Fiets huren in Barcelona

Wil je een fiets huren in Barcelona en doe je dat het liefst bij een kleinschalige en persoonlijke verhuur? Met fietsen die niet direct als ‘toeristenfiets’ opvallen? Dan ben je aan het goede adres bij onze originele fietsverhuur & tours El Ciclo in de gotische wijk. Hiervandaan fiets je zo de stad in, maar zit je ook binnen tien minuten langs het strand. El Ciclo biedt ook privé fietstours met een Nederlandstalige gids aan waardoor je Barcelona helemaal goed leert kennen.

Nu reserveren

Wat kun je verwachten van fietsverhuur El Ciclo?

Samen met mijn partner Ramiro ben ik eigenaar van El Ciclo. Je kunt mij, mijn man en dochter dus ook tegenkomen in de zaak. Sterker nog, we wonen erboven. Maar ik kan met recht zeggen dat El Ciclo de leukste fietsverhuur in de hele stad is. Een winkel die is opgebouwd met passie en liefde voor de fiets, design en creativiteit.

De fietsen bij El Ciclo zijn echte kwaliteitsfietsen in verschillende maten.

Je kunt kiezen voor standaard city bikes (3-7 versnellingen! en verschillende maten en modellen) of voor e-bikes waardoor je je al helemaal comfortabel door de stad verplaatst. Ook kun je kinderfietsen en zitjes krijgen of een bakfiets huren. Reserveren is aan te raden.

Ik ontwierp twee selfguided routes voor op je telefoon, waarmee je zelf makkelijk de stad kunt gaan ontdekken.

De fietstours van El Ciclo zijn in principe privé of bestaan hooguit uit twee kleinere gezelschappen (in het hoogseizoen). De filosofie hierachter is simpel: er is in Barcelona al genoeg massatoerisme en wij zetten juist in op duurzaam toerisme, zodat de locals zo min mogelijk hinder ondervinden van de tours. Dat betekent dat je niet in een grote groep met twintig anderen achter een gids aan fiets, maar in een klein groepje, met van twee tot negen à tien personen. Bij grotere groepen wordt dit verdeeld over meerdere gidsen. Voordeel is dat je zelf kunt aangeven waar je interesses liggen, de gids om persoonlijke tips kunt vragen en dat de gids de tour aanpast als je met kleine kinderen deelneemt.

Bekijk vooral ook de winkel zelf!

De lampencollectie aan het plafond is gemaakt van tweedehands fietsonderdelen en Ramiro won eerder een prijs voor één van zijn designs. Overal waar je kijkt, doemen fiets-gerelateerde objecten op: zo hangt de wc-rol aan een trapper en zijn de lampen gemaakt van fietsonderdelen. Ook leuk: spot de verschillende soorten fietsen waaronder een ouderwetse ligfiets en een eenwieler. Kortom, je kijkt je ogen uit.

Tot slot: je kunt bij El Ciclo gebruikmaken van het toilet en als dat nodig is een tas of koffer achterlaten.

Mijn tips

 • Vraag ook of je een kijkje mag nemen in de originele werkplaats.
 • Het is verstandig om ‘s nachts je fiets binnen te zetten als je ervoor kiest om gedurende meerdere dagen een fiets te huren in Barcelona. Veel hotels en appartementen bieden die mogelijkheid. Zet je fiets ook altijd goed op slot.
 • Je mag je fiets alleen parkeren bij de daarvoor bestemde fietsenrekken. Doe je dit niet, is de kans groot dat je fiets weg is.
 • In Barcelona mag je niet met oortjes in fietsen, doe dit dus ook niet! Zonde van je geld…
 • Vraag of je een fietsroute kunt meenemen. El Ciclo heeft er een paar voor klanten klaarliggen.

Details

 • Fiets huren per dag(deel) of per 24 uur
 • Zeer comfortable kwaliteitsfietsen (ook XL)
 • Slot zit bij de prijs inbegrepen
 • Helm (indien gewenst) zit bij de prijs inbegrepen
 • Persoonlijke service
 • Vanaf €7,-

Prijzen

Aantal urenStadsfietse-Bike
2 uur€7€14
4 uur€10€20
8 uur€12,50€25
24 uur€16€30
Extra dag€10€20

Nu reserveren

Meer lezen

In dit uitgebreide artikel over fietsen in Barcelona lees je alles wat je moet weten voordat je op een tweewieler stapt.