Kabelbaan Montjuïc

De Telefèric de Montjuïc is een kabelbaan boven op de berg de Montjuïc. De gondels zijn te herkennen aan de grijze kleur. Via de kabellift bereik je gemakkelijk de top en op de terugweg heb je de optie om uit te stappen bij een uitkijkpunt. De 750 meter lange rit naar de top duurt in totaal 7 minuten. Tijdens deze rit kan je overigens genieten van mooie uitzichten over de stad en de zee.

Nu reserveren

Kabelbaan MontjuïcTickets, openingstijden & openbaar vervoer
TicketsVolwassenen en kinderen 13+: €15 Nu online reserveren
Kinderen tussen de 4 en 13 jaar: €11 Nu online reserveren
Kinderen onder de 4 jaar: gratis.
AdresAvinguda Miramar 30
Openbaar vervoer / metroMetro: Parel·lel (L2/L3) i.c.m. de Funicular de Montjuïc
Hop-on Hop-off bus
OpeningstijdenJanuari tot en met februari: van 10.00 tot 18.00 uur.
Maart tot en met mei: van 10.00 tot 19.00 uur.
Juni tot en met september van 10.00 tot 21.00 uur.
Oktober: van 10.00 tot 19.00 uur.
November tot en met december: van 10.00 tot 18.00 uur.
25 december en 1 & 6 januari: van 10.00 tot 14.30 uur.

Inhoud

Wat kun je allemaal verwachten tijdens de rit?

Met de Telefèric de Montjuïc reis je comfortabel naar de top van de berg Montjuïc in glazen gondels die plaats bieden aan maximaal 8 personen. Tijdens de reis vanaf halverwege de Montjuïc kun je genieten van de uitzichten over Barcelona en kun je zelfs de Sagrada Familia en andere bezienswaardigheden zien. De kabellift overbrugt een totaal hoogteverschil van 84,5 meter en de 7 minuten durende rit is ongeveer 750 meter lang.

Let op: vergis je niet want er zijn twee verschillende kabelliften bij de Montjuïc. De eerste, de Telefèric Aeri del Port, is zeer herkenbaar door de rode, romantische kleur van de gondels. Deze brengt je van de haven van Barcelona naar de berg Montjuïc. De tweede kabellift, de Telefèric de Montjuïc, brengt je naar de top van de berg en vertrekt op een lager gelegen stuk op de Montjuïc zelf. Deze is herkenbaar door de grijze glazen gondels. Over deze tweede kabellift gaat dit artikel.

De stops op de kabelbaanroute

De kabelbaan vertrekt vanuit het Park van Montjuïc, ongeveer halverwege de berg. Hier kun je enkele van de meest bezochte culturele attracties bezoeken. Fundació MiróMuseu Nacional d’Art De Catalunya (MNAC), Poble Espanyol en ook de Olympische ring is makkelijk te voet te bereiken.

Als je bergopwaarts gaat met de kabelbaan stopt deze bij het kasteel van Montjuïc. Voordeel is dat je voor het kasteel niet de heuvel op hoeft te klauteren. Op de terugweg naar het beginpunt van de kabellift heb je ook de keuze om uit te stappen bij El Mirador. Hier kan je genieten van fantastische uitzichten over Barcelona en kun je rondlopen in de groene tuinen van Montjuïc.

Mijn persoonlijke tip

Als je rond het kasteel van Montjuïc loopt vind je een klein restaurantje, la Caseta del Migdia, waar je lekker buiten kunt zitten en kunt genieten van een uitzicht op de industriële haven van Barcelona.

Tickets kopen voor de kabelbaan op de Montjuïc

Kaartjes voor de kabelbaan kosten €15 voor een retourtje voor iedereen ouder dan 12 jaar. Kinderen tussen de 4 en 13 jaar betalen €11. Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis mee. Je kunt de tickets gemakkelijk kopen via onze partner Tiqets. Je betaalt met iDeal of Bancontact en evt. annuleren is gratis tot de dag voor vertrek.

Nu reserveren

Openingstijden Telefèric de Montjuïc

De Telefèric de Montjuïc is dagelijks open. Het kan voorkomen bij slecht weer, bijvoorbeeld als het erg hard waait, dat de kabellift sluit.

  • Januari tot en met februari: van 10.00 tot 18.00 uur.
  • Maart tot en met mei: van 10.00 tot 19.00 uur.
  • Juni tot en met september van 10.00 tot 21.00 uur.
  • Oktober: van 10.00 tot 19.00 uur.
  • November tot en met december: van 10.00 tot 18.00 uur.
  • 25 december en 1 & 6 januari: van 10.00 tot 14.30 uur.

Hoe kom je bij de kabelbaan die je naar de top van de Montjuïc brengt?

Er zijn een aantal verschillende manieren om aan het startpunt van de kabelbaan te komen.

Funicular de Montjuïc
De kosten van een rit met de Funicular de Montjuïc zijn gelijk aan die van een metrorit, en je kunt eenvoudig je metrokaart gebruiken om de funiculaire te nemen. De funiculaire heeft twee haltes: Paral-lel (met aansluiting op de metrolijnen L2 en L3) en Parc de Montjuïc, waardoor het gebruik ervan zeer toegankelijk is. Eenmaal boven aangekomen, bevind je je ook bij de aansluiting op de kabelbaan. Vanaf hier kun je de kabelbaan naar de top nemen. Hier is de uurregeling voor de funiculaire.

Hop-on Hop-off
Een andere optie, voor diegenen die tickets hebben voor de Hop-on Hop-off bus, is om af te stappen bij de halte Telefèric de Montjuïc.

Bus
Een laatste optie is om de bus met nummers 55 (met opstapplaats o.a. bij Plaça de Catalunya) of 150 (met opstapplaats o.a. bij Plaça de Espanya) te nemen naar de halte Av. Miramar – Estació del Funicular.

Funicular montjuïc Barcelona