Hola BCN! Transportkaart

Met de Hola BCN! Transportkaart kun je tijdens je verblijf onbeperkt gebruikmaken van het openbaar vervoer in Barcelona. De kaart is verkrijgbaar voor een periode van 2, 3, 4 of 5 dagen (48, 72, 96 of 120 uur) en is slechts door één persoon te gebruiken.

5% korting op de Hola BCN! Travel card

Als je je Hola BCN! Transportkaart online koopt krijg je 5% korting.
Klik hier om de Hola BCN! Travel card te kopen.

Wat biedt de Hola BCN! Travel card?

  1. De kaart geeft recht op onbeperkt reizen met de metro, stadsbus, trein (zowel Rodalies als FGC) en tram. (Binnen zone 1, dus Barcelona-stad. Ga je de stad uit, kijk dan hier of jouw bestemming wel tot zone 1 behoort.)
  2. Je kunt met de Hola BCN! Travel Card gratis van en naar het vliegveld reizen met het openbaar vervoer. Let op: hieronder vallen de metro, de gewone lijnbus 46 en de trein die vertrekt bij Terminal 2, maar níet de Aerobus.
  3. Wanneer je van plan bent om veel gebruik te maken van het openbaar vervoer is het de moeite waard om de kaart aan te schaffen. Verwacht je slechts een enkele keer de metro, bus of trein te zullen pakken, dan is het vaak voordeliger om een zogenoemd T10-biljet te kopen, een transportkaart die recht geeft op tien ritten (voor 11,35 euro) en die je kunt delen met je medereizigers. Een enkel kaartje kost 2,40 euro. Lees ook alles over de metro van Barcelona.

Wat kost de Hola BCN! Transportkaart?

De prijs voor de ov-kaart is afhankelijk van hoeveel dagen je ‘m wilt gebruiken. Als je hem online via onze samenwerkingspartner Barcelona Turisme koopt, krijg je 5% korting.

2 dagen (48 uur):  €16,40 (online €15,58)
3 dagen (72 uur): €23,80 (online €22,61)
4 dagen (96 uur): €31,00 (online €29,45)
5 dagen (120 uur): €38,20 (online €36,29)

De Hola BCN! Travelcard kopen

Je kunt de openbaar vervoerskaart kopen bij de verkoopautomaten voor tickets van het lokale vervoersbedrijf TMB, die je in alle trein- en metrostations in Barcelona vindt. Daarnaast is de kaart ook verkrijgbaar bij TMB-informatiepunten en bij verschillende banken en krantenkiosken.

Kom je met een groep van meer dan 20 personen naar Barcelona? Koop dan via deze link, via de reguliere verkoopkanalen kan je namelijk niet in één keer voor een grote groep kopen.

Ik raad echter aan de ov-kaart online te kopen, omdat je dan 5 procent korting krijgt. Nadat je ‘m hebt gekocht, krijg je per mail een voucher toegestuurd. Deze voucher wissel je na aankomst in Barcelona in bij een van de toeristenkantoren. Waar je deze zogenaamde VVV-kantoren vindt, zie je in het kader hieronder. Je moet daar zijn waar je een rode I van ‘informació’ ziet staan.

Koop nu de Hola Barcelona Transportkaart en ontvang 5 procent korting >>

LocatieAdresOpeningstijden
Plaça CatalunyaPlaça de Catalunya, 17-S (metro Plaça Catalunya)8.30 – 20.30 uur
Plaça Sant JaumeC/ Ciutat, 2
(metro Jaume I)
8.30 – 20.00 uur
Vliegveld BarcelonaAirport Terminals T1 and T28.30 – 20.30 uur
Cabina Colom (monument voor Columbus)Plaça Portal de la Pau, s/n
(metro Drassanes)
8.30 – 20.30 uur
Treinstation SantsPlaça Països Catalans
(metro Sants Estació)
8.30 – 20.30 uur
Plaça EspanyaPlaça Espanya
(metro Espanya)
9.00 – 15.00 uur
Sagrada FamíliaPlaça de la Sagrada Família
(metro Sagrada Família)
8.30 – 19.30 uur

Waar je op moet letten bij de aanschaf van de kaart

  • Bovenstaande kantoren zijn gesloten op 25 december en 1 januari. Het is dus niet mogelijk om je ov-kaart op Eerste Kerstdag of Nieuwjaarsdag in te laten gaan.
  • Vouchers die na aankoop om welke reden dan ook niet worden ingewisseld, blijven geldig tot 28 februari van het volgende jaar.
  • De Hola BCN! Travelcard is alleen geldig binnen zone 1. Deze zone betreft Barcelona-stad.  Ben je van plan om ook andere plaatsen rondom Barcelona aan te doen tijdens je stedentrip (ga je bijvoorbeeld naar Montserrat, shopping centum La Roca Village of het Dalí-museum), dan heb je een ander soort vervoerskaart nodig. Deze kun je het beste ter plekke op het metrostation kopen.

De Hola BCN! Travelcard op een metrostation ophalen

Je kunt de transportkaart ook direct bij de metrostations in de stad ophalen. Als je de kaart online bij onze samenwerkingspartner Tiqets bestelt, is de reispas in alle metroautomaten af te halen. Je hoeft dan niet speciaal langs een van de toerisme-kantoren in de stad. Bovendien is deze site in het Nederlands en dus kun je ook makkelijk gebruikmaken van de klantenservice. Daarnaast betaal je hier gemakkelijk met iDeal of Bancontant. Nadeel is dat je hier niet de 5% korting krijgt en via de andere link wel.

Hoe gebruik je de Hola BCN! Travelcard?

Heb je de voucher ingeleverd en het pasje in handen? Zorg dat je ‘m goed bewaart, want je moet er alle dagen mee doen. Je gebruikt het kaartje net zoals elk ander ticket voor openbaar vervoer in Barcelona: in bus en tram stempel je ‘m in de automaat zodra je binnen komt en in de metro en trein gebruik je het kaartje om door de poortjes op het station te komen (laat hem links stempelen en loop rechts door het poortje).

Stel, je hebt een kaartje voor twee dagen gekocht, die je op maandagmiddag 16.00 uur voor het eerst gebruikt. Dan mag je tot woensdagmiddag 16.00 uur onbeperkt met het openbaar vervoer reizen in Barcelona. De geldigheid van de pas gaat dus niet per kalenderdag, maar voor 48, 72, 96 of 120 uur. Deze periode gaat in vanaf het moment dat je de kaart voor het eerst gebruikt.

Barcelona Card, alternatief voor de Hola BCN! kaart

Ben je niet alleen van plan om veel gebruik te gaan maken van het openbaar vervoer in Barcelona, maar wil je bovendien ook veel musea bezoeken? Dan is de Barcelona Card een goed alternatief.

Met deze pas mag je ook onbeperkt reizen in de stad, gedurende een periode van 2, 3, 4 of 5 dagen. Daarnaast heb je met de kortingskaart gratis toegang tot een hoop musea en krijg je bij veel andere musea en bezienswaardigheden flinke korting. Voor een overzicht, zie deze link.

Meer korting? Lees dan onderstaande artikelen:

Barcelona City Pass
De Hop on Hop off Bus
De Barcelona Card
Het ArTicket (kunstmuseumkaart)
Het Arqueoticket

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!