Met de taxi in Barcelona

Taxiritten in Barcelona zijn vergeleken bij Nederlandse prijzen vrij goedkoop en je kunt een taxi makkelijk op straat vinden. Aan het groene lampje op het dak kun je zien of de taxi vrij is en je hem aan kunt houden. Ook zijn er heel handige apps om taxi’s te bestellen.

Inhoud

Tip: Wil je graag opgehaald worden van het vliegveld?
Hier reserveer je gemakkelijk in het Nederlands je taxi en betaal je veilig en snel met iDeal of Bancontact. Annuleren is tot 24 uur van tevoren mogelijk!

Wat kost een taxi in Barcelona?

Kosten taxi Barcelona

De officiele taxi’s in Barcelona (de zwart-gele auto’s) kennen op de meter in totaal 4 verschillende soorten taxitarieven: T1, T2 T3, en T4.

T1 is het tarief tussen 8.00 en 20.00 uur op werkdagen. T2 is het tarief op weekenden & feestdagen en op werkdagen tussen 20.00 en 8.00 uur. T3 heeft feitelijk geen tarieven maar is de code voor het gebruik van een van de taxiapps (zie hieronder). T4 is het vaste tarief tussen het vliegveld en de cruiseterminal. Voor de T1 en T2 tarieven is er altijd een starttarief en de rest van de rit wordt per afstand berekend.

De volgende prijzen worden gehanteerd voor de 4 verschillende taxitarieven:

 • T1: Het starttarief bedraagt €2,55 + €1,23 per kilometer (2023).
 • T2: Het starttarief bedraagt €2,55 + €1,51 per kilometer (2023).
 • T3: Hangt van de afstand af, maar tarieven via de taxiapps zijn vaak vergelijkbaar met de reguliere meter.
 • T4: Het tarief tussen het vliegveld en de cruiseterminal is €39. (2023)

Voor korte ritten ben je meestal zo’n €6-€8 kwijt. Een stuk goedkoper dan in Nederland en België dus. In ieder hotel of restaurant kan men ook een taxi voor je bestellen. Je kunt dit ook zelf doen door gebruik te maken van de verschillende taxi apps (overzicht hieronder te vinden) of telefonisch, +34 933 033 033 (Radio Taxi).

Supplementen taxi Barcelona

Schrik niet als de rit wat meer kost. Voor sommige ritten wordt er een extra prijs gerekend, dit geldt bijvoorbeeld voor grote taxibusjes of een ritje vanaf het vliegveld. De prijzen van de extra supplementen zijn in 2023:

 • Aankomst en vertrek vliegveld: €4,50
 • Aankomst en vertrek cruisterminal: €4,50
 • Vertrek Fira Barcelona Gran l ‘Hospitalet: €2,50
 • Vertrek Station Sants: €2,50
 • Een taxi bezet door 5 tot 8 personen: €4,50
 • In de avonden/nachten van 23 (Sant Juan), 24 december (kerst), en 31 december (oud en nieuw) gelt er vanaf 20:00 tot 8:00 uur een toeslag van €3,50.
 • Bagage, rolstoelen, blindegeleide- en hulphonden en kinderwagens mogen en moeten gratis worden meegenomen.

Met de taxichauffeurs in Barcelona kun je niet onderhandelen over de prijs. De meter geeft aan wat je moet betalen. Let op! Taxichauffeurs mogen dus ook niet meer vragen dan de meter aangeeft. Als ze dit wel doen kun je dit aangeven. Veranderen ze de prijs alsnog niet? Dan kun je de politie bellen. Ik wil hierbij wel opmerken dat dit eigenlijk nooit gebeurd en de taxi’s in Barcelona heel betrouwbaar en veilig zijn.

Met de taxi van en naar het vliegveld in Barcelona

Als je op het vliegveld de borden naar de exit (uitgang) volgt is hier een taxistandplaats. Dit is zo bij beide terminals. Het kan zijn dat er een wachtrij voor de taxi staa, wil je niet wachten? Resereveer dan hier gemakkelijk in het Nederlands je taxi en betaal je veilig en snel met iDeal of Paypal. Eventueel annuleren is tot 24 uur van tevoren mogelijk.

