Gràcia: een dorp in de stad

Gracia

In de onder locals buitengewoon populaire buurt Gràcia is de dorