Parkeren in Barcelona

Aanrader

Boek van tevoren een parkeerplek in Barcelona voor de laagste prijs. Klik hier om prijzen te vergelijken en een parking te zoeken in een fijne buurt.

Inhoud

 • Parkeergarages
 • Slim: alvast reserveren
 • Parkeren bij het strand
 • Parkeren bij de Sagrada Família
 • Parkeren bij Camp Nou
 • Parkeren in het centrum
 • Gratis parkeren in Barcelona
 • Parkeren op straat: blauwe zone en groene zone
 • Parkeren buiten het centrum, Park&Ride
 • Milieuzone
 • Laadpalen
 • Parkeergarages

  In het drukke Barcelona is het vinden van een parkeerplaats aan de straat, zeker in het centrum, zo goed als onbegonnen werk. Ik raad dan ook aan om je auto achter te laten in een van de vele parkeergarages.

  Een aanrader is de parkeergarage bij busstation Nord, de Parking BSM Estació Barcelona Nord op Carrer Ali Bei 80, op de kruising van met de Carrer de Nàpels. Je betaalt er €22 voor een dag en hier is meestal plek. Dat is voor lokale begrippen niet duur. Vlakbij de parking ligt de metrohalte Arc de Triomf (rode lijn, L1), waar je makkelijk de metro pakt naar het centrum van Barcelona.

  Ook een fijne optie is de garage bij het shoppingcenter Glòries (Carrer de la Ciutat de Granada 173-175). Voor iets meer dan zes euro mag je de auto zes uur lang laten staan en 24 uur parkeren kost €18. Vanaf metrohalte Glòries (rode lijn, L1) ben je binnen 10 minuten op Plaça Catalunya, in het hart van Barcelona.

  Wees slim: reserveer alvast een plekje

  Via Parclick kun je heel makkelijk en betrouwbaar een parkeerplekje reserveren in een parkeergarage naar keuze. Er zijn verschillende parkeergarages met gunstige locaties voor jouw bezoek en de prijzen zijn bij Parclick de laagste die je kunt vinden.

  Parkeren bij het strand

  Aan de Pg. Marítim de la Barceloneta 23-31, op steenworp afstand van het strand van La Barceloneta, zit een ruime parkeergarage. In eerste instantie bedoeld voor bezoekers van het ziekenhuis, maar badgasten mogen er ook gebruik van maken. Een uur parkeren kost tussen de 2 en 3 euro en voor 24 uur ben je 20 euro kwijt.

  Parkeren bij de Sagrada Família

  Zoek je een parkeerplaats bij de Sagrada Família? Dan raad ik die aan de Carrer Mallorca 425-433 of die aan het Plaça de la Sagrada Família 9 aan. Beide garages bevinden zich op iets meer dan 200 meter van Gaudí’s tempel, dus je loopt er zo naartoe.  De prijzen zijn hetzelfde als voor parkeren bij het strand: tussen de 2 en 3 euro voor een uur en €20 voor een periode tussen de 13 en 24 uur.


  Dé Barcelona voordeelpas

  Inclusief Sagrada Família, Park Güell + Hop-on hop-off (24/48 uur) of Casa Milà of Casa Batlló & meer.


  Parkeren bij Camp Nou

  Tijdens de openingstijden van het FC Barcelona museum bij Camp Nou kun je gratis parkeren bij ingang 14 (Carrer d’Arístides Maillol). Op dagen dat er een wedstrijd wordt gespeeld, mag je vanaf vier uur voor aanvang van de wedstrijd parkeren.

  Gratis parkeren kan ook aan de Avinguda Doctor Marañón of de Carrer dels Cavallers, maar houd er rekening mee dat de parkeerplaatsen hier vaak bezet zijn. Ook kun je gratis parkeren bij Zona Universitàri en dit is niet ver van Camp Nou (zie stukje Gratis parkeren in Barcelona hieronder).

  Een andere optie is om je auto toch betaald neer te zetten. Dat kan bijvoorbeeld bij Hotel Princesa Sofia (op 400 meter van het stadion). Parkeren kost hier €11.

  Bestel hier gemakkelijk en veilig je tickets voor de FC Barcelona experience.

  Parkeren in het centrum (bij de Ramblas)

  Wil je de auto hartje stad kwijt? Dat kan in de parkeergarage bij de Boquería-markt aan de Rambla (Carrer Floristes de la Rambla). Ook hier betaal je ruim 3 euro per uur en 40 euro voor 24 uur.

