Camp Nou

Ook als er geen wedstrijd wordt gespeeld is een bezoek aan Camp Nou een belevenis. Ga terug in de tijd in het Club Museum, laat je naam op het shirt van FC Barcelona drukken in de FCBotiga en loop in de voetsporen van Johan Cruijff en Diego Maradona en Leo Messi vanuit spelerstunnel het veld op.


Tickets & Tours

Camp Nou is het grootste stadion van Europa. De voetbaltempel biedt plaats aan 98.787 toeschouwers – dat is bijna evenveel als De Kuip en de Amsterdam Arena samen. De indrukwekkende thuishaven van FC Barcelona is zelfs een van de grootste drie stadions ter wereld.

Het stadion wordt in de toekomst bovendien nog groter, zoals je ook op deze video kunt zien, waarin het toekomstige Camp Nou wordt gepresenteerd. In seizoen 2021-2022 moet er volgens de plannen plaats zijn voor 105.000 toeschouwers.

Camp Nou in foto’s

 

Koop je tickets voor de Camp Nou Experience

Koop je Camp Nou Experience (museum + bezoek stadion) tickets online, zodat je niet in de rij hoeft te staan om ter plekke nog een entreekaartje te halen. Je kunt je tickets heel handig in het Nederlands bestellen via de official supplier Ticketbar of – ook in het Nederlands – via Tiqets. Eerstgenoemde werkt met een tijdslot en biedt €3 korting.

Tickets & Camp Nou Experience

Met een ticket voor de Camp Nou Experience kun je op je eigen tempo het Camp Nou verkennen. Het ticket geeft toegang tot het FC Barcelona museum, het stadion (inclusief de kleedkamer voor bezoekende teams, spelerstunnel en tribunes) en de multimedia zone.

Tickets voor de Camp Nou Experience kun je aan de kassa van het museum kopen, maar als je liever niet te lang in de rij wilt staan, kun je ze ook online bestellen. Koop je de tickets online dan krijg je per mail een voucher toegestuurd, waarmee je je tickets aan de kassa kunt ophalen.

In dit artikel over de Camp Nou Experience lees je alles over het museum, de tour door het stadion en hoe je tickets kunt bestellen.

Bezienswaardigheden bij Camp Nou

  • Museu FC Barcelona President Nuñez – FC Barcelona heeft niet alleen het grootste stadion, maar ook het beste clubmuseum ter wereld. De foto’s, schilderijen en trofeeën trekken meer bezoekers dan alle andere musea in Barcelona. Naast het museum kun je ook het stadion zelf bezoeken (tot een uur voor sluiting en niet op wedstrijddagen).
  • Stadion Camp Nou – Geen deur blijft gesloten tijdens de tour door het stadion van FC Barcelona: de perszaal, de kleedkamer en zelfs de president box kun je bekijken. Met de audiogids – ook beschikbaar in het Nederlands – kun je je eigen tempo volgen.
  • La FCBotiga – De officiële club winkel van Barça heeft filialen verspreid door de hele stad, maar de enige echte superstore is bij het stadion te vinden. Naast de gebruikelijke mokken en horloges, kun je hier ook terecht voor oude vintage shirts of het nieuwste tenue met jouw naam en rugnummer.

Een wedstrijd bijwonen

Menig bezoeker komt in de eerste plaats naar Barcelona vanwege de voetbalclub. En hoe leuk is het dan om ook een wedstrijd bij te wonen? Zorg dat je van tevoren goed uitzoekt wanneer er wedstrijden zijn en koop je tickets alvast online.

Wedstrijdkaarten kopen

Ben je van plan om tijdens je stedentrip naar Barcelona een wedstrijd bij te wonen, koop dan alvast je tickets. Je kunt bij Viagogo heel makkelijk en op betrouwbare wijze online tickets bestellen voor FC Barcelona. Je kunt zelf je zitplaatsen kiezen.