Handige apps taxi Barcelona

Vaak rijdt er op vrijwel iedere hoek van de straat een taxi. Maar op sommige momenten kan het erg druk zijn en zitten bijna alle taxi’s vol. Om je reis met de taxi gemakkelijker te maken bestaan er gratis taxi-apps, via deze weg kun je (kort) van tevoren een taxi bestellen waardoor je niet lang hoeft te wachten. Groot voordeel is dat de taxi die een paar straten van je vandaan is jou weet te vinden en naar je toe komt. Hierdoor heb je dus erg snel en gemakkelijk een taxi. De tarieven zijn ongeveer hetzelfde als via de meter, dus je bent niet (veel) duurder uit. Overigens zijn de apps van Freenow and Cabify in Google Maps verwerkt, dus het is ook zeker handig om de route in Google Maps in te voeren en daar de taxi te selecteren.

Dit zijn de meest handige apps om te installeren op je telefoon:

 • FreeNow: Met deze app kun je een paar minuten van te voren nog een taxi bestellen. De prijs zie je vantevoren al, dus geen verassingen. De taxi’s die voor zullen rijden zijn de officiele zwart-geel taxi’s. Daarnaast kun je ook alle beoordelingen van elke taxichauffeur bekijken. De rit kun je eenvoudig betalen via de app. Daarvoor moet je je account koppelen aan een creditcard, betaalpas of PayPal account. De FreeNow app installeer je hier (Android) of hier (iPhone).
 • Cabify: Deze app werkt bijna hetzelfde als Freenow maar heeft eigen voertuigen. Op sommige momenten kan Cabify je dus sneller een taxi leveren, op sommige momenten is het juist weer Freenow. Ook de tarieven van beide apps verschillen per tijdstip, het hangt van de drukte af. Daarom is soms Cabify goedkoper en soms Freenow. Beide apps zijn heel vergelijkbaar en de tarieven ook, maar het loont dus om beide te vergelijken. Omdat de kilometers al berekend zijn, staat de prijs ook hier al vast. Ook met deze app kan je gemakkelijk via de app betalen als je je betaalgegevens invult. De Cabify app installeer je hier (Android) of hier (iPhone).
 • AMB Mobilitat (Picmi): Dit is de officiële app van de gemeente Barcelona waarin al het openbaar vervoer zit verwerkt en ook de taxi’s. Als je de begin- en eindbestemming invult, geeft de app van tevoren aan wat de rit ongeveer gaat kosten. Vervolgens kun je de taxi bestellen. Je kan op de app precies bijhouden wanneer je vervoer arriveert. Betaling gaat in de taxi met cash of pinpas/creditcard. De AMB Mobilitat (Picmi) app installeer je hier (Android) of hier (iPhone).
 • Bolt: Deze app heeft dezelfde werking als Freenow en Cabify, ze rijden ook met eigen voertuigen. Over het algemeen staat Bolt bekend om zijn goedkope ritten maar heeft het iets minder taxi’s rijden. De Bolt app installeer je hier (Android) of hier (iPhone).
 • Uber: Na enkele jaren niet te hebben geopereerd in de stad, is de Uber app toch weer te gebruiken in Barcelona. Maar let op: Uber heeft niet gigantisch veel taxi’s in Barclena rijden. Wil je het snelst een taxi? Kies dan voor een van de eerste drie opties. De Uber app installeer je hier (Android) of hier (iPhone).

Zijn de taxi’s kindvriendelijk en rolstoeltoegankelijk?

De taxi als vervoer in Barcelona met kinderen

taxi barcelona

Een handig vervoersmiddel in Barcelona met kleine kinderen is de taxi. Maar hoe vind je een kindvriendelijke taxi? Niet alle taxi’s hebben namelijk een kinderstoeltje. Je kunt wachten tot totdat er een auto beschikbaar is met een kinderzitje, maar je kunt ook het telefoonnummer bellen om deze te reserveren. Via de app FreeNow kun je handig aangeven wat je wensen zijn. Overigens gebruiken veel gezinnen met kleine kinderen in de stad de taxi zonder kinderstoeltje. Baby’s worden vaak gewoon op schoot gehouden.

