Tarragona

Tarragona is de tweede grootste stad van Catalonië en ligt net als Barcelona pal aan de Middellandse Zee, maar dan een stukje zuidelijker. De stad staat bekend om zijn rijke Romeinse geschiedenis en historische centrum. Een aanrader voor een dagtrip.

Inhoud

Hoe kom je er vanuit Barcelona?

Vanuit Barcelona kun je eenvoudig naar Tarragona reizen met de trein. Het duurt ongeveer een uur om er te komen, en er zijn verschillende treinen per dag beschikbaar. De treinen vertrekken vanaf Estació de França in de wijk El Born. Als je met de auto gaat, volg dan de AP-7 snelweg in zuidelijke richting en neem afslag 32.

Geschiedenis van Tarragona

Tarragona heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad was ooit de hoofdstad van de Romeinse provincie Hispania Tarraconensis, en veel van de oude Romeinse gebouwen en monumenten, of delen ervan, zijn nog steeds te bewonderen. 

Enkele hoogtepunten zijn het Romeinse amfitheater, het aquaduct, en de Romeinse muur die nog steeds delen van de oude stad omringt. Na de Romeinse tijd was Tarragona een belangrijke middeleeuwse stad, en er zijn nog steeds veel prachtige oude gebouwen en kerken uit die tijd te zien. De ‘part alta’ is het historische deel van de stad.

Toeristische highlights

Er is genoeg te zien en te doen in Tarragona voor toeristen. Hier zijn enkele van de hoogtepunten:

Romeinse amfitheater: Het Romeinse amfitheater van Tarragona is een van de best bewaarde in Spanje. Het werd gebouwd in de 2e eeuw na Christus en bood plaats aan ongeveer 15.000 toeschouwers. Vandaag de dag kun je het amfitheater bezoeken en de overblijfselen van de tribunes en de arena bekijken.

Aquaduct: Het Romeinse aquaduct van Tarragona dateert uit de 1e eeuw na Christus en diende om water naar de stad te brengen. Het aquaduct is nog steeds grotendeels intact en loopt door het centrum van de stad.

Kathedraal van Tarragona: De kathedraal van Tarragona dateert uit de 12e eeuw en is een prachtig voorbeeld van de Catalaanse gotische architectuur. Het interieur van de kathedraal is rijkelijk versierd met prachtige kunstwerken.

Strand: Tarragona heeft verschillende mooie stranden langs de kustlijn, zoals Playa de la Arrabassada en Playa del Milagro. De stranden zijn perfect om te zonnebaden, te zwemmen en te ontspannen.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis