Met de bus naar Barcelona

Wie wat wil bijdragen aan het milieu door minder te vliegen, simpelweg niet graag in een vliegtuig zit, geen enorme haast heeft of véél bagage mee moet nemen, kan ook gewoon met de bus naar Barcelona gaan. In dit artikel vertel ik je hoe lang een busrit tussen Nederland en Barcelona duurt, waar je rekening mee moet houden en hoe je aan voordelige tickets komt.

Klik hier om direct tickets te kopen voor jouw busreis naar Barcelona

Inhoud

In vergelijking met het vliegtuig doet de bus er natuurlijk een stuk langer over om in Barcelona te komen. Waar je vliegend binnen twee uur van Nederland in de Catalaanse hoofdstad bent, ben je met de bus al gauw zo’n 24 tot 26 uur onderweg. De meeste busmaatschappijen hebben tussen Nederland en Barcelona één overstap in Antwerpen, Brussel of Parijs. Voor die overstap heb je doorgaans ruim de tijd, maar de overige stops die de bus onderweg maakt zijn vaak erg kort.

Voordelen van reizen met de bus

Een groot voordeel van de bus in vergelijking met het vliegtuig, is dat je zonder extra kosten meer bagage mee kunt nemen zonder dat je daarvoor extra hoeft te betalen. Bij de twee grootste busmaatschappijen, Flixbus en Eurolines, mag je respectievelijk 20 kilo ruimbagage én een stuk handbagage meenemen. Bovendien hoef je in de bus geen rekening te houden met een beperkte hoeveelheid vloeistof in je handbagage, en kunnen flesjes drinken, verzorgingsproducten of andere vloeibare producten gewoon mee. Nog een voordeel ten opzichte van vliegen is dat er in de bus (gratis) WiFi is.

Zorg dat er een paar fijne films op je tablet of smartphone staan, je genoeg eten en drinken voor onderweg hebt (met een niet ál te sterke geur, wel zo fijn voor de andere passagiers) en dat je comfortabele kleren draagt, dan kom je die reis wel door. Onderweg kun je natuurlijk ook lekker naar buiten staren, zo zie je nog eens wat!

Besef wel: 24 uur in een bus zitten – op die pauze in België of Frankrijk na – is lang. Houd er rekening mee dat je toch enigszins gaar in Barcelona de bus uit stapt en je waarschijnlijk het liefst eerst een siësta houdt in een goed bed. Daar tegenover staat dat reizen met de bus een stuk goedkoper kan uitpakken dan wanneer je gaat vliegen, mits je een beetje voordelig boekt. Flixbus adverteert met €8,99 voor een enkele reis! Dát noem ik nog ‘ns goedkoop!

Low budget naar Barcelona? Check de leukste goedkope hotels en de leukste goedkope appartementen in de stad. 

Tickets voor de bus naar Barcelona

Hoewel er meer busmaatschappijen routes aanbieden tussen Nederland en Barcelona, licht ik hier Flixbus uit. Deze van oorsprong Duitse maatschappij biedt busreizen door heel Europa en verbindt veel punten in Nederland met Barcelona. De bussen zijn aangenaam, de tarieven scherp en de opstapmogelijkheden uitgebreid.

Opstapmogelijkheden in Nederland: Alkmaar, Amsterdam, Rotterdam, Delft, Den Haag, Leiden, Utrecht, Nijmegen, Arnhem, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Maastricht. De Flixbus zet je in Barcelona af bij het busstation Estació del Nord (Carrer d’Ali Bei 80, vlakbij de Arc de Triomf).

Bagage Flixbus

1 stuk ruimbagage van 80 x 50 x 30 cm en max. 20 kilo
1 stuk handbagage 42 x 30 x 18 en max. 7 kilo
Afwijkende bagage (zoals een fiets, surfboard of muziekinstrument) voor meerprijs van €9 toegestaan.

Koop nu je Flixbus-tickets voor de route Nederland-Barcelona

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 20 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!
delingen