Met de taxi in Barcelona

Taxiritten in Barcelona zijn vergeleken bij Nederlandse prijzen vrij goedkoop en je kunt een taxi makkelijk op straat vinden.

Aan het groene lampje op het dak kun je zien of de taxi vrij is. Is er een taxistandplaats in de buurt? Houd er dan rekening mee dat je geen taxi op de weg kunt aanhouden, maar even naar de standplaats moet lopen om er één te nemen.

Inhoud

Tip: Wil je graag opgehaald worden van het vliegveld?
Bij TaxiLeader kun je nu online een taxi bestellen ».

Wat kost een taxi in Barcelona?

Kosten taxi Barcelona

De TMB taxi in Barcelona kent in totaal 4 taxiterieven: T1, T2 T3, en T4, afhankelijk van de afstand. Er is altijd een starttarief en de rest van de rit wordt op de meter berekend. De volgende prijzen worden gehanteerd voor de 4 verschillende taxitarieven:

 • Het starttarief bedraagt €2,20 + €1,17 per kilometer  (2019) op werkdagen van 8:00 tot 20:00 binnen de T1 zone.
 • Het starttarief bedraagt €2,20 + €1,40 per kilometer (2019) op werkdagen en zaterdagen van 8:00 tot 20:00 binnen de T2 zone.
 • Het starttarief bedraagt €2,30 + €1,40 per kilometer (2019) op werkdagen van 8:00 tot 20:00 binnen de T3 zone.
 • De minimum prijs van een taxirit van de stad naar het vliegveld of andersom is ongeveer €39 euro. Er geldt geen vast tarief van en naar het vliegveld, maar ook voor deze ritten geldt een toeslag van €3,10, evenals ritten van en naar de haven.

Voor korte ritten ben je meestal zo’n €6-€8 kwijt. In ieder hotel of restaurant kunnen ze een taxi voor je bestellen. Je kunt dit ook zelf doen door gebruik te maken van de TMB app of telefonisch, +34 933 033 033 (Radio Taxi).

Supplementen taxi Barcelona

Schrik niet als de rit wat meer kost. Voor sommige ritten wordt er een extra prijs gerekend, dit geldt bijvoorbeeld voor grote taxibusjes of een ritje vanaf het vliegveld. De extra supplementen zijn:

 • Aankomst en vertrek luchthaven BCN: €3,10
 • Aankomst en vertrek Moll Adossat station (haven voor cruiseschepen): €3,10
 • Vertrek Fira Barcelona Gran l ‘Hospitalet: €2,10
 • Vertrek station Sants: €2,10
 • Een minimum aantal personen van 4 in een taxibusje €3,10
 • Op 23 en 24 juni (Sant Juan), 24 en 25 december (kerst), en op 31 december en 1 januari (oud en nieuw) vanaf 20:00 ’s avonds tot 8:00 ’s ochtends €3,10.
 • Als de koffer groter is dan 55x40x20 cm: €1,00. Dit tarief geld voor elk stuk bagage of voorwerp die in de kofferbak van de auto moeten.

Met de taxichauffeurs in Barcelona kun je niet onderhandelen over de prijs. De meter geeft aan wat je moet betalen. Let op! Taxichauffeurs mogen dus ook niet meer vragen dan de meter aangeeft. Als ze dit wel doen kun je dit aangeven. Veranderen ze de prijs alsnog niet? Dan kun je de politie bellen.

Met de Taxi van en naar het vliegveld in Barcelona

Het minimumtarief van en naar de luchthaven van Barcelona El Prat is €20. Als je op het vliegveld de borden naar de exit (uitgang) volgt is hier een taxistandplaats. Dit is zo bij beide terminals. Het kan zijn dat er een wachtrij voor de taxi staat, maar er rijden er zoveel dat je behoorlijk snel aan de beurt bent. De taxichauffeur helpt je graag bij het inladen van de koffer.

Let er dus wel op dat er bij een rit van en naar het vliegveld extra supplementen in rekening worden gebracht (koffers en €3,10 extra voor de transfer vanaf of naar het vliegveld).

Handige apps taxi Barcelona

Vaak rijdt er op vrijwel iedere hoek van de straat een taxi. Maar het kan zijn dat ze vol zitten. Om je reis met de taxi gemakkelijker te maken bestaan er (gratis) taxi-apps, via deze weg kun je van tevoren een taxi bestellen waardoor je niet lang hoeft te wachten. Dit zijn de meest handige apps om te installeren op je telefoon:

 • AMB Taxi Barcelona: Dit is dé officiële app van TMB waar alle (!) taxichauffeurs in Barcelona gebruik van maken. Als je de begin- en eindbestemming invult, geeft de app van tevoren aan wat de rit ongeveer gaat kosten. Vervolgens kun je de taxi bestellen. Je kan op de app precies bijhouden wanneer je vervoer arriveert. De AMB Taxi app installeer je hier. 
 • Mytaxi: Met deze app kun je een paar minuten van te voren nog een taxi bestellen. Daarnaast kun je ook nog eens alle beoordelingen (!) van elke taxi bekijken om te kiezen met welke taxi je graag wilt rijden. De rit kun je eenvoudig betalen via de app. Daarvoor moet je wel je account koppelen aan een creditcard, betaalpas of PayPal account. De Mytaxi app installeer je hier.
 • Cabify: In deze app geef je aan waar je bent en waar je heen moet. Vervolgens zoekt de app de dichtstbijzijnde taxi in jouw buurt. Omdat de kilometers al berekend zijn, staat de prijs al vast. Om het zo handig mogelijk te maken heb je je betaalgegevens al gekoppeld, na de rit wordt het bedrag dan van je rekening afgeschreven. De Cabify app installeer je hier.