Camp Nou en Johan Cruijff

De Nederlandse voetbalheld Johan Cruijff is onlosmakelijk met FC Barcelona en Camp Nou verbonden. In 1973 kwam hij in Barcelona terecht, toen Rinus Michels er trainer was. In zijn laatste jaar als speler bij de club, 1978, won Cruijff met FC Barcelona de Spaanse liga. Toen al werd hij door de Barcelonezen als ‘El Salvador’ (‘De Verlosser’) beschouwd.

Later kwam hij terug als trainer en in 1992 won FC Barcelona met Cruijff als trainer de Europacup I, de voorloper van de Champions League. Cruijff is altijd in de stad blijven wonen en overleed op 24 maart 2016 in Barcelona.

Stadion FC Barcelona Camp Nou Johan CruijffOp deze foto zie je de lange rijen fans die na de dood van Cruijff naar Camp Nou kwamen om hem een laatste eer te bewijzen. Duizenden mensen deden dat en wij waren natuurlijk ook van de partij. Mensen konden gedurende vier dagen lang het speciale herdenkingsregister tekenen en bloemen plaatsen. Het eerbetoon werd op de laatste dag door de familie van Johan Cruijff afgesloten.

Journalist Edwin Winkels schreef het boek Johan Cruijff in Barcelona – de mythe van de verlosser. Je kunt het boek bestellen via Bol.com, een leuke voorbereiding op je trip.

In deze video zie je het eerbetoon aan Johan Cruijff kort na zijn dood vlak voor de ‘clásico’ tussen FC Barcelona en Real Madrid in Camp Nou:

Hoe kom je bij Camp Nou?

Het stadion is makkelijk te bereiken met de metro. Halte Collblanc (Lijn 5) ligt op 5 minuten lopen vanaf het stadion en metrohalte Badal is ook in de buurt. Lijn 5 is gunstig als je opstapt bij Sagrada Familia, Diagonal of Sants Estació.

Vertrek je vanuit het centrum van de stad, dan kun je ook Lijn 3 nemen vanaf bijvoorbeeld Liceu of Plaça Catalunya en uitstappen bij Maria Cristina of bij Palau Reial. Ook vanaf daar is het maar een korte wandeling naar het stadion.

Houd er wel rekening mee dat het na afloop van de wedstrijd niet altijd meer mogelijk is om met de metro weer terug te reizen naar je hotel. Een alternatief is een fiets huren.

Je kunt ook van tevoren een taxi bestellen, zodat je er zeker van bent dat je snel en veilig naar het stadion wordt gebracht en weer thuiskomt. De Taxi kun je heel makkelijk vooraf online regelen.

Persoonlijke tips

  • Wil je je bezoek aan Barcelona afstemmen op een leuke wedstrijd van FC Barcelona, bekijk dan even het programma voordat je je reis boekt.
  • Het station van FC Barcelona is prima op de fiets te bereiken. In dit artikel lees je meer over fietsen in Barcelona.

Meer lezen

Wil je alles weten over Barça? Lees dan ook ons uitgebreide artikel over FC Barcelona. Ook kan dit artikel over het bijwonen van een wedstrijd handig zijn.

Praktische info

Openingstijden: Je kunt Camp Nou bezoeken van maandag tot en met zaterdag, tussen 10.00-18.00u. In de zomer gaan de deuren een half uur eerder open een later dicht. Op zon en feestdagen sluit Camp Nou al om 14.30u.
Op wedstrijddagen en de dag voor Champions League wedstrijden zijn het stadion en museum maar beperkt toegankelijk. Kijk voor je bezoek even op de website van FC Barcelona of het stadion en museum open zijn.
Prijzen: De reguliere entreeprijs voor de Camp Nou Experience bedraagt €23. Voor kinderen tot 13 jaar en 65-plussers is de entree €18. Kinderen t/m 5 jaar gratis.

Adres & plattegrond

Camp Nou
Carrer d'Arístides Maillol s/n
08028 Barcelona
902189900
Metro: L3L5