Van Reus Airport naar Barcelona

Reus Airport is een klein maar populair vliegveld, gunstig gelegen tussen de Catalaanse Costa Dorada en de stad Barcelona. Wie op vakantie gaat aan de Costa Dorada kan het best op deze luchthaven vliegen. De snelste manier om van de luchthaven Reus naar Barcelona te reizen is met de directe busverbinding van Hispano Igualadina.

Inhoud

Vliegveld Reus

De luchthaven van Reus ligt op een paar kilometer van de gelijknamige stad en op ongeveer 7 kilometer van Tarragona. Het vliegveld is klein en inchecken en de security passeren kost er niet veel tijd.

Er zijn weinig voorzieningen, maar je kunt er in de cafetaria of het self service restaurant wel een kop koffie en/of een broodje krijgen. Moet je lang op het vliegveld wachten, neem dan een boek, muziek of iets anders ter vermaak mee.

Hola BCN! Travel Card: onbeperkt met het openbaar vervoer in Barcelona

Bestel hier met korting!

Busverbinding Barcelona – Reus Airport

Busmaatschappij Hispano Igualadina onderhoudt een directe busverbinding tussen Reus Airport en Barcelona. Deze reis duurt ongeveer anderhalf uur.

De Reus – Barcelona bus rijdt niet door tot het centrum van de stad, maar zet je af bij Estació de Sants – het grootste treinstation van Barcelona. Vanaf hier kun je met de metro, trein, bus of taxi verder reizen.

De metro is veruit de snelste manier van transport in Barcelona. De groene lijn (L3) brengt je in tien minuten van Station Sants naar het Plaça Catalunya in het hart van de stad.

De vertrektijden van de bus zijn aangepast aan de vluchttijden. Als het vliegtuig een korte vertraging heeft zal de bus wachten. Omdat het vliegveld van Reus erg klein is, kost het ophalen van je bagage bij vertrek vanaf Reus niet veel tijd.

Helaas is in het verleden gebleken dat de bus niet altijd komt opdagen en omdat er op Reus maar weinig vluchten landen, kan dat betekenen dat je uren staat te wachten op de volgende bus. De enige andere manier om dan naar Barcelona te reizen is de lokale bus te nemen naar het treinstation van Reus en daar over te stappen op een trein naar Barcelona, een vrij lange reis. Je komt dan ook aan op het treinstation Estació de Sants.

Voor specifieke vragen kun je contact opnemen met de klantenservice van het vervoersbedrijf via het Spaanse telefoonnummer +34 902 29 29 00 of direct met hun kantoor in Reus via +34 977 77 06 98.

Tickets koop je op de website van Hispano Igualadina of direct bij de chauffeur. Reserveren is meestal niet nodig.

Tip: verblijf je aan de Costa Dorada en ben je van plan een dagje naar Barcelona te komen? Check dan mijn tips voor een dagtrip naar Barcelona.

Vervoer Reus Airport – Costa Dorada

Moet je niet in Barcelona verblijven, maar in een van de badplaatsen aan de Costa Dorada? Dan kun je gebruik maken van een handige en betaalbare airport transfer. De bussen van La Plana brengen je naar Cambrils, Salou, de hotels van PortAventura en La Pineda. De haltes bevinden zich dicht bij appartementencomplexen, hotels en campings aan de Costa Dorada. Je betaalt niet extra voor je bagage.

Wil je gebruik maken een taxi vanaf het vliegveld van Reus dan kan je hier alvast je taxi reserveren en gemakkelijk via iDeal betalen en tot 24 uur van tevoren gratis annuleren. Uiteraard kan je ook op het vliegveld een taxi nemen, maar het kan zijn dat er een rij staat nadat de vluchten zijn aangekomen.

Verblijf je aan de Costa Dorada en wil je je vrij bewegen met een huurauto? Vergelijk dan goed alle prijzen zodat je de goedkoopste deal hebt, dat kan heel makkelijk via deze vergelijkingssite.