Hola BCN! Travel Card

Met de Hola BCN! Travel Card kun je tijdens je verblijf onbeperkt gebruikmaken van het openbaar vervoer in Barcelona. De kaart is verkrijgbaar voor een periode van 2, 3, 4 of 5 dagen (48, 72, 96 of 120 uur) en is door één persoon te gebruiken.

5% korting op de Hola BCN! Travel Card

Als je je Hola BCN! Transportkaart online koopt krijg je 5% korting.
Klik hier om de Hola BCN! Travel Card met korting te kopen.

Inhoud

Wat biedt de Hola BCN! Travel Card?

  1. De kaart geeft recht op onbeperkt reizen met de metro, stadsbus, trein (zowel Rodalies als FGC) en tram. (Binnen zone 1, dus Barcelona-stad. Ga je de stad uit, kijk dan hier of jouw bestemming wel tot zone 1 behoort.)
  2. Je kunt met de Hola BCN! Travel Card gratis van en naar het vliegveld reizen met het openbaar vervoer. Let op: hieronder vallen de metro, de gewone lijnbus 46 en de trein die vertrekt bij Terminal 2, maar níet de Aerobus. Wel kun je de Hola BCN! Travel Card ook kopen inclusief de Aerobus, klik daarvoor hier.
  3. Wanneer je van plan bent om veel gebruik te maken van het openbaar vervoer is het de moeite waard om de kaart aan te schaffen. Verwacht je slechts een enkele keer de metro, bus of trein te zullen pakken, dan is het vaak voordeliger om een zogenoemd T-Casual te kopen, een transportkaart die recht geeft op tien ritten (voor 12,15 euro). Een enkel kaartje kost 2,55 euro. Lees hier alles over de OV-kaartjes in Barcelona.

Wat kost de Hola BCN! Travel Card?

De prijs voor de ov-kaart is afhankelijk van hoeveel dagen je ‘m wilt gebruiken. Als je hem online via onze samenwerkingspartner Barcelona Turisme koopt, krijg je 5% korting.

2 dagen (48 uur):  online €16,62)
3 dagen (72 uur): online €24,22)
4 dagen (96 uur): online €31,63)
5 dagen (120 uur): online €38,76)

Waar kun je de Hola BCN! Travel Card kopen?

Online via Barcelona Turisme (met korting)

Je kunt de kaart gemakkelijk online kopen. Wanneer je via Barcelona Turisme besteld, ontvang je 5% korting. Bestel hier je kaart met 5% korting. De kaart kun je vervolgens ophalen bij een van de kantoren van Barcelona Turisme. Als je een stukje naar beneden scrollt, kom je een tabel tegen met de locaties waar je de kaart kunt ophalen.

Online via Tiqets (op te halen op alle metrostations)

Het is ook mogelijk om via onze samenwerkingspartner Tiqets de kaart te bestellen en hem vervolgens op te halen bij de verkoopautomaten bij alle metrostations. Je hoeft dan niet naar de kantoren van Barcelona Turisme. Bovendien is deze site in het Nederlands en kun je daarom ook makkelijk gebruikmaken van de klantenservice. Daarnaast betaal je hier gemakkelijk met iDeal of Bancontact. Nadeel is dat je hier niet de 5% korting krijgt en via de andere link wel.

Offline via het lokale vervoersbedrijf TMB

Ook kun je de openbaar vervoerskaart kopen bij de verkoopautomaten voor tickets van het lokale vervoersbedrijf TMB, die je in alle trein- en metrostations in Barcelona vindt. Daarnaast is de kaart ook verkrijgbaar bij TMB-informatiepunten en bij verschillende banken en krantenkiosken.

Voor grote groepen

Kom je met een groep van meer dan 20 personen naar Barcelona? Koop dan via deze link, via de reguliere verkoopkanalen kan je namelijk niet in één keer voor een grote groep kopen.

Inclusief Aerobus

Wil je gebruik maken van de snellere en frequentere Aerobus in plaats van het reguliere openbaar vervoer vanaf het vliegveld? Koop dan de Hola BCN! Travel Card inclusief Aerobus tickets hier.

Ik raad dus aan de ov-kaart online te kopen, omdat je dan 5 procent korting krijgt. Nadat je ‘m hebt gekocht, krijg je per mail een voucher toegestuurd. Deze voucher wissel je na aankomst in Barcelona in bij een van de toeristenkantoren. Waar je deze zogenaamde VVV-kantoren vindt, zie je in het kader hieronder. Je moet daar zijn waar je een rode I van ‘informació’ ziet staan.

