Barcelona Pass

Staan tijdens je stedentrip naar Barcelona de Sagrada Família, Park Güell en de Hop-on Hop-off bus op het programma? Dan kan ik je de Barcelona Pass aanraden, ook Barcelona City Pass genoemd of Barcelona Digital Pass. Krijg korting op deze highlights en op veel andere bezienswaardigheden. Dit is een 100% mobiele pas.

Meteen kopen

Inhoud

Wat krijg je allemaal met de Barcelona Pass?

De Barcelona Pass kopen

De Barcelona Pass is te koop via deze link. Wanneer je ook toegang wilt tot de torens van de Sagrada Família, kun je bestellen via deze link. De Barcelona Pass is 100% mobiel, wat betekent dat je ‘m nergens op hoeft te halen, maar gewoon via de mail ontvangt. Hieronder heb ik de drie verschillende varianten op een rij gezet.

Barcelona Pass (Sagrada Família, Park Güell + 1 dag Hop-on Hop-off bus)

Met de standaard Barcelona Pass krijg je toegang tot Sagrada Família, Park Güell en kun je 1 dag met de Hop-on Hop-off bus mee. Deze pas kost €86,50 voor volwassenen, €83,50 voor jongeren tussen de 13 en 29 jaar, €65,50 voor kinderen van 11 en 12 jaar en €24 voor kinderen van 7 t/m 10 jaar, €27,50 voor kinderen van 4 tot 6 jaar en kinderen onder de 4 jaar zijn gratis. 65-plussers betalen €69,50.

Nu kopen

Barcelona Pass (Sagrada Família incl. torens, Park Güell + 1 dag Hop-on Hop-off bus)

Met deze variant krijg je met toegang tot de torens van de Sagrada Família en kost €97 voor volwassen, €94 voor jongeren tussen de 13 en 29 jaar, €76 voor de 65-plussers, €77 voor de 11 en 12 jarige kinderen, €26 voor kinderen tussen 7 en 10 jaar, €15 voor de kinderen tussen de 4 en 7 jaar en de kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang.

Nu kopen

Barcelona Pass (Sagrada Família, Park Güell + 2 dagen Hop-on Hop-off bus)

Als je graag twee dagen gebruik wil maken van de Hop-on Hop-off bus dan is dit de geschikte variant. Je krijgt met dit ticket toegang tot de Sagrada Família (zonder torens), Park Güell en je mag twee dagen lang onbeperkt gebruik maken van de Hop-on Hop-off bus.

Deze variant kost €95,50 voor volwassenen, €93,50 voor jongeren tussen de 13 en 29 jaar, €70,50 voor kinderen van 11 en 12 jaar en €32,50, voor kinderen van 7 t/m 10 jaar, €20 voor kinderen van 4 tot 6 jaar en kinderen onder de 4 jaar zijn gratis. 65-plussers betalen €79,50.

Nu kopen

Barcelona Pass (Sagrada Família + Park Güell + 1 dag Hop-on Hop-off bus + Aerobus)

Met deze pass heb je toegang tot de twee highlights, de Hop-on Hop-off bus en de Aerobus. Erg handig wanneer je ook graag vanaf het vliegveld wilt reizen.

De variant met 1 dag kost voor volwassenen €99, €97 voor kinderen tussen 13 en 29 jaar, €83 voor senioren (65+), €79 voor kinderen van 11-12 jaar, €41 voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar, €32 voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar en voor kinderen tussen de 0 en 3 jaar is het gratis.

Nu kopen

Barcelona Pass (Sagrada Família + Park Güell + 2 dagen Hop-on Hop-off bus + Aerobus)

De variant met 2 dagen kost voor volwassenen €109, €99 voor kinderen tussen 13 en 29 jaar, €94 voor senioren (65+), €83 voor kinderen van 11-12 jaar, €42 voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar, €37 voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar en voor kinderen tussen de 0 en 3 jaar is het gratis.

Nu kopen

Uitleg hoe je de Barcelona Pass in 6 simpele stappen koop:

 1. Kies het aantal personen en kies uit één of twee dagen Hop-on Hop-off bus. Voor kinderen tot 4 jaar is de Barcelona Pass gratis, maar om binnen te komen bij de attracties dien je wel entreetickets te hebben. Daarom moet je bij het bestellen altijd het ticket voor deze leeftijden ook selecteren (kind 0 t/m 3 €0.00).  Zonder toegangsticket kunnen ze namelijk niet naar binnen. Bij ‘Selecteer jouw startdatum’ vul je in vanaf welke dag je de Barcelona Pass wil gebruiken.
 2. Vul je persoonlijke gegevens in voor de aanschaf van de Barcelona Pass.
 3. Kies een betaalmethode en betaal.
 4. Selecteer vervolgens voor alle attracties de gewenste datum en tijdsloten.
 5. Als je dat hebt gedaan, krijg je in één keer alle tickets doorgestuurd. In dezelfde mail vind je bovendien een kortingscode, die je kunt gebruiken op het moment dat je andere bezienswaardigheden via dezelfde site boekt.
 6. LET OP: als je voor je bezoek aan Barcelona de Barcelona Pass aanschaft, kun je voordat je betaalt de data en tijden voor je bezoeken al aangeven.

De tickets voor Sagrada Família, Park Güell, de Hop-on Hop-off Bus kun je gewoon op je telefoon laten staan en gebruiken als e-ticket. Als je geen smartphone hebt, of je wilt de tickets liever op papier, dan kun je ze gewoon uitprinten.

