Plaça Catalunyaplaca catalunya

Plaça Catalunya is het hart van Barcelona. Hier komen de wijken El Gótico, El Raval en l’Eixample samen en beginnen de winkelstraten La Rambla, Portal del Angel en de chique Passeig de Gràcia.

Aan beide kanten van Plaça Catalunya vind je twee grote overdekte winkelcentra. Aan de ene kant El Corte Inglés, vergelijkbaar met het warenhuis De Bijenkorf, en aan de andere kant El Triangle, waar onder andere de Franse mediaketen FNAC en Urban Outiftters te vinden zijn.
Na het shoppen kun je even op adem komen op de bankjes in het midden van het plein, waar je vergezeld wordt door honderden duiven. Het is hier net de Dam in Amsterdam!

Transport

Verder is Plaça Catalunya vooral een gaan en komen van locals die de metro naar hun werk of woonwijk nemen en toeristen die wachten op de Barcelona Bus of met de Aerobus naar het vliegveld reizen.

Plaça Catalunya is de Catalaanse naam van het plein. In het officiële Spaans (Castilliaans) wordt het als Plaza de Cataluña geschreven, het plein van Catalonië.

Op nummer 9 van het plein zit Casa Pich i Pon. Het gebouw werd ontworpen door de Catalaanse architect Josep Puig i Cadafalch en tegenwoordig zit hier een vestiging van de Spaanse kledingketen Desigual gevestigd.

Persoonlijke tips:

Vanaf het café-restaurant op de bovenste verdieping van El Corte Inglés heb je een prachtig uitzicht over het plein en het centrum van de stad (zie filmpje hieronder!)
Net als aan de Rambla en andere drukke straten in het centrum, is het raadzaam om op Plaça Catalunya extra waakzaam te zijn voor zakkenrollers.

Adres & plattegrond


Plaça Catalunya
Plaça de Catalunya
08002 Barcelona
Metro: L1L3L6L7