Over mij

Ik ben Annebeth Vis en als local, content creator en ondernemer is Barcelona mijn allergrootste passie. Het is mijn missie om ook jouw Barcelona-ervaring nóg leuker te maken. Dat doe ik door mijn tips en kennis van de stad te delen.

Dit ben ik in cijfers

  • Ruim 21 jaar in Barcelona
  • Auteur van +500 artikelen over de stad
  • én van +10 reisgidsen over Barcelona
  • Nam +500 Barcelonagangers mee op pad
  • 15 jaar blogger over Barcelona

Ik ben van origine historica en journaliste en ik kwam in 2002 in Barcelona terecht tijdens een Erasmus-uitwisseling. Het was liefde op het eerste gezicht en dus ben ik gebleven om mijn droom achterna te gaan: van de stad mijn werk maken. Ik wilde niks liever dan Barcelona écht leren kennen en begrijpen.

Kennissen, vrienden en familie die op bezoek kwamen, vonden het altijd extra leuk om in Barcelona een local te kennen en zo het lokale leven te kunnen ontdekken en de verhalen te horen. En ik vond het heerlijk om mensen met mijn kennis blij te kunnen maken en ze te laten kennismaken met en genieten van mijn stad.

Daarom ben ik in 2006 begonnen met bloggen over Barcelona: zo kon ik mijn kennis over de stad niet alleen met bekenden delen, maar ook met andere Barcelona-gangers. En dat doe ik op deze website nog steeds. Mijn blog was ook een goed excuus om elk plekje te ontdekken en steeds meer bij te leren :-). Ik houd het nieuws bij, spot nieuwe adresjes en blijf nieuwsgierig.

Ik schreef als journalist honderden artikelen voor Nederlandse bladen en kranten. Je kent me misschien wel als auteur van de bekende time to momo stadsgids Barcelona (voorheen 100% Barcelona).

Ik woon tegenwoordig midden in de gotische buurt, waar ik ook mede-eigenaar ben van El Ciclo, het allerleukste fietstour – en fietsverhuurbedrijf in town ;-). Je kunt me daar tegen het lijf lopen, vaak samen met mijn dochter Olivia. Sinds ik moeder ben, leer ik Barcelona trouwens weer op een hele andere manier kennen.

Op Barcelonatips.nl vertel ik sinds 2014 alles wat je moet weten over de stad en geef ik praktische informatie, bijvoorbeeld voor je bezoek aan de Sagrada Familia, Park Güell en andere bezienswaardigheden, maar ook aanbevelingen voor de leukste tours, restaurants en onbekende plekken waar de locals graag komen.

Op deze website, mijn Instagram-kanaal en op Facebook neem ik je mee op pad door mijn stad en laat ik je het Barcelona-gevoel ervaren. Voor vragen en opmerkingen mag je me ook mailen, [email protected].

En dit doe ik ook nog…

  • Ik regel de fietstour bij ons familiebedrijf El Ciclo.
  • Sinds 2021 ben ik ook de community manager van Catalunya Experience Benelux.
  • Ik ben beheerder van de Facebook-groep Nederlanders in Barcelona, die meer dan 10.000 leden telt en ik maak de maandelijkse nieuwsbrief voor de Nederlandstalige gemeenschap in Barcelona.
Meer informatie over samenwerken? Ga dan naar deze pagina.