Nu kopen

FAQ: Veelgestelde vragen over de Barcelona Pass

 1. Hoe lang is de Barcelona Pass geldig?
  Totdat je gebruik hebt gemaakt van alles waar je met de kaart recht op hebt. Of je nu een dag of twee weken naar Barcelona gaat, dat doet er niet toe. Het is dus geen enkel probleem om bijvoorbeeld op dag 1 van je stedentrip Park Güell te bezoeken, en pas drie dagen later de Sagrada Família te bezoeken.
 2. Kun je met de Barcelona Pass ook de torens van de Sagrada Família bezoeken?
  De standaard Barcelona Pass is alleen geldig voor een bezoek aan de Sagrada Família zelf (zonder torens), maar er is ook Barcelona Pass met bezoek aan de torens beschikbaar.
 3. Moet ik bij het bestellen van de kortingskaart al precies aangeven op welke dag en hoe laat ik een bepaalde bezienswaardigheid wil bezoeken?
  Dat hangt ervan af. Als je de kortingskaart vlak voor vertrek aanschaft, zul je meteen de beschikbare tijdsloten te zien krijgen. Bestel je de Barcelona Pass langer van tevoren dan kies je de data en tijdsloten korter voor vertrek.
 4. Ik heb kaartjes besteld, maar nog geen mail ontvangen. Wat is er misgegaan?
  Geen paniek. Kijk even of de mail misschien in je spam terecht is gekomen. Als je daar ook niets vindt, stuur me dan even een mailtje, dan los ik het voor je op: [email protected].
 5. Wat onderscheidt de Barcelona Pass van andere voordeelpassen?
  Het grootste verschil is het aanbod: dit is de voordeelkaart als je naar de Sagrada Família & Park Güell wil en gebruik van maken van de Hop-on Hop-off bus is dit dé voordeelkaart. De andere voordeelkaarten bieden juist voordeel bij musea en het openbaar vervoer. Onderaan deze pagina heb ik de verschillen duidelijk op een rij gezet.
 6. Is het nodig om mijn tickets van te voren uit te printen?
  Je hoeft je tickets niet uit te printen. Alles wordt online geregeld. De losse tickets die je krijgt zijn e-tickets, die je via de e-mail krijgt toegezonden. Bij de ingang kun je de e-tickets laten zien op je mobiel. Als je geen mobiele telefoon hebt of de tickets liever op papier wil, dan kun je ze natuurlijk gewoon uitprinten.
 7. Kan ik op verschillende dagen naar de Sagrada Família, Park Güell en met de Hop-on Hop-off bus?
  Ja, dat kan. Je kan tijdens het boeken aangeven op welke dagen en tijden je gebruik wilt maken van de verschillende locaties en wanneer je met de bus wil.

Mocht er nu toch nog iets niet duidelijk zijn over de Barcelona Pass, mail mij dan je vraag via [email protected]. Ik probeer iedereen binnen één werkdag antwoord te geven.

barcelona city pass

Waarop krijg je korting met de Barcelona Pass?

Let op: onderstaande kortingen krijg je alleen als je de tickets bij dezelfde partij (Tiqets) bestelt als de Barcelona Pass. Bij de online aankoop van de Barcelona Pass ontvang je een code die je kunt gebruiken en die recht geeft op de korting op alle tickets die via Tiqets verkrijgbaar zijn. Onderstaande opsomming is dus slechts een selectie, aangezien het aanbod op Tiqets enorm is.

 • Hola BCN! Transport Card (10%). Dit is de perfecte aanvulling op de Barcelona Pass als je ook op zoek bent naar gratis openbaar vervoer gedurende je verblijf.
 • Musea: o.a. Casa Batlló, Casa Milà, Fundación Joan Miró, MEAM, MNAC, Museu d’Idees i Invents, Museu del Modernisme, Picassomuseum (alles 10%)
 • Attracties: o.a. Aquarium de Barcelona, Barcelona Zoo, Camp Nou Experience, Casa Milà at night, Columbus monument, Gaudí Experience, Las Golandrinas (boottocht door de oude haven), Jamon Experience, Poble Espanyol, Teleferic Montjuïc (alles 10%)
 • Excursies: o.a. Costa Brava, Figueres (Dalí), Gaudí’s crypte, Girona, Montserrat, Portaventura (alles 10%)
 • Uitgaan: o.a. verschillende Flamencoshows (10%)

Verschillen Barcelona Pass, Barcelona Card en Hola BCN! Travel Card

De verschillen tussen de Barclena Pass en de andere kortingskaarten heb ik hier duidelijk voor je op een rij gezet.

Wat biedt de Barcelona Pass allemaal?

 • 24 of 48 uur met de Hop-on Hop-off Bus
 • Tickets voor de Sagrada Família
 • Tickets voor Park Güell
 • Korting op de Hola BCN! Transport Card
 • Kortingen op verschillende bezienswaardigheden en activiteiten zoals musea, excursies, uitgaan en attracties.

Wat biedt de Barcelona Card allemaal?

 • Onbeperkt reizen met het openbaar vervoer binnen de stad en naar het vliegveld
 • Gratis toegang tot bijna alle musea
 • Korting op verschillende bezienswaardigheden en attracties

Wat biedt de Hola BCN! Travel Card allemaal?

 • Onbeperkt reizen met het openbaar vervoer binnen de stad en naar het vliegveld

Conclusie
De Barcelona Card is dus vooral aan te raden als je van plan bent om veel musea te bezoeken of veel gebruik zult maken van het openbaar vervoer. Alleen onbeperkt gebruik maken van het OV? Kies dan voor de Hola BCN! Travel Card. Wil je naar Sagrada Família, Park Güell en gebruik maken van de Hop-on Hop-off bus? Dan is de Barcelona Pass een aanrader.

Ik heb alle uitgebreide informatie over de Barcelona Card in dit artikel op een rijtje gezet en over de Hola BCN! Travel Card in dit artikel.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!