LocatieAdresOpeningstijden
Plaça CatalunyaPlaça de Catalunya, 17-S (metro Plaça Catalunya)8.30 – 20.30 uur
Vliegveld BarcelonaAirport Terminals T1 and T28.30 – 20.30 uur
Cabina Colom (monument voor Columbus)Plaça Portal de la Pau, s/n
(metro Drassanes)
8.30 – 20.30 uur
Sagrada FamíliaPlaça de la Sagrada Família
(metro Sagrada Família)
8.30 – 20.00 uur

Waar je op moet letten bij de aanschaf van de kaart

  • Bovenstaande kantoren zijn gesloten op 25 december en 1 januari. Het is dus niet mogelijk om je ov-kaart op Eerste Kerstdag of Nieuwjaarsdag in te laten gaan als je ‘m via Barcelona Turisme koopt. Via Tiqets kan dit wel.
  • Vouchers die na aankoop om welke reden dan ook niet worden ingewisseld, blijven geldig tot 28 februari van het volgende jaar.
  • De Hola BCN! Travel Card is alleen geldig binnen zone 1. Deze zone betreft Barcelona-stad.  Bekijk hier of jouw bestemming binnen zone 1 valt. Ben je van plan om ook andere plaatsen rondom Barcelona aan te doen tijdens je stedentrip (ga je bijvoorbeeld naar Montserrat, shopping centum La Roca Village of het Dalí-museum), dan heb je een ander soort vervoerskaart nodig. Lees hier alles over de verschillende OV-kaartjes in Barcelona.
  • Je kunt met de Hola BCN! Travel Card gratis van en naar het vliegveld reizen met het openbaar vervoer. Let op: hieronder vallen de metro, de gewone lijnbus 46 en de trein die vertrekt bij Terminal 2, maar níet de Aerobus. Wel kun je de Hola BCN! Travel Card ook kopen inclusief de Aerobus, klik daarvoor hier.

Hoe gebruik je de Hola BCN! Travel Card?

Heb je de voucher ingeleverd en het pasje in handen? Zorg dat je ‘m goed bewaart, want je moet er alle dagen mee doen. Je gebruikt het kaartje net zoals elk ander ticket voor openbaar vervoer in Barcelona: in de bus en tram stempel je ‘m in de automaat zodra je binnen komt en in de metro en trein gebruik je het kaartje om door de poortjes op het station te komen. Let op dat je de ene keer de kaart rechts in de automaat doet en links moet lopen, en de andere keer precies het tegenovergestelde.

Stel, je hebt een kaartje voor twee dagen gekocht, die je op maandagmiddag 16.00 uur voor het eerst gebruikt. Dan mag je tot woensdagmiddag 16.00 uur onbeperkt met het openbaar vervoer reizen in Barcelona. De geldigheid van de pas gaat dus niet per kalenderdag, maar voor 48, 72, 96 of 120 uur. Deze periode gaat in vanaf het moment dat je de kaart voor het eerst gebruikt.

De Hola BCN! Travel Card inclusief Aerobus

Wil je gebruik maken van de snellere en frequentere Aerobus in plaats van het reguliere openbaar vervoer vanaf het vliegveld? Koop dan de Hola BCN! Travel Card inclusief Aerobus tickets via deze link.

Alles over de Aerobus en het vervoer vanaf het vliegveld lees je op mijn pagina over het vliegveld.

Barcelona Card, alternatief voor de Hola BCN! Travel Card

Ben je niet alleen van plan om veel gebruik te gaan maken van het openbaar vervoer in Barcelona, maar wil je bovendien ook veel musea bezoeken? Dan is de Barcelona Card een goed alternatief.

Met deze pas mag je ook onbeperkt reizen in de stad, gedurende een periode van 2, 3, 4 of 5 dagen. Daarnaast heb je met de kortingskaart gratis toegang tot een bijna alle musea en krijg je bij veel andere attracties en bezienswaardigheden flinke korting. Voor een overzicht, zie deze link.

Meer korting? Lees dan onderstaande artikelen:

Kortingskaarten
De Barcelona Card
De Barcelona Pass
Het ArTicket (kunstmuseumkaart)
Het Arqueoticket