Kabelbaan Montjuïc

De Telefèric de Montjuïc is een kabelbaan boven op de berg de Montjuïc. De gondels zijn te herkennen aan de grijze kleur. Via de kabellift bereik je gemakkelijk de top en op de terugweg heb je de optie om uit te stappen bij een uitkijkpunt. De 750 meter lange rit naar de top duurt in totaal 7 minuten. Tijdens deze rit kan je overigens genieten van fantastische uitzichten over de stad en de zee. Kortom een geweldige ervaring.

Klik hier om jouw tickets meteen te boeken

De Telefèric de Montjuïc werd in gebruik genomen in 1970 en werd gebouwd om een vorige kabellift te vervangen.

Wat kun je allemaal verwachten tijdens de rit?

Met de Telefèric de Montjuïc reis je comfortabel naar de top van de berg Montjuïc in glazen gondels die plaats bieden aan maximaal 8 personen. Tijdens de reis vanaf halverwege de Montjuïc kun je genieten van de uitzichten over Barcelona en kun je zelfs de Sagrada Familia en andere bezienswaardigheden zien. De kabellift overbrugt een totaal hoogteverschil van 84,5 meter en de 7 minuten durende rit is ongeveer 750 meter lang.

Tijdens de terugrit kun je ervoor kiezen om uit te stappen bij een extra stop, Mirador. Hier kun je de Mirador de l’Alcade bezoeken, een terras met panoramisch uitzicht op de haven van Barcelona. Ook kun je hier enkele van de vele tuinen op de Montjuïc bezoeken.

De Telefèric Aeri del Port

Vergis je niet want er zijn twee verschillende kabelliften bij de Montjuïc. De eerste, de Telefèric Aeri del Port, is zeer herkenbaar door de rode, romantische kleur van de gondels. Deze brengt je van de haven van Barcelona naar de berg Montjuïc.

De tweede kabellift, de Telefèric de Montjuïc, brengt je naar de top van de berg. Deze is herkenbaar door de grijze glazen gondels. Over deze kabellift gaat dit artikel.

De stops op de kabelbaan route

De kabelbaan vertrekt vanuit het Park van Montjuïc, ongeveer halverwege de berg. Hier kun je enkele van de meest bezochte culturele attracties bezoeken. Fundació MiróMuseu Nacional d’Art De Catalunya (MNAC), Poble Espanyol en ook de olympische ring is makkelijk te voet te bereiken.

Als je bergopwaarts gaat met de kabelbaan stopt deze bij het kasteel van Montjuïc. Voordeel is dat je voor het kasteel niet de heuvel op hoeft te klauteren. Op de terugweg naar het beginpunt van de kabellift heb je ook de keuze om uit te stappen bij El Mirador. Hier kan je genieten van fantastische uitzichten over Barcelona en kun je rondlopen in de groene tuinen van Montjuïc.

Onze persoonlijke tip

Als je rond het kasteel van Montjuïc loopt vind je een klein restaurantje, la caseta del Migdia, waar je een heerlijke barbecueschotel kunt eten voor slechts €12. Bovendien kan je genieten van een uitzicht op de industriële haven van Barcelona.

Tickets kopen voor de kabelbaan op de Montjuïc

Kaartjes voor de kabelbaan kosten €13,50 voor een retourtje. Je kunt de tickets gemakkelijk kopen via onze partner Tiqets.

Openingstijden Telefèric de Montjuïc

De Telefèric de Montjuïc is dagelijks open. Het kan voorkomen bij slecht weer, bijvoorbeeld als het erg hard waait, dat de kabellift sluit.

  • Van 1 januari tot en met 28 februari: van 10.00 tot 18.00 uur.
  • Van 1 maart tot en met 31 mei: van 10.00 tot 19.00 uur.
  • Van 1 juni tot en met 31 september van 10.00 tot 21.00 uur.
  • Van 1 oktober tot en met 31 oktober: van 10.00 tot 19.00 uur.
  • Van 1 november tot en met 31 december: van 10.00 tot 18.00 uur.

Hoe kom je bij de kabelbaan die je naar de top van de Montjuïc brengt?

Er zijn een aantal verschillende manieren om aan het startpunt van de kabelbaan te komen. Het meest voor de hand liggende is om af te stappen aan de metro halte Paral·lel (L2, de paarse lijn of L4, de groene lijn). Van hieruit stap je dan over op de Funicular de Montjuïc die je naar het begin van de Telefèric de Montjuïc brengt. Deze Funicular is deel van het geïntegreerde bus, tram en metro netwerk en kan je dus gebruiken met hetzelfde kaartje als de gewone metro.

Een andere optie, voor diegenen die tickets hebben voor de Hop On Hop Off Bus, is om af te stappen bij de halte Telefèric de Montjuïc. Deze halte ligt op de rode route (Ruta Vermella).

Een laatste optie is om de bus met nummers 55 (met opstapplaats o.a. bij Plaça de Catalunya) of 150 (met opstapplaats o.a. bij Plaça de Espanya) te nemen naar de halte Av. Miramar – Estació del Funicular.

delingen