  Ben je op zoek naar een parkeergarage in de buurt van een andere bezienswaardigheid/plek, dan raad ik je aan om een kijkje te nemen op deze website van de gemeente met verschillende parkeeropties en de bijbehorende prijzen (in het Engels).

  Gratis parkeren in Barcelona

  In het centrum van Barcelona ontkom je er niet aan om te betalen voor je parkeerplaats, maar op andere plekken in de stad is gratis parkeren is wél mogelijk. Dat kan bijvoorbeeld in de omgeving van de universiteitscampus. De metro die vertrekt vanaf Zona Universitària (groene lijn, L3) brengt je naar het stadscentrum. Houd er rekening mee dat het ‘s morgens rond negen uur op doordeweekse dagen lastig kan zijn om een plekje te vinden, vanwege de vele studenten en docenten die dan op de universiteit moeten zijn.


  Fietstour op maat langs Barcelona’s highlights en verborgen plekken. Vanaf €31,50


  Parkeren op straat: blauwe zone (zona azul) en groene zone (zona verde)

  Als je toch een plek langs de straat kunt bemachtigen, moet je even goed opletten of je je in een groene of een blauwe zone bevindt. In de blauwe zone is de prijs voor iedereen hetzelfde en geldt een tijdslimiet van maximaal drie uur. Maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 14 uur en tussen 16 en 20 uur moet je in ieder geval betalen. De exacte prijzen verschillen per gebied. Op sommige plekken moet je ook in het weekend en op feestdagen betalen om je auto hier te mogen parkeren.

  Binnen de groene zones zijn veel parkeerplaatsen gereserveerd voor bewoners. Daar waar je Área Residente ziet staan, mogen alleen omwonenden met een vergunning parkeren. Bij Área Preferente mag je je auto wel neerzetten, maar daar betaal je dus een toeslag bovenop het bedrag dat de bewoners betalen. In veel gevallen is parkeren hier ‘s avonds, ‘s nachts en op zondag gratis, maar dat verschilt per zone. Ook is de kans groot dat je hier maar 1 uur mag blijven staan. Kijk dus even goed op de informatieborden voor je je auto achterlaat.

  Parkeren buiten het centrum, Park&Ride

  Je kunt ook een park & ride gebruiken even buiten de stad. Parking Saba Plaça La Plana bijvoorbeeld in Badalona (ten noorden van Barcelona), dan kun je makkelijk de metro naar de stad nemen. En vaak is daar ook meer plek. Trek er wel wat meer tijd voor uit, maar de metrorit is goed te doen en brengt je direct naar hartje stad. Ook is dit een betaalbare parking als je je auto meerdere dagen kwijt wilt.
  Let wel op: Deze parking is geschikt voor auto’s tot twee meter hoog, dus campers en bepaalde bussen passen hier niet in.

  Klik hier om deze parking direct te boeken.

  Maar er zijn natuurlijk nog wel mer P&R parkings te vinden buiten de stad. Ik heb een kaart gemaakt met een overzicht van fijne park & ride faciliteiten rond Barcelona. Je kunt je auto daar achterlaten en het openbaar vervoer gebruiken om Barcelona te verkennen.

  Klik hier om alvast een parkeerplek te reserveren in een van deze parkings.

  Vergeet je auto niet te registreren voor de milieuzone

  Barcelona kent een milieuzone die bekendstaat als de “Zona de Baixes Emissions” (ZBE, letterlijk zone met lage uitstoot) om de luchtkwaliteit te verbeteren en de uitstoot van voertuigen te verminderen. Deze zone omvat het grootste deel van de stad, met uitzondering van sommige gebieden zoals de luchthaven. Binnen die zone heb je een milieusticker nodig. De sticker is verplicht voor alle buitenlandse voertuigen die in de stad willen rijden. Klik hier om te lezen hoe je zo’n milieusticker kunt krijgen en alle informatie inclusief handig stappenplan voor de aanvraag.

  Tip: via Parclick boek je een parkeerplek in Barcelona voor de laagste prijs. Klik hier om prijzen te vergelijken en jouw parking direct te reserveren.

  Laadpalen

  Als je met je elektrische auto naar Barcelona reist, heb je de mogelijkheid om deze op te laden. In de stad zijn ongeveer 1400 laadpunten beschikbaar, hoewel dit aantal wel lager is dan in Noord-Europese landen. Zodra je de stad uitgaat kan het wel wat lastiger worden om je auto op te laden. Op deze website staan een aantal laadpalen van de stad.