Kortingskaarten

Kaartjes voor de metro, de toeristische bus, entreekaarten voor musea, bezienswaardigheden en ga zo maar door. Voor wie veel wil zien en bezoeken in Barcelona is het een goed idee om het aanbod van de verschillende kortingskaarten en voordeelpassen te bekijken. Daarmee kun je al gauw tientallen euro’s besparen. Hieronder een overzicht.

Tip: bedenk wat je precies zou willen doen en bekijk hieronder of er een kortingskaart is die daarbij past. Ik heb de populairste voordeelpassen bovenaan gezet. Een uitgebreidere omschrijving en details vind je als je verder doorklikt op de titel van de kaart/pas.

1. Barcelona City Pass

De Barcelona City Pass is een voordeelpas waarmee je skip the line tickets voor de beroemde Sagrada Familia en Park Güell hebt en kaarten voor de hop-on hop-off bus. Je kunt de pas ook gebruiken als je aan de Costa Brava of Costa Dorada verblijft en voor een dagje naar de stad komt (speciale versie). Je hebt de keuze om één of meerdere dagen toeristenbus te boeken en je kunt optioneel ook de torens van de Sagrada Familia in. De pas heeft geen bepaalde geldigheid, want je gebruikt de verschillende tickets onafhankelijk van elkaar.

2. Barcelona Card

De Barcelona Card is een kortingskaart waarmee je gratis gebruik kunt maken van het ov. Daarnaast biedt deze voordeelpas ook gratis entree bij een aantal bezienswaardigheden en musea en krijg je bij veel andere attracties korting. Je kunt de pas kopen voor 3, 4 of 5 dagen. Hierbij gaat het om kalenderdagen.

3. Hola BCN! Travelcard

Deze voordeelpas geldt alleen voor het ov. Met de Hola BCN! Transportkaart kun je onbeperkt met het openbaar vervoer reizen. Handig als je veel met de metro of bus doet. Ook de metrorit van en naar het vliegveld zit hierbij inbegrepen. De kaart is te koop voor 2, 3, 4 of 5 dagen.

4. Barcelona Card Family

Voor gezinnen met kinderen is er de Barcelona Card Family. Deze kaart is, net zoals de gewone Barcelona Card, een kaart die je gratis toegang geeft tot een aantal bezienswaardigheden en waarmee je gratis het openbaar vervoer mee kan gebruiken. De gratis activiteiten zijn verschillend van de gewone Barcelona Card en zijn meer gericht op activiteiten voor heel het gezin.

Wil je meer te weten komen over deze kortingskaart en welke activiteiten zijn inbegrepen? Check dan uitleg over de Barcelona Card Family op de pagina van de Barcelona Card.

5. Gaudí Bundle & Gaudí Pass

Speciaal voor fans van Gaudí zijn er verschillende kortingskaarten.

Eén daarvan is de Gaudí Bundle. Met deze bundel heb je fast track tickets voor de Sagrada Familia en Park Güell. Bij je bezoek aan de Sagrada Familia en Park Güell zit bovendien een audiogids. Daarnaast krijg je nog een speciale audiogids over de stad Barcelona. Deze voordeelpas is perfect te combineren met de Barcelona Card.

Daarnaast kun je bij Barcelona Turisme een Gaudí Pass kopen, die bestaat uit toegangskaarten voor de Sagrada Familia en Casa Milà. Bij deze pas zit ook een dag hop-on hop-off bus inbegrepen en een wijnproeverij in het monument ter ere van Columbus. (Tijdelijk niet beschikbaar).

6. Combi-tickets

Wie zeker gebruik wil maken van de hop on hop off bus in Barcelona en daarnaast een grote highlight wil bezoeken is goedkoper uit met een combinatieticket. Combinatietickets zijn er voor de toeristenbus in combinatie met de Sagrada Familia, Park Güell, Camp Nou Experience en het Picassomuseum.

7. ArTicket

Kunst- en museumliefhebbers kunnen het ArTicket aanschaffen. Met deze kortingskaart kun je zes verschillende museums in Barcelona bezoeken. De combinatiekaart is een halfjaar geldig. Bijkomend voordeel is dat je nergens meer in de rij hoeft te staan!

8. Barcelona Night Card

Deze voordeelpas is speciaal voor het uitgaanspubliek. De kaart geeft je tot 2.00 uur gratis toegang tot een groot aantal discotheken en clubs in Barcelona. (Tijdelijk niet beschikbaar).

9. Arqueoticket

Het Arqueoticket is een kortingskaart waarmee je gratis een aantal archeologische musea in de stad kunt bezoeken.