Vliegvelden bij Barcelona

De route Amsterdam-Barcelona is vanuit Nederland verreweg het populairst voor een stedentrip naar Barcelona. Maar je kunt er ook voor kiezen om te vliegen op de vliegvelden van Girona of Reus.

Barcelona Airport – El Prat

Het vliegveld van Barcelona heet officieel Aeroport de Barcelona-El Prat. De luchthaven ligt op ongeveer 15-20 kilometer van het centrum van Barcelona, afhankelijk van de terminal waar je aankomt of vertrekt.

Er zijn goede vliegverbindingen tussen Amsterdam en Barcelona, maar je kunt ook vanuit de steden Eindhoven en Rotterdam-Den-Haag naar Barcelona vliegen.

Meer over Barcelona Airport El Prat

Hola BCN! Travel Card: onbeperkt met het openbaar vervoer in Barcelona

Bestel hier met korting!

Girona en Reus Airport: een goedkoper alternatief

Het alternatief is om een ticket te boeken naar Girona of Reus. Deze vliegvelden liggen een stuk verder bij Barcelona vandaan, maar vliegen op het vliegveld van Girona of het vliegveld van Reus is vaak een stuk goedkoper dan op de airport van Barcelona, omdat de vluchten minder populair zijn en de luchthavenbelasting een stuk lager.

Houd er wel rekening mee dat je ter plekke nog een bus moet nemen om in Barcelona te komen. Het vliegveld van Girona ligt ten noorden van Barcelona, op 92 kilometer van het centrum van de stad. De luchthaven van Reus bevindt zich op 105 kilometer van het centrum van Barcelona. In beide gevallen is er een speciale busverbinding die je van de luchthaven naar Barcelona brengt.

Op deze kaart zie je alle drie de vliegvelden aangegeven en de afstand tot Barcelona.

Vliegveld Barcelona Airport