FC Barcelona

FC Barcelona, vaak afgekort tot Barça, is de grootste voetbalclub in Barcelona en één van de populairste en rijkste clubs ter wereld. Voor de barcelonistas, zoals iedereen die iets met de club van doen heeft genoemd wordt, is FC Barcelona meer dan een club. FC Barcelona vertegenwoordigt volgens velen de Catalaanse identiteit.

Geschiedenis

FC Barcelona werd in 1899 opgericht door een Zwitserse zakenman en een groepje Engelse en Spaanse voetbalfanaten. De club groeide snel en had in 1922 al 20.000 leden. Tijdens de Spaanse dictatuur brak een moeilijke periode aan. Alles wat Catalaans was werd door het centrale regime in Madrid in de ban gedaan. De Catalaanse club werd nog wel gedoogd. Het steunen van FC Barcelona werd een symbolisch verzet tegen de dictatuur en een uitdrukking van de eigen, Catalaanse identiteit. Je leest meer over de geschiedenis van FC Barcelona in dit uitgebreide artikel.

Stadion Camp Nou

Het enorme stadion van FC Barcelona is bijna even beroemd als de club zelf. Het grootste stadion van Europa biedt plaats aan bijna 100.000 toeschouwers en de plannen voor uitbreiding zijn al in volle gang. Camp Nou is zeker een bezoek waard als je in Barcelona bent. Of er nu een wedstrijd gespeeld wordt of niet. Deze grote highlight bezichtigen is al een beleving op zich. Lees alle ins en outs over Camp Nou in dit artikel.

Let op: Camp Nou gaat verbouwen!

Camp Nou is vanaf begin juni gesloten door een enorme renovatie van het stadion. Dit zal zeker duren tot 2026! De voetbalwedstrijden zullen in de tussentijd plaatsvinden in het Olympisch stadion op de Montjuïc en het is niet mogelijk om Camp Nou te bezoeken. Wel bieden ze een Immersive Tour aan.
De spelerstunnel in Camp Nou

Tickets

Je kunt ook proberen zelf een wedstrijd bij te wonen. Houdt er wel rekening mee dat de klassieker FC Barcelona – Real Madrid al maanden van tevoren uitverkocht is. Voor de minder populaire wedstrijden zijn altijd wel kaarten beschikbaar. Hier lees je hoe en waar je FC Barcelona tickets kunt kopen.

Voetbalreizen

Heb je geen zin in al dat geregel, of geen tijd om een complete reis te boeken, dan zou je een voetbalreis kunnen overwegen. Hierbij zitten vliegtickets, overnachting en kaarten voor de wedstrijd inbegrepen. En het is vaak nog goedkoper dan zelf boeken. Meer over voetbalreizen naar Barcelona.

Boek een voetbalreis: vlucht + hotel + tickets voor de wedstrijd. En vaak ben je nog goedkoper uit ook. Stel je reis samen bij voetbaltravel.nl »

Programma

FC Barcelona speelt in de Primera División (La Liga), Copa del Rey en Champions League. Daarnaast staan er nog een aantal oefenwedstrijden en internationale verplichtingen op het programma. Kijk voor een actueel speelschema op deze pagina met het programma van FC Barcelona.