Tortilla de patatas

Een van de bekendste Spaanse gerechten is de tortilla. De tortilla wordt in heel Spanje gegeten en zul je op veel plekken op de menukaart vinden. De belangrijkste ingrediënten voor een aardappeltortilla (tortilla de patata of tortilla española) zijn aardappelen, ei en olijfolie, en we voegen er altijd nog wat ui aan toe. 

Je kunt het gerecht makkelijk thuis maken. Hieronder delen we het basisrecept (vegetarisch), maar er zelf ingrediënten als courgette, wortel, spinazie, kaas, garnalen of ham aan toevoegen kan natuurlijk ook! Variëren met zoete aardappel in plaats van gewone aardappel is ook erg lekker.

Recept: Tortilla

Recept voor een kleine tortilla

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen in schijfjes
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • 6 eieren
  • peper en zout
  • olijfolie om te bakken

Instructies

  1. De aardappelschijfjes en de uiersnippers in flink wat olie in ongeveer een kwartier gaar worden in een afgesloten pan op zacht vuur.
  2. Kluts de eieren met peper en zout.
  3. Het aardappelmengsel laten uitlekken in een stalen vergiet
  4. Meng het aardappelmengsel met het geklutste ei. Zorg dat het als het ware één massa wordt.
  5. Pak nu een steelpan en verhit twee of drie eetlepels olie. Laat de olie goed heet worden voordat je de massa erin stort.
  6. Zet het vuur lager en laat de omelet stevig worden.
  7. Nu ga je de omelet omkeren. Leg de tortilla eerst op een bord en doe hier een ander bord boven op en keer om
  8. Maak de pan helemaal schoon voordat je de omelet er weer terug in doet.

Opmerkingen

Kan warm of koud geserveerd worden. ¡Buen provecho!

De beste tortilla de patatas in Barcelona

Hoewel we dit gerecht het liefste zelf thuis maken, aten we op deze plekken in Barcelona ook héle goede tortilla. Zeker gaan proeven dus!

Jai-Ca (C/Ginebra 13, La Barceloneta)
Flash Flash (C/Granada de Penedes 25, Eixample)
L’Eggs (Passeig de Gracia 116, Eixample)