met de Aerobus tussen Barcelona Airport El Prat en het centrum van Barcelona (of een enkele reis van Girona Airport naar busstation Barcelona Nord)
  • Gratis skip-the-line tickets voor zowel de Sagrada Familia en Park Guëll (je hoeft dus niet in de rij te staan om tickets te kopen)
  • Gratis tickets voor de Hop-On Hop-Off Bus (kies zelf voor 24 of 48 uur. Let op: de uren dienen achter elkaar gebruikt te worden, dus bijvoorbeeld maandag en dinsdag en niet maandag en donderdag)
  • 20% korting op de Hola Transport Card, Camp Nou-Experience, het Picasso Museum, Casa Mila, Casa Batllo en talloze andere musea en bezienswaardigheden*
  • 20% korting op activiteiten zoals een dagtocht naar Montserrat en fietstours*

De Barcelona City Pass kopen

De Barcelona City Pass is alleen te koop via deze website. De tickets krijg je, zodra je de tijdssloten hebt aangegeven, toegestuurd per mail en kun je uitprinten of bewaren op je mobiele telefoon. Het wijst zich na aankoop vanzelf hoe je gebruik kunt maken van de kortingen.

De Barcelona City Pass kost op dit moment €65 voor volwassenen en €29 voor kinderen (t/m 10 jaar). Wie 48 uur gebruik wil maken van de Hop-On Hop-Off bus of ook de torens in de Sagrada Familia wil bezoeken is iets meer kwijt (kijk hier voor actuele prijzen). Je kunt het zelf narekenen: dit haal je er waarschijnlijk makkelijk uit.

Veelgestelde vragen over de Barcelona City Pass

1. Hoe lang is de Barcelona City Pass geldig?
Totdat je gebruik hebt gemaakt van alles waar je met de kaart recht op hebt. Of je nu een dag of twee weken naar Barcelona gaat, dat doet er niet toe. Het is dus geen enkel probleem om bijvoorbeeld op dag 1 van je stedentrip gebruik te maken van de bus van het vliegveld naar de stad, en pas drie dagen later de Sagrada Família te bezoeken.
2. Ik wil een Barcelona City Pass bestellen, maar kan de datum van aankomst niet aanklikken.
Waarschijnlijk is het te kortdag om de City Pass via de website te bestellen. Maar geen paniek! Als je ons een mailtje stuurt, zorgen wij dat het (zonder extra kosten) toch nog op tijd voor jullie wordt geregeld.
3. Kun je met de City Pass ook de torens van de Sagrada Família bezoeken?
De standaard Barcelona City Pass is alleen geldig voor een bezoek aan de Sagrada Família zónder torens. Maar er is ook een (iets duurdere) Pass, waarmee je wél de torens in kunt, plus een audiogids meekrijgt. Klik voor meer informatie over deze Pass op deze link.
4. Moet ik bij het bestellen van de pas al precies aangeven op welke dag en hoe laat ik een bepaalde bezienswaardigheid wil bezoeken?
Nee hoor. Als je pas over een paar maanden naar Barcelona komt en nu de Pass al hebt besteld, dan kunnen we ons voorstellen dat je nog helemaal niet weet hoe laat je bij de Sagrada Família wilt staan. Maar zorg wel dat je het voor je bezoek even aangeeft. Dat kan in principe tot vlak voor vertrek, maar dan heb je wel kans dat bepaalde bezienswaardigheden op het tijdstip van jouw wens al zijn volgeboekt. Let op: zodra je het tijdslot hebt doorgegeven, ontvang je alle tickets in één keer per mail.

Mocht er nu toch nog iets niet duidelijk zijn over de Barcelona City Pass, stel dan gerust je vraag aan ons via info@barcelonatips.nl
barcelona city pass

Barcelona Card

De meest verkochte kortingskaart voor Barcelona is de Barcelona Card, de officiële toeristenkaart van de stad. Met deze pas, die je koopt voor 3, 4 of 5 dagen, kan je gratis reizen met het openbaar vervoer, gratis naar sommige musea en krijg je korting op tientallen andere musea en bezienswaardigheden. Het enige nadeel: de korting op de meest populaire bezienswaardigheden is vaak niet bijzonder hoog.

De Barcelona Card is dus alleen aan te raden als je van plan bent een museum-marathon te doen in Barcelona of heel veel gebruik zult maken van het openbaar vervoer, wat meestal niet het geval is, want je kunt best veel lopen en veel mensen huren een fiets.

Bij de prijs van een Barcelona Card zit inbegrepen:

  • Gratis entree bij musea – De kaart biedt gratis toegang tot een aantal bekende musea in Barcelona, zoals het Museu d’Història de la Ciutat, de Fundació Joan Miró en het MACBA.
  • Gratis reizen met het Openbaar Vervoer – Bus, metro, tram en trein staan gratis tot je beschikking in Barcelona. Ook mag je gratis met de trein die je naar het vliegveld brengt (Terminal 2). De kaart is niet geldig in de Aerobus en in de Hop On Hop Off Bus.
  • Korting – Van de Camp Nou Experience tot Zoo de Barcelona, de kaart biedt korting bij meer dan 70 bezienswaardigheden, tours, attracties en restaurants. Voor een totaal overzicht van alle kortingen die de Barcelona Card biedt, zie deze link.
  • Gids en kaart – Bij de kaart krijg je een stadsgids (beschikbaar in het Engels en 5 andere talen) en een plattegrond van Barcelona.

De Barcelona Card kopen

De Barcelona Card is te koop bij kantoren van Turisme de Barcelona (zie deze link voor locaties), maar het is zeker zo makkelijk om de Barcelona Card online te bestellen: bestel hier de Barcelona Card met 10% korting.
De kaart kost €45 voor 3 dagen, €55 voor 4 dagen en €60 voor 5 dagen. De prijs voor kinderen is respectievelijk €21, €27 en €32.

Als je de kaart online bestelt, krijg je via de mail een voucher toegestuurd waarmee je de Barcelona Card (inclusief gidsje en plattegrond) kunt afhalen in Barcelona. De kaart is geldig vanaf het moment dat je de voucher inwisselt. Je kunt met de Barcelona Card gratis met de trein vanaf het vliegveld naar de stad, dus het is het handigst om de kaart al op de luchthaven af te halen.
De kaart is, afhankelijk van voor hoeveel dagen je ‘m koopt, 3, 4 of 5 kalenderdagen geldig. Het gaat dus niet om periodes van 24 uur. Als je de Barcelona Card bijvoorbeeld maandag, ongeacht het tijdstip, laat ingaan, is deze geldig tot vrijdagavond 23.59 uur.

Afhaalpunten Barcelona Card

Locatie Adres Openingstijden
Plaça Cataluña Plaça de Catalunya, 17-S 8.30 – 20.30 uur
Plaça Sant Jaume Ciutat, 2 8.30 – 20.30 uur
Vliegveld Barcelona Airport Terminals T1 and T2 8.30 – 20.30 uur
Cabina Colom Plaça Portal de la Pau, s/n 8.30 – 18.30 uur

Barcelona Card vs. Barcelona City Pass

Een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen de Barcelona Card en de Barcelona City Pass:
Barcelona Card Barcelona City Pass
Prijs
Volwassenen €45 (3 dagen), €55 (4 dagen) of €60 (5 dagen) €65 of €75 (afhankelijk van of je de Hop on Hop off bus 24 of 48 uur boekt)
Kinderen (4-12 jaar) €21 (3 dagen), €27 (4 dagen) of €32 (5 dagen) (4-10 jaar) €29 of €33
Gratis toegang tot Openbaar vervoer binnen de stad, met trein van vliegveld El Prat naar centrum, heel veel musea (o.a. MACBA, Miró, CosmoCaixa), een reisgids. Hop on Hop Off Bus (24 of 48 uur), Sagrada Família (zonder wachtrij), Park Güell (zonder wachtrij), retour vliegveld El Prat of enkeltje vliegveld Girona
Korting Heel veel bekende bezienswaardigheden en musea (o.a. Camp Nou Experience, Zoo de Barcelona, Aquarium, Palau de la Música), verschillende wandel- en fietstours Transportkaart voor openbaar vervoer, bekende bezienswaardigheden en musea als Casa Batlló, Casa Mila, Picasso, Zoo, Camp Nou Experience)
Waar ophalen Een van de vele toeristenbureautjes verspreid door de hele stad (zoals vliegveld en Placa Catalunya) Alles online

Voor een uitgebreid overzicht met alle kortingen, klik je hier.

Andere Kortingkaarten en Stadspassen

Kijk ook naar deze opties: