Poble-sec

De wijk Poble-sec wordt door veel toeristen overgeslagen en dat komt voornamelijk door het feit dat er nauwelijks bezienswaardigheden te vinden zijn. Toch is ook deze wijk de moeite waard.

Je kunt een bezoek aan Poble-sec prima combineren met een dag(deel) op de Montjuïc. Duik nadat je de heuvel hebt gezien de gezellige Carrer de Blai in voor een van de vele tapaszaken die hier gevestigd zijn.

Je eet hier voornamelijk ‘montaditos’, belegde sneetjes stokbrood met worstjes, kaas, vis en groenten in talloze combinaties. Ze staan uitgestald op de bar en kosten in veel gevallen slechts een euro. In de wijk zitten ook andere leuke restaurants.

Persoonlijke tip

In de vijf jaar dat ik (Annebeth) in Poble-sec heb gewoond, kwam ik vaak bij Barramon, een simpele bar en eetcafé met op de kaart veelal Canarische gerechten. Als Barça een belangrijke wedstrijd speelde, zat ik meestal aan een tafeltje met goed zicht op het televisiescherm. Maar eerlijk is eerlijk, ik kwam (en kom) er vooral voor één ding: de ‘almogrote’, een belegen kaas gemengd met pikante rode paprika. Om je vingers bij af te likken.