Mogelijk zijn de kosten voor een taxi die je via een app bestelt wat hoger. Kijk hiervoor altijd op de App. Helaas rijden er geen Ubers in Barcelona.

Zijn de taxi’s kindvriendelijk en rolstoeltoegankelijk?

De taxi als vervoer in Barcelona met kinderen

Een handig vervoersmiddel in Barcelona met kleine kinderen is de taxi. Maar hoe vind je een kindvriendelijke taxi? Niet alle taxi’s hebben namelijk een kinderstoeltje. Je kunt wachten tot totdat er een auto beschikbaar is met een kinderzitje, maar je kunt ook het telefoonnummer bellen om deze te reserveren. Via de app Mytaxi kun je handig aangeven wat je wensen zijn. Overigens gebruiken veel gezinnen met kleine kinderen in de stad de taxi zonder kinderstoeltje. Baby’s worden vaak gewoon op schoot gehouden.

Rolstoeltoegankelijkheid

Natuurlijk zijn er ook voor mindervaliden taxi’s beschikbaar. Wij raden in plaats van de gewone taxi een taxibusje aan. Hier past de rolstoel makkelijk in. Je kunt er makkelijk een reserveren door één van onderstaande nummers te bellen of via de app. Taxibusjes rijden namelijk niet zomaar overal rond.

Taxi Amic: +34934208088
Taxi Aeropuerto: +935669607

FAQ: Veelgestelde vragen over reizen met de taxi in Barcelona:

1. Zijn de taxi’s in Barcelona veilig?
De taxi in Barcelona is één van de veiligste manier om te reizen. De meeste chauffeurs zijn erg betrouwbaar en je hoeft tijdens de rit niet op je spullen te letten, zoals in de metro wel het geval is;). Aan het einde van de rit kun je op een veilige manier betalen, zowel contant als met pinpas (vraag dit wel even van tevoren, hoewel mijn ervaring is dat dit tegenwoordig vrijwel altijd kan).
2. Hoeveel taxi’s rijden er in Barcelona
In Barcelona rijden op vrijwel iedere hoek van de straat taxi’s. Als er een taxistandplaats in de buurt is moet je er rekening mee houden dat de rondrijdende taxi’s niet mogen stoppen. De taxistandplaats kun je herkennen aan het blauwe bord en de bijbehorende parkeerplekken.
3. Welke betaalmethodes heb je in de taxi?
In de taxi kun je met contact geld betalen, de creditcard of een betaalpas.
4. Geef je de taxichauffeur een fooi?
Als de taxichauffeur erg vriendelijk is geweest en een goede dienst heeft geleverd kun je hem een fooi geven, maar het is niet verplicht. Geef wel contant geld. Als je het pint gaat het geld niet naar de chauffeur zelf.
5. Hoeveel tassen/koffers kun je meenemen in de taxi?
In de kofferbak van een normale taxi is er plek voor ongeveer 2 grote koffers. Heb je meer koffers mee? Dan kun je het beste een busje bestellen.
6. Op welke tijden rijden er taxi’s?
Op elk tijdstip van de dag rijden er taxi’s. Houd er wel rekening mee dat het op sommige tijdstippen drukker is, waardoor er weinig taxi’s beschikbaar zijn. Dit komt meestal voor in de weekenden en avonden. Dan kan het handig zijn om er van te voren een te bestellen.
7. Waar kan ik een taxistandplaats vinden?
In het centrum van Barcelona zijn er ontzettend veel taxistandplaatsen. Wil je weten wat de dichtstbijzijnde is? Deze kun je vinden dor op Google Maps te zoeken naar  ‘parada de taxi’s’ (taxistandplaats).
8. Hoeveel mensen kunnen er in een taxi reizen?
De kleine taxi heeft plek voor 4 personen. En busje heeft plek voor 7 personen.

Andere vervoersmogelijkheden

Een taxi is de snelste manier om van A naar B te komen, maar ook de duurste. Er zijn voldoende andere goedkopere mogelijkheden om de stad door te reizen:

Metro:  De metro is een efficiënte manier van reizen. Er zijn in Barcelona goede verbindingen en overdag rijdt de metro ongeveer om de 3 minuten. Een handige manier om binnen Barcelona te reizen.
Bus: De bussen in Barcelona rijden overal en om de haverklap.
Aerobus:
De Aerobus gaat van en naar een vliegveld vanaf Plaça Catalunya en Plaça Espanya. Een enkeltje kost €5,90.
Trein:
De treinen zijn een handig vervoersmiddel voor degene die buiten de stad willen reizen.
Fiets:
Een goed alternatief voor de taxi is de fiets. Barcelona is een heerlijke stad om te fietsen en de fiets is een snelle manier om van A naar B te komen.
Auto huren:
Een auto huren is in eerste instantie niet persé goedkoper, maar wel handig voor de mensen die van autorijden houden en sightseeing willen doen buiten Barcelona zoals een tripje naar Montserrat.

Voor uitgebreidere uitleg over deze reisopties in Barcelona kun je mijn artikel over het openbaar vervoer lezen.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 20 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!
delingen