Rolstoeltoegankelijkheid

Natuurlijk zijn er ook voor mindervaliden taxi’s beschikbaar. Wij raden in plaats van de gewone taxi een taxibusje aan. Hier past de rolstoel makkelijk in. Je kunt er makkelijk een reserveren door één van onderstaande nummers te bellen of via de app. Taxibusjes rijden namelijk niet zomaar overal rond.

Taxi Amic: +34934208088
Taxi Aeropuerto: +935669607

FAQ: Veelgestelde vragen over reizen met de taxi in Barcelona:

1. Zijn de taxi’s in Barcelona veilig?
De taxi in Barcelona is één van de veiligste manier om te reizen. De meeste chauffeurs zijn erg betrouwbaar en je hoeft tijdens de rit niet op je spullen te letten. Aan het einde van de rit kun je op een veilige manier betalen, zowel contant als met pinpas of creditcard.
2. Hoeveel taxi’s rijden er in Barcelona?
In Barcelona rijden op vrijwel iedere hoek van de straat taxi’s. Als er een taxistandplaats in de buurt is moet je er rekening mee houden dat de rondrijdende taxi’s niet mogen stoppen. De taxistandplaats kun je herkennen aan het blauwe bord en de bijbehorende parkeerplekken.
3. Welke betaalmethodes heb je in de taxi?
In de taxi kun je met contact geld betalen, een creditcard of een betaalpas.
4. Geef je de taxichauffeur een fooi?
Als de taxichauffeur erg vriendelijk is geweest en een goede dienst heeft geleverd kun je hem een fooi geven, maar het is niet verplicht. Geef wel contant geld. Als je het pint gaat het geld niet naar de chauffeur zelf.
5. Hoeveel tassen/koffers kun je meenemen in de taxi?
In de kofferbak van een normale taxi is er plek voor ongeveer 2 grote koffers. Heb je meer koffers mee? Dan kun je het beste een busje bestellen.
6. Op welke tijden rijden er taxi’s?
Op elk tijdstip van de dag rijden er taxi’s. Houd er wel rekening mee dat het op sommige tijdstippen drukker is, waardoor er weinig taxi’s beschikbaar zijn. Dit komt meestal voor in de weekenden en avonden. Dan kan het handig zijn om gebruik te maken van een van bovenstaande apps.
7. Waar kan ik een taxistandplaats vinden?
In het centrum van Barcelona zijn er ontzettend veel taxistandplaatsen. Wil je weten wat de dichtstbijzijnde is? Deze kun je vinden dor op Google Maps te zoeken naar  ‘parada de taxi’s’ (taxistandplaats).
8. Hoeveel mensen kunnen er in een taxi reizen?
De kleine taxi heeft plek voor 4 personen. En busje heeft plek voor 7 personen.

Tip: Wil je graag opgehaald worden van het vliegveld of treinstation?
Hier reserveer je gemakkelijk in het Nederlands je taxi en betaal je veilig en snel met iDeal of Paypal. Annuleren is tot 24 uur van tevoren mogelijk!

Andere vervoersmogelijkheden

Een taxi is de snelste manier om van A naar B te komen, maar ook de duurste. Er zijn voldoende andere goedkopere mogelijkheden om de stad door te reizen:

Metro:  De metro is een efficiënte manier van reizen. Er zijn in Barcelona goede verbindingen en overdag rijdt de metro ongeveer om de 4 minuten. Een handige manier om binnen Barcelona te reizen.
Bus: De bussen in Barcelona rijden overal en om de haverklap.
Aerobus:
De Aerobus gaat van en naar een vliegveld vanaf Plaça Catalunya en Plaça Espanya. Een enkeltje kost €8,90 via deze link.
Trein:
De treinen zijn een handig vervoersmiddel voor degene die buiten de stad willen reizen.
Fiets:
Een goed alternatief voor de taxi is de fiets. Barcelona is een heerlijke stad om te fietsen en de fiets is een snelle manier om van A naar B te komen.
Auto huren:
Een auto huren is in eerste instantie niet persé goedkoper, maar wel handig voor de mensen die van autorijden houden en sightseeing willen doen buiten Barcelona zoals een tripje naar Montserrat.

Voor uitgebreidere uitleg over deze reisopties in Barcelona kun je mijn artikel over het openbaar vervoer lezen.