Chocolademuseum (Museu de la Xocolata)

Wat vind je terug in dit artikel?

Als er ergens in Spanje een chocolademuseum moet staan, dan is het wel in Barcelona. De eerste cacao die vanuit Amerika naar Europa werd gebracht, kwam namelijk binnen in de haven van de Catalaanse hoofdstad. Bovendien struikel je in Barcelona over de patissiers en chocolatiers. Het museum is, kortom, een must voor de echte chocoladeliefhebber en voor wie alles wil leren over de lekkernij.

SPOILER ALERT! Om enorm teleurgestelde gezichten of boze mails aan ons adres te voorkomen, helpen we jullie maar meteen uit de droom dat het chocolademuseum één groot snoepparadijs zou zijn. Verwacht dus geen Sjakie en de Chocoladefabriek-achtige toestanden, waarbij je je helemaal klem kunt eten aan de xocolata.

Als entreebewijs krijg je een reepje (pure) chocolade, maar verder is het in het museum vooral de bedoeling dat je kíjkt naar de prachtigste choco-creaties – achter een dikke laag glas beschermd tegen hongerige bezoekers.

Van bekende Barcelona-figuren als Messi, albinogorilla Sneeuwvlokje (die leefde in de dierentuin van Barcelona), de salamander uit Park Güell en Sint Joris en de draak werden prachtige chocolade replica’s gemaakt.

Achter in het museum kun je zien welke chocolatiers dit jaar strijden om wie de mooiste figuren maakt. Voor 2017 is het thema ‘film’. In dit gedeelte kun je ook een kijkje nemen in de bij het museum behorende patisserie.

Tickets voor het Museu de la Xocolata
Koop je kaartjes voor het chocolademuseum online via onze samenwerkingspartner Barcelona Turisme en krijgt 5% korting! Tickets kosten €5,70

Museu de la Xocolata in foto’s

Audioguide op je mobiel

Echte chocoladeliefhebbers zijn wellicht ook benieuwd naar hoe hun favoriete lekkernij in Europa terechtkwam en hoe uit cacaovruchten toch die heerlijke repen worden gemaakt. Dat wordt in het museum uitgebreid uitgelegd.

De informatie wordt zowel in tekst als in beeld en geluid gegeven. Je kunt een app downloaden voor een audioguide op je telefoon, maar zonder deze app is het ook prima te volgen. De tekst wordt in het Catalaans, Spaans en Engels aangegeven.

Chocolade als souvenir

Na afloop van de museumtour is het uiteraard tijd voor een welverdiende portie chocolade. In de museumwinkel kun je je te buiten gaan aan heerlijke bonbons en chocolademelk, maar vind je ook leuke cadeautjes voor het thuisfront. Wat dacht je van Barcelona-repen of chocoladekaarsen?

chocolademuseum

De lekkerste chocolade adresjes van Barcelona

Is je choco-honger nog niet gestild? Check één van de volgende adresjes, verspreid door de stad:

  • Bubó: hier kun je je buik vullen met allerlei (choco-)gebakjes en bonbons. Adres: Carrer de les Caputxes 10 (El Born, metro L4 halte Jaume I)
  • Oriol Balaguer: op een paar passen van het Chocolademuseum vind je deze geliefde Catalaanse chocolatier, ze hebben er trouwens ook verrukkelijke croissants voor erbij, in 2014 zelfs uitgeroepen tot de allerbeste van Spanje! Adres: Carrer de la Fusina 5 (El Born, metro L1 halte Arc de Triomf)
  • Pastisseria Escribà: van de chocoladeschoentjes (ja, echt!) loopt het water je in de mond en ze zijn een lust voor het oog. Adres: La Rambla 83 (metro L3 halte Liceu) en Gran Via de les Corts Catalanes 546 (Eixample, metro L1 halte Urgell)
  • Cacao Sampaka: een waar chocolade-paradijs! Adres: Carrer del Consell de Cent 292 – dat is 3 minuten lopen vanaf het kantoor van Barcelonatips, dus zeer verleidelijk! (Eixample, Metro L3 halte Passeig de Gràcia).
  • Granja Viader: voor churros met chocola zit je hier ideaal. Adres: Carrer Xuclà 4-6 (El Gótico, metro L3 halte Liceu of Plaça Catalunya)
  • Chök: hier krijg je de allerlekkerste donuts en andere lekkernijen, uiteraard met veel chocolade. Adres: Carrer del Carme 3 (Raval, metro L3 halte Catalunya), Carrer Ramelleres (Gótico, metro L3 halte Catalunya) en Carrer Astúries 93 (Gótico, metro L3 halte Fontana).
  • La Nena: wel eens een suizo geprobeerd? Dat is dikke, warme chocolade met slagroom erbovenop om met een lepeltje soldaat te maken, hmmm! Bij La Nena kun je hem ook in de kleine versie bestellen, dan heet het een chupito suizo. Je krijgt er een churro of lady finger bij om mee te dippen. Adres: Carrer de Ramón y Cajal 36 (Gràcia, metro L4 halte Joànic)

Adres & plattegrond

Chocolademuseum (Museu de la Xocolata)
shares