Gebak en zoetigheden in Barcelona

Er zijn een hoop gebakswinkels, patisserieën, en bakkerijen te vinden in Barcelona. De echte zoetekauw is in dit artikel aan het juiste adres, je vind hier namelijk een overzicht van de beste, lekkerste en zoetste plekjes in Barcelona om taartjes, gebakjes en andere lekkernijen te vinden.

Naast traditionele Catalaanse desserts, koek en taart vind je op al deze locaties ook designgebak en chocolade in nieuwe creatieve vormen. Daarnaast kennen de Catalanen bijna voor elke feestdag een zoete specialiteit, die je bij elke banketbakker zult tegenkomen.

De beste gebakswinkels, patisserieën en bakkerijen per wijk

El Gòtic

Midden in de gotische wijk op een steenworp afstand van de kathedraal bevindt zich Caelum. Een gebakszaak met overheerlijke lekkernijen, die worden gemaakt door nonnen uit klooster in heel Spanje. Van binnen ziet het er traditioneel uit. Ben je op zoek naar verrukkelijke gebakjes, chocolade, koekjes of bonbons: dan ben je hier aan het juiste adres.

De Spaanse traditie van churros con chocolate is met name in de wintermaanden populair. De churros worden bereid met bloem, olie, suiker en zout en doen qua smaak denken aan een oliebol of donut. De churros zijn te bestellen in de typisch Spaanse granjas en Granja La Pallaresa en Granje Viader zijn klassiekers. Binnen lacht het ongezellige licht je tegemoet, dit draagt wel bij aan de échte Spaanse feeling. 😉

Bij Chök krijg je de allerlekkerste donuts en andere lekkernijen, uiteraard met veel chocolade. Ze hebben meerdere locaties in de wijken El Gòtic, Gràcia maar ook in Raval zit een winkel. Laatstgenoemde kom je langs als je mijn Self-Guided Street Art Tour doet. Zeker een lekkere, zoete stop!



MEER DAN 20.000 DOWNLOADS

Dé Barcelonatips app: alle tips op de kaart in één handige app. GRATIS!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is app-1.png

El Born

Ben je in El Born en op zoek naar een taartje, croissants of andere zoete lekkernijen? Brunells is een walhalla op het gebied van verwennerij. Je kunt er gezellig plaatsnemen of iets to-go halen. Een paar deuren verder vind je Demasié. Je kunt bij deze banketbakker goed naar binnen gluren en daar zie je de zoetigheid al tegemoet. Kiezen is lastig, de keuze is namelijk uitgebreid en je gaat geheid met wat lekkers in je hand naar buiten. Ik zou zeker de cinnamon rolls proberen.

In de wijk vind je ook het Chocolade Museum. Waarom in Barcelona, vraag je je misschien af? De eerste cacao die van Amerika naar Europa werd gebracht kwam binnen in de haven van Barcelona. In het Museu de de Xocolata leer je van alles over de geschiedenis, betekenis en het productieproces van chocola. Helaas krijg je er niet oneindig chocola; alleen het toegangsbewijs is een reepje pure chocola.

Heb je nu ontzettend veel zin gekregen in chocola? Ga dan naar Bubó: hier kun je je buik vullen met allerlei (choco-)gebakjes en bonbons.

Bij JonCake vind je de lekkerste cheesecake van de stad. Dit is hun specialisatie en je kunt hier daardoor kiezen uit veel verschillende soorten cheececakes gemaakt van bijzondere kazen.

Een bekende gebakswinkel in Barcelona is Pastisseria Hofmann. De lekkerste gebakjes gaan hier elke dag razendsnel over de toonbank, dus kom hier niet te laat op de dag. Ze hebben ook verschillende opleidingsinstituten in de stad zitten, dat geeft wel aan dat ze weten wat ze doen.

De croissantfans onder ons kunnen een bezoek aan de geliefde Catalaanse chocolatier niet overslaan. In 2014 werd Oriol Balaguer uitgeroepen tot de beste xocolateria in Spanje. De chocolade fans onder ons kunnen een bezoek aan de geliefde Catalaanse chocolatier dus niet overslaan. Het is de juwelier onder de Spaanse pâtissiers.

Aan zoetigheid in El Born geen gebrek, Espai Sucre is naast een opleidingsinstituut voor pâtissiers tevens het eerste dessertrestaurant ter wereld. Je kunt kiezen uit een menu bestaande uit drie of vijf toetjes en bij elk dessert selecteert Espai Sucre een passende wijn.

El Raval

Patisserie Escribà werd in 1906 geopend en inmiddels staat de vierde generatie aan het roer in de zaak die zich bevindt in El Raval. Klassieke taarten maakten de afgelopen jaren plaats voor vernieuwende concepten, waaronder de beroemde zoete ringen en ontploffend gebak. Vanzelfsprekend is het gebak niet het enige wat ontploft na een bezoek. Je vind Escribà ook in Eixample.

De overheerlijke taarten, donuts, koekjes en meer lachen je toe vanuit de etalage. Bij Pastelería Tartisse zijn alle creaties niet alleen een feest voor het oog, maar ook voor je buik!


Fietstour op maat langs Barcelona’s highlights en verborgen plekken. Vanaf €31,50


Eixample

De zoetekauw kan de wijk Eixample zeker niet overslaan. Jansana Gluten Free Bakery verkoopt by far het allerlekkerste brood en gebak van heel Barcelona! Dit is de hemel voor degene die van zoetigheid houdt. Deze bakker verkoopt veel glutenvrije producten zoals gebakjes, muffins en koekjes. Ik weet zeker dat je niet kunt kiezen als je voor de koelvitrine staat!

Een andere plek waar kiezen lastig is is de winkel Cacao Sampaka. Dit is een waar chocolade-paradijs! Een Boldú is een lekkernij bedacht in Barcelona. Het is een donut mannetje en je kunt het bij verschillende locaties krijgen, onder andere bij Boldú Provença.

Gula Sana biedt ontzettend veel glutenvrije lekkernijen voor het ontbijt,  als lunch of gewoon voor een snack. Daarnaast hebben ze ook nog eens glutenvrije desserts, koekjes, muffins, noem maar op! Als je tot rust wil komen kun je in dit café genieten in een rustige en gezellige sfeer. Mocht je de Sagrada Família bezoeken is mijn tip om zeker een kijkje te nemen bij deze bakker!

Gràcia

Heb je wel eens een suizo geprobeerd? Dat is dikke, warme chocolade met slagroom erbovenop om met een lepeltje soldaat te maken, hmmm! Bij La Nena in Gràcia kun je hem ook in de kleine versie bestellen, dan heet het een chupito suizo. Je krijgt er een churro of lady finger bij om mee te dippen.

Eerder in dit artikel noemde ik bij de wijk El Gòtic al Chök. Ben je in Gràcia? Breng dan zeker een bezoek aan het filiaal dat ze hier hebben. De zoete geur en kleurrijke gebakjes komen je tegemoed.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis