De tuinen op de Montjuïc

Wat vind je terug in dit artikel?

Voor de toerist is de Montjuïc dé manier om aan de stadse drukte te ontsnappen. Op de heuvel liggen verschillende tuinen en je geniet er van fantastische uitzichten op de stad en op de zee.

Onze absolute favoriet is de Cactustuin Jardins de Mossèn Costa i Llobera (zie foto hierboven), maar ook andere tuinen op de Montjuïc zijn een bezoekje waard. Een overzicht.

Jardins Laribal

De tuinen, die ooit hoorden bij het optrekje van de negentiende-eeuwse Catalaanse journalist Laribal, waren de allereerste op de Montjuïc die opengingen voor het publiek. Je vindt er terrassen, trappen, bloembedden, vijvers, pergola’s, exotische plantensoorten en genoeg rustige plekjes. Een populaire spot is de Font del Gat (‘Fontein van de Kat’), waar je een mooi uitzicht hebt over de stad.

Passeig de Santa Madrona 2
08038 Barcelona
Open: dagelijks 10.00-zonsondergang

Jardí Botànic de Barcelona

De botanische tuin op de Montjuïc in Barcelona beslaat een terrein van zo’n veertien hectare waar vooral mediterrane planten en bomen te bezichtigen zijn. Ook vind je er vegetatie uit landen zoals Australië, Chili, Californië, Zuid-Afrika en de Canarische eilanden.

Carretera del Dr. Font i Quer 2
08038 Barcelona
(bus) 13, 55, 150
Open: okt.-maart ma.-zo. 10.00-18.00_u, april, mei, sept. ma.-zo. 10.00-19.00_u, juni-aug. ma.-zo. 10.00-20.00_u
Prijs €3

Jardins de Mossèn Costa i Llobera

Zo’n achthonderd cactussoorten zijn te vinden in de Jardins de Mossèn Costa i Llobera. De exemplaren zijn afkomstig uit Afrika, (Centraal-)Amerika en Australië. De oudste plant is meer dan tweehonderd jaar oud.

Carretera de Miramar s/n
08038 Barcelona
(bus) 100 of 150
Open: (uren) dag. 10.00u tot zonsondergang

Let op: tot en met 30 november 2019 is deze tuin gesloten vanwege werkzaamheden.

Jardins de Joan Maragall

Rond het Palauet Albéniz, de officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie bij een bezoek aan de stad, liggen de Jardins de Joan Maragall. Net als andere tuinen op de stadsheuvel de Montjuïc is ook deze vernoemd naar een Catalaanse dichter. Je kunt de tuinen in het weekend bezoeken.

Avinguda de L’Estadi s/n
08038 Barcelona
(metro) M Paral.lel en overstappen op de Funicular
Open: za., zo. en feestdagen 10.00-15.00u

Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer

Het park Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer staat bekend om zijn waterplanten, bolgewassen en wortelstokken. Het is een van de grootste tuinen op de Montjuïc en je komt er vooral veel bloeiende planten tegen, waaronder, afhankelijk van het seizoen, ook tulpen.

Carrer dels Tarongers 1-5
08038 Barcelona
(metro) Paral.lel en overstappen op de Funicular
Open: uren dag. 10.00_u tot zonsondergang

Camí de Mar

In de buurt van het kasteel boven op de Montjuïc liggen de zogenoemde Jardins del Mirador l’Alcalde. Vanaf deze plek loopt een wandelroute pal langs zee, de zogenoemde Camí del Mar. De route is ruim een kilometer lang en biedt uitzicht op de industriehaven en de stad.

Camí de Mar
08038 Barcelona
(vervoer) Telefèric de Montjuïc

Adres & plattegrond

De tuinen op de Montjuïc
delingen