Kortingskaarten

Kaartjes voor de grote bezienswaardigheden, de Hop-on Hop-off bus, entreekaarten voor musea, onbeperkt met het ov en ga zo maar door. Voor wie veel wil zien en bezoeken in Barcelona is het een goed idee om het aanbod van de verschillende kortingskaarten en voordeelpassen te bekijken. Daarmee kun je al gauw tientallen euro’s besparen. Hieronder een overzicht.

1. Barcelona Pass

De Barcelona Pass is een voordeelpas waarmee je tickets voor de beroemde Sagrada Família en Park Güell krijgt én kaarten voor de Hop-on Hop-off bus. Je hebt de keuze om één of meerdere dagen een toeristenbus te boeken en je kunt optioneel ook de torens van de Sagrada Família in. De pas heeft geen bepaalde geldigheid, want je gebruikt de verschillende tickets onafhankelijk van elkaar.

2. Hola BCN! Travel Card

Met de Hola BCN! Travel Card kun je onbeperkt met het openbaar vervoer reizen. Handig als je veel met de metro of bus doet. Ook de metrorit van en naar het vliegveld zit hierbij inbegrepen. De kaart is te koop voor 2, 3, 4 of 5 dagen.

3. Barcelona Card

De Barcelona Card is een kortingskaart waarmee je gratis gebruik kunt maken van het ov én gratis entree krijgt bij bijna alle musea. Daarnaast krijg je bij veel andere bezienswaardigheden en attracties korting. Je kunt de pas kopen voor 3, 4 of 5 dagen.

4. Barcelona Card Family

Voor gezinnen met kinderen is er de Barcelona Card Family. Je bespaart al snel veel geld. Je kunt namelijk gratis naar binnen bij o.a. het aquarium, de dierentuin, Poble Espanyol, het standbeeld van Columbus, het wetenschapsmuseum CosmoCaixa en nog meer! En ook bij deze kaart geniet je van gratis openbaar vervoer.

5. Combi-tickets

Ook zijn er verschillende soorten combinatietickets verkrijgbaar waarbij je kortingen krijgt. Ben je van plan meerdere bezienswaardigheden te bezoeken of gebruik te maken van de Hop-on Hop-off bus in Barcelona? Bekijk dan mijn pagina met de verschillende combi-tickets en bespaar geld.

6. ArTicket

Kunst- en museumliefhebbers kunnen het ArTicket aanschaffen. Met deze kortingskaart kun je voordelig de zes grote kunstmusea in Barcelona bezoeken. De combinatiekaart is een jaar geldig. Bijkomend voordeel is dat je nergens meer in de rij hoeft te staan!

7. Arqueoticket

Het Arqueoticket is een kortingskaart waarmee je gratis een aantal archeologische musea in de stad kunt bezoeken.

Tip: bekijk ook mijn pagina met het overzicht van alle combinatietickets. Perfect als je van plan bent meerdere bezienswaardigheden of de Hop-on Hop-off bus te nemen. Ook een goede manier om geld te besparen!