Met de trein naar Barcelona

Of je nu uit oogpunt van duurzaamheid met de trein naar Barcelona wil reizen, het comfortabeler vindt of simpelweg omdat je vliegangst hebt, reizen met de trein naar Barcelona is ook zeker mogelijk en hieronder vertel ik je er alles over.

Vergeleken met vliegtickets zijn treinkaartjes helaas vaak duurder. Een enkeltje is beschikbaar vanaf €96, maar kan oplopen tot meer dan €200 en voor die prijs of minder heb je vaak een retour met het vliegtuig.

Inhoud

Voordelen van de trein naar Barcelona

Met de trein naar Barcelona reizen is de meest duurzame manier van reizen, veel duurzamer dan het vliegtuig, de auto en de bus. Vergeleken met het vliegtuig is de CO2-uitstoot tot 75% minder en vergeleken met de auto tot 66%. Een belangrijke reden voor veel treinreizigers om niet meer op het vliegtuig te stappen.

Maar er zijn nog meer voordelen. In de trein kun je lekker veel bagage meenemen zonder te veel gedoe met controles, en je kunt vaak zoveel kilo’s meenemen als je wilt. Je geniet onderweg van uitzichten en prachtige landschappen die gedurende de reis steeds veranderen. Een vergeleken het vliegtuig heb je veel meer beenruimte en kun je op je gemak bewegen. Ook voelt het soms wat rustiger om geleidelijk naar een ander land te reizen en niet in één keer in een ander land met een andere cultuur te landen.

Een ander voordeel is dat een treinstation nooit ver weg is en je er vaak gemakkelijk komt. Ook in Barcelona bevindt het eindstation zich in de stad, waardoor je niet al te lang hoeft te reizen naar je eindbestemming of goede verbindingen hebt als je nog verder zou willen reizen naar bijvoorbeeld een bestemming langs de kust.

Bekijk hier alle actuele prijzen bij NS International


Dé kortingskaart voor de Sagrada Família, Park Güell, Hop-on Hop-off bus en meer!


Opties treinreizen vanuit Nederland

Dit zijn de reisschema’s voor de treinreis vanuit Amsterdam, Rotterdam of Utrecht naar Barcelona. In alle gevallen zul je moeten overstappen. Een belangrijk verschil tussen de verschillende opties zijn de overstappen. Bij de optie met één overstap moet je overstappen in Parijs naar een ander treinstation. Daar heb je 49 minuten de tijd voor en de metro tussen deze twee stations duurt 19 minuten. Mocht je deze overstap willen skippen dan kan je voor de andere optie gaan, de hele reis duurt ook korter. Je moet dan alleen wel twee keer overstappen gedurende de gehele reis: in Brussel en in de Franse stad Valence.

En let op: hoe eerder je boekt hoe goedkoper de tickets zijn!

Amsterdam Centraal – Barcelona Sants

Reistijd: 11 uur 10 min
Overstappen (2 keer): Brussel Zuid en Valence Tgv
Prijs: Enkeltje vanaf €96, kan oplopen tot ruim €200
Toegestane bagage: 2 grote stuks bagage en één stuk handbagage

Amsterdam Centraal – Barcelona Sants

Reistijd: 12 uur 10 min
Overstappen (1 keer): Paris Nord en dan met metro naar Paris Gare de Lyon
Prijs: Enkeltje vanaf €96, kan oplopen tot ruim €200
Toegestane bagage: 2 grote stuks bagage en één stuk handbagage

Utrecht Centraal – Barcelona Sants

Reistijd: 12 uur 22 min
Overstappen (2 keer): Rotterdam Centraal en Paris Nord en dan met metro naar Paris Gare de Lyon
Prijs: Enkeltje vanaf €96, kan oplopen tot ruim €200
Toegestane bagage: 2 grote stuks bagage en één stuk handbagage

Rotterdam Centraal – Barcelona Sants

Reistijd: 10 uur 27 min
Overstappen (2 keer): Brussel Zuid én Paris Nord en dan met metro naar Paris Gare de Lyon
Prijs: Enkeltje vanaf €96, kan oplopen tot ruim €200
Toegestane bagage: 2 grote stuks bagage en één stuk handbagage

Rotterdam Centraal – Barcelona Sants

Reistijd: 11 uur 27 min
Overstappen (1 keer): Paris Nord en dan met metro naar Paris Gare de Lyon
Prijs: Enkeltje vanaf €96, kan oplopen tot ruim €200
Toegestane bagage: 2 grote stuks bagage en één stuk handbagage

Waar kun je de treinreis naar Barcelona boeken?

Boek je tickets gemakkelijk via de website van NS International. De website van treinreiswinkel.nl is ook een handige en uitgebreide website voor internationale treinreizen. De zoekmachine werkt erg goed en ook via deze website zijn de treinkaartjes te koop.

Barcelona Sants en omgeving

Het station ligt in het westen van Barcelona en slechts op korte afstand van het stadscentrum. Plaça Catalunya, het centrale plein van de stad, ligt op 15 minuten met de metro. Het beroemde stadion van FC Barcelona bevindt zich op slechts 1,5 km. Camp Nou is te voet bereikbaar of met de metro. Verder zijn de meeste bezienswaardigheden relatief dichtbij en makkelijk bereikbaar met de metro.

Hogesnelheidstreinen rijden vanuit Barcelona Sants naar verschillende bekende steden zoals Malaga, Sevilla, Madrid, Valencia en Girona. Vanuit Barcelona Sants rijdt ook de trein van zes-en-een-half uur naar Parijs.

Het station is het belangrijkste knooppunt in Barcelona voor regionale en voor stedelijke treindiensten en het is ook goed verbonden met andere openbaar vervoersdiensten. Er gaan lokale, regionale en internationale bussen. Het metrostation (Sants-Estació) maakt deel uit van het station en biedt verbindingen met de rest van de stad.

Praktische tip: Wil je alvast je taxi vanaf het treinstation naar je accommodatie boeken zodat je niet hoeft te wachten? Bestel hier gemakkelijk via iDeal of Paypal én tot 24 uur van tevoren gratis te annuleren.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!