Van Girona Airport naar Barcelona

Het vliegveld van Girona ligt zo’n honderd kilometer ten noorden van Barcelona. Vanwege de lowcost vluchten (Ryanair, Transavia en TUI fly) die er landen, is het ook een populaire luchthaven voor stedentrippers die de Catalaanse hoofdstad willen bezoeken. De snelste manier om vanaf Aeroport de Girona / Costa Brava naar Barcelona te reizen is met de bus.


Super praktisch

Reis eenvoudig met korting van Girona Airport naar Barcelona

    • Veilig betalen met iDeal, Bancontact, Paypal of creditkaart
    • Boeken en klantenservice in het Nederlands

Inhoud

De bus van Girona naar Barcelona

Deze pendelbus van busmaatschappij Sagalés brengt je snel en zonder tussenstops naar Barcelona’s grootste busterminal: Estació Barcelona Nord, vlak bij de Arc de Triomf en het gelijknamige metrostation. Hiervandaan reis je verder naar je hotel of appartement met de metro (L1, rode lijn) of met de Rodalies, de regionale trein. Op het station kun je ook makkelijk een taxi nemen.

De vertrektijden van de Barcelona Bus zijn afgestemd op de aankomsttijden van de vluchten. Meestal vertrekt de bus ongeveer een half uur nadat een vliegtuig is geland. Het vliegveld van Girona is klein en overzichtelijk dus over het algemeen heb je voldoende tijd om de bagage op te halen en naar de bus te lopen. Als je het vliegveld verlaat, staat de bus naar Barcelona aan de rechterkant (soms moet je even wachten tot de bus komt). Je bagage zet je onderin en je handbagage kun je mee de bus in nemen.

Voor de terugreis geldt hetzelfde: het bustransport van Barcelona naar Girona is aangepast aan de vertrektijden van de vluchten vanaf het vliegveld van Girona. Meestal is dat ruim drie uur voor het vetrek van de vlucht. Check dit goed en zorg dat je die bus niet mist, want een handig en snel alternatief is er niet, met uitzondering van de taxi, maar dat is erg prijzig.

Tip: Koop alvast je tickets online!
Zeker zijn van een plaatsje in de bus? Via onze samenwerkingspartner Tiqets kun je tickets kopen voor de bus van Girona Airport naar Barcelona.

Het is handig om van tevoren een kaartje te kopen, zodat je niet op het busstation nog hoeft te zoeken naar de loketten (die zijn helemaal boven op een afgelegen plekje gevestigd en er is niet altijd iemand aanwezig).

De rit naar Barcelona duurt een uur en tien minuten en de kosten als je via de handige website van Tiqets koopt bedragen 19,50 euro voor een enkele reis. Je tickets hoef je niet uit te printen.

Kijk voor de vertrek- en aankomsttijden van de bus tussen Girona en Barcelona op de website van Barcelona Bus of bel naar de informatielijn 0034 902 13 00 14 en vraag naar een Engelssprekende telefonist.

Bezoek Girona of de Costa Brava

Girona dagtrip Barcelona

Girona is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en het is een charmante en gezellige stad met een middeleewse vesting. Een deel van Game of Thrones is opgenomen in Girona, dus fans herkennen die plekken vast snel! Girona is overigens de Catalaanse naam van de stad die in de rest van Spanje Gerona wordt genoemd. De stad ligt in het noorden, niet ver van de grens met Frankrijk. Je kunt je stedentrip naar Barcelona ook combineren met een bezoekje aan Girona. Het vliegveld van Girona ligt tien minuten ten zuiden van de stad.

Ook is het vliegveld Girona een goede uitvalsbasis om de prachtige Costa Brava te bezoeken. De schattige dorpjes zoals Begur, Tossa del Mar, Pals of Cadaqués zijn sneller te bereiken van het vliegveld van Girona. Ook de stad Figueres is een bezoekje waard, vooral voor het Dalí museum daar.

Taxi of huurauto reserveren?
Wil je alvast zeker zijn van een taxi of de beste prijs voor een huurauto hebben? Reserveer hier dan alvast je taxi vanaf het vliegveld of vergelijk hier de beste prijzen voor een huurauto.

Vliegveld Girona

De luchthaven van Girona heet officieel Aeroport de Girona-Costa Brava en is met name populair vanwege de lowcost vluchten van de Ierse carrier Ryanair. Het vliegveld beschikt over één terminal.

Op het vliegveld valt weinig te beleven, er zitten een paar duty-free winkels en je kunt er een versnapering of kop koffie krijgen in een van de cafetaria’s. De afstanden naar de gates zijn kort. Op drukke momenten moet je in de rij staan voor de security, maar over het algemeen valt het wel mee.

Als je met de bus vanuit Barcelona naar het vliegveld reist, kom je vaak ruim voor je vlucht aan. Neem een boek mee of een spelletje, want er is weinig ander aanbod op het vliegveld.

Tip: Ontdek de filmlocatie van Game of Thrones in Girona

Wist je dat delen van Game of Thrones in Girona zijn opgenomen? Via deze link kun je tickets voor deze dagtrip kopen. Je bezoekt niet alleen het prachtige Girona, maar ook de kustplaats Blanes om bij een familierestaurant aan het strand te eten. Dit allemaal onder begeleiding van een deskundige Engelstalige gids.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis