Paella

Paella komt oorspronkelijk uit Valencia maar is tegenwoordig een typisch Spaans gerecht dat ook in Barcelona geserveerd wordt. De paella kan op verschillende manieren bereid worden. Je kunt bijvoorbeeld variëren met vis, schaal- en schelpdieren, kip, chorizo of konijn (zoals ze traditioneel in Valencia doen), of juist voor een vegetarische paella gaan.

Hieronder het basisrecept voor een heerlijke paella met kip en chorizo.

Recept: Paella

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 200 gr chorizo
  • 450 gr kipfilet
  • 400 gr rijst (paellarijst of risottorijst)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 plukje saffraan
  • Citroen
  • 2 paprika's (rood en/of groen)
  • 300 gr tomatenblokes (uit blik)
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook

Instructies

  1. Verhit olijfolie in de paellapan
  2. Braad de kip aan, haal deze daarna uit de pan en zet even opzij
  3. Bak in dezelfde pan de chorizo aan en voeg na 2 min de knoflook, tomaten en paprika toe.
  4. Als de paprika zacht is de rijst toevoegen, schep deze af en toe om – zo rooster je de rijst –
  5. Schenk nu de bouillon erbij samen met de saffraan
  6. Breng dit aan de kook en leg dan de kip er weer bij.
  7. Zet het vuur wat lager en laat het nog een kwartier sudderen, zonder te roeren
  8. Verplaats regelmatig de pan op het vuur om een goede korst te krijgen
  9. Leg partjes citroen op de paella en dien op.

Opmerkingen

Je kunt de paella ook maken met garnalen

De beste paella van Barcelona

Op deze plekken in Barcelona aten wij de lekkerste paella van de stad. Zeker gaan proeven dus!

Salamanca (C/Almirall Cervera 34, La Barceloneta)
Elche (C/ Vila i Vila 71, Poble-sec)
Escribà (Av. Litoral 62, La Barceloneta)