Cocktailbars in Barcelona

Barcelona heeft een rijke traditie van coctelerías met als belangrijkste mixdrankje de gin-tonic, een traditie die overgekomen is vanuit Cuba, lange tijd een Spaanse kolonie, waar veel Catalanen hun geluk gingen beproeven eind negentiende eeuw.

Van de vele chiringuitos op het strand tot aan elegante cocktailbars over de hele stad verspreid, met alcohol of liever zonder, lekker aan de bar of achterovergezakt op een loungebank, er is voor ieder wat wils.

Bar Pesca Salada

Het eerste wat opvalt als je deze piepkleine bar in El Raval binnenloopt is het spectaculaire interieur. Aan het plafond hangt een enorm conservenblik sardientjes, de trencadis-vloer is nog origineel en de verlichting is mysterieus, alsof je je onder water bevindt. Op de kaart staan zo’n dertig soorten gin-tonics, persoonlijke favoriet is de Hendricks met komkommer en rozenblaadjes. Verder zijn ero ok andere cocktails, mixjes zonder alcohol en kwaliteitsbieren. En ze maken er geweldige bocatas (belegde broodjes). Sla het toilet niet over, dat is gevestigd in de oude ijskast van de viswinkel die hier begin vorige eeuw zat.

Locatie:
Carrer de la Cera 32, El Raval
Metro: L2 (paarse lijn) Sant Antoni

Ginger

In de elegante cocktailbar Ginger, gelegen in het deel van de gotische wijk waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, is oranje dé kleur. Terwijl je je laat zakken in een aangenaam zachte stoel of op een van de vele sofa’s, waan je je in de retrotijd van de jaren zeventig. Het licht is prettig gedimd en uit de speakers klinkt rustige loungemuziek, jazz en hits uit de jaren zestig en zeventig en na de cocktail kun je hier een hapje eten, volgens trouwe bezoekers behoren de gerechten tot de lekkerste van Barcelona. Naast cocktails hebben ze ook een uitstekende wijnkaart.

Locatie:
Carrer Palma de Sant Just 1, Barri Gótic
Metro: L4 (gele lijn) Jaume I

Milano

In een wereldstad als Barcelona vind je veel bars waar je een goede cocktail kunt drinken terwijl je van live muziek geniet. Maar in Milano, helemaal geïnspireerd op de jaren veertig, behoort het aanbod live jazzmuziek tot het beste in Barcelona (kijk op de website voor het programa). De coctelería wordt hier tot kunst verheven en je kunt hier dan ook, naast de klassiekers, de allernieuwste cocktails uitproberen waaronder vele eigen creaties die voortdurend aangepast worden voor een optimale smaak, tot in de kleinste details. De ervaren cocteleros genieten van een hoge reputatie onder de cocktailbars in en buiten de stad.

Locatie:
Ronda de la Universitat 35, El Raval
Metro: L2 (paarse lijn) en L1 (rode lijn) Universitat/L3 (groene lijn)

XIXbar

Begin 19e eeuw zat hier een melkwinkel, vandaar de naam die de locals uitspreken als ‘tsjietjs’. De Schotse eigenaar Mike vertelt met een overmoeibare passie over zijn grote liefde: de gin-tonic. Hij maakt er maar liefst vijftig verschillende en als je geen grote liefhebber bent, dan word je dat bij XIX gegarandeerd, want ze maken hier de allerbeste gin-tonics van de stad. Hij bedenkt zelf ook nieuwe, verrassende combi’s, wat dacht je van een combinatie met gember, sinaasappelwijn en chocoladebitter? XIX ligt iets buiten het oude centrum, in de wijk Sant Antoni, en ook al is het er aangenaam druk, meestal vind je wel een tafeltje of plek aan de marmeren bar. Hoog aan de muur hangen een stoel en een knalblauwe hagedis, iets wat de inrichting een surrealistisch tintje geeft. Toch liever een andere cocktail? Er is een uitgebreid aanbod.

Locatie:
Carrer Rocafort 19, Barri de Sant Antoni
Metro: L3 (groene lijn) Poble Sec

Chulapio Cocktails & Crepes

 Een hippe bar in El Raval, waar je naast cocktails ook lekkere crêpes kunt krijgen. Geliefd bij toeristen, maar ook bij locals. De prijzen zijn er aangenaam, waardoor het een prima adresje is voor één of meerdere cocktails gedurende.

Locatie:
Carrer d’En Botella 2, El Raval
Metro Sant Antoni L2

Monkey Factory

Een cocktailbar met een fijne sfeer. De bar is modern ingericht en populair bij onder meer studenten. Zo nu en dan staan er evenementen op de planning. Monkey Factory is dé plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Ook goed om te weten:  ze serveren ook verschillende hapjes voor bij je cocktail.

Loactie:
Carrer de Còrsega 234, Eixample
Metro Diagonal L3

Carrer de Còrsega 234

Paradiso

Een bijzondere bar, die je niet zomaar zult vinden, want Paradiso gaat schuil achter een pastrami-bar. De deur leidt je naar een indrukwekkend, clandestien gedeelte, waar achter een indrukwekkende bar de meest geweldige cocktails voor je neus geschud worden. De prijs is aan de hoge kant, maar daar krijg je naast een lekkere cocktail ook een toffe ervaring voor terug.

Locatie:
Carrer de Rera Palau 4, Barri Gótic
Metro Barceloneta L4

cocktail-paradiso

Bar Sauvage

Een coole bar met een retro uiterlijk in de wijk El Born. Naast cocktails hebben ze nog een hele menukaart vol met andere alcoholische drankjes. Een leuke plek om mensen te ontmoeten!

Locatie:
Passeig del Born 13, Barri Gótic
Metro Barceloneta L4

No Sé Cocktail Bar

Opzoek naar een cocktailbar als voorproefje op een avond stappen? Dan is No Sé Cocktailbar een aanrader. De muziek zorgt voor een instant uitgaansstemming. Ze hebben een grote variatie aan cocktails, de barmannen – en vrouwen zijn erg gastvrij en helpen je maar al te graag. Hier zijn over het algemeen ook veel locals te vinden.

Locatie:
Passeig del Born 21, Barri Gótic
Metro Barceloneta L4

Cocoa Barcelona Cocktail

 Een gezellige en sfeervolle cocktailbar. De eigenaar staat open voor een praatje en met een beetje geluk laat hij je van verschillende cocktails proeven. De cocktails zijn echte klassiekers en daarnaast hebben ze hier een bijzondere verzameling aan speciale sterke drank. Ze bieden ook kleine hapjes aan op de menukaart.

Locatie:
Carrer de Muntaner 152, Eixample
Metro Hospital Clínic L5

Boadas

Een onvervalste cocktailbar met een authentieke sfeer. De bartenders hebben echt passie voor hun vak en dat is dan ook zeker te proeven in de klassieke cocktails. Ze hebben geen menukaart, dus bestel gewoon je favoriete cocktail of laat je verrassen.

 Locatie:
Tallers 1, El raval
Metro Universitat L1/L2