Met de trein naar Barcelona

Of je nu uit oogpunt van duurzaamheid met de trein naar Barcelona wil reizen of simpelweg omdat je vliegangst hebt, je doet er sowieso een stuk langer over en de tickets zijn duurder. Maar wel staat je een fantastische reis te wachten en de trein heeft ook veel voordelen.

Vergeleken met vliegtickets zijn treinkaartjes niet veel goedkoper. Een enkeltje kan oplopen tot meer dan €200 en voor die prijs heb je vaak een retour met het vliegtuig.

Voordelen van de trein naar Barcelona

Met de trein naar Barcelona reizen is de meest duurzame manier van reizen, veel duurzamer dan het vliegtuig, de auto en de bus. Vergeleken met het vliegtuig is de CO2-uitstoot tot 75% minder en vergeleken met de auto tot 66%. Een belangrijke reden voor veel treinreizigers om niet meer op het vliegtuig te stappen.

Maar er zijn nog meer voordelen. In de trein kun je lekker veel bagage meenemen zonder te veel gedoe met controles, en je kunt vaak zoveel kilo’s meenemen als je wilt. Je geniet onderweg van uitzichten en prachtige landschappen die gedurende de reis steeds veranderen. Een vergeleken het vliegtuig heb je veel meer beenruimte en kun je op je gemak bewegen.

Een ander voordeel is dat een treinstation nooit ver weg is en je er vaak gemakkelijk komt. Ook in Barcelona bevindt het eindstation zich in de stad, waardoor je meestal niet al te lang hoeft te reizen naar je eindbestemming of goede verbindingen hebt als je nog verder zou willen reizen naar bijvoorbeeld een bestemming langs de kust.

Opties treinreizen vanuit Nederland

Dit zijn de reisschema’s voor de treinreis vanuit Amsterdam, Rotterdam of Utrecht naar Barcelona. In alle gevallen zul je moeten overstappen. (Update 2020)

Amsterdam centraal – Barcelona Sants

Reistijd: 11 uur 20 min
Overstappen (2 keer): Brussel Zuid, Valence Tgv
Prijs: Enkeltje vanaf €95, kan oplopen tot ruim €200
Toegestane bagage: 2 grote stuks bagage en één stuk handbagage

Amsterdam Centraal – Barcelona Sants

Reistijd: 12 uur
Overstappen (1 keer): Paris Nord / Gare de Lyon
Prijs: Enkeltje vanaf €95, kan oplopen tot ruim €200
Toegestane bagage: 2 grote stuks bagage en één stuk handbagage

Utrecht Centraal – Barcelona Sants

Reistijd: 12 uur 40 min
Overstappen (2 keer): Rotterdam Centraal, Paris Nord / Paris Lyon Rer
Prijs: Enkeltje vanaf €95, kan oplopen tot ruim €200
Toegestane bagage: 2 grote stuks bagage en één stuk handbagage

Rotterdam Centraal – Barcelona Sants

Reistijd: 11 uur 30 min
Overstappen (1 keer): Paris Nord / Paris Lyon Rer
Prijs: Enkeltje vanaf €95, kan oplopen tot ruim €200
Toegestane bagage: 2 grote stuks bagage en één stuk handbagage

Waar kun je de treinreis naar Barcelona boeken?

Boek je tickets gemakkelijk via deze site. NS International biedt dagelijks meerdere mogelijkheden voor treinreizen naar Barcelona Sants. 

Barcelona Sants en omgeving

Het station ligt in het westen van Barcelona en slechts op korte afstand van het stadscentrum. Plaça Catalunya, het centrale plein van de stad, ligt op 15 minuten met de metro. Het beroemde stadion van FC Barcelona bevindt zich op slechts 1,5 km. Camp Nou is te voet bereikbaar of met de metro. Verder zijn de meeste bezienswaardigheden relatief dichtbij en makkelijk bereikbaar met de metro.

Hogesnelheidstreinen rijden vanuit Barcelona Sants naar verschillende bekende steden zoals Malaga, Sevilla, Madrid, Valencia en Girona. Barcelona Sants verzorgt ook de treinreis van zeseneenhalf uur naar Parijs.

Het station is het belangrijkste knooppunt in Barcelona voor regionale en voor stedelijke treindiensten en het is ook goed verbonden met andere openbaar vervoersdiensten. Er gaan lokale, regionale en internationale bussen. Het metrostation (Sants-Estació) maakt deel uit van het station en biedt verbindingen met de rest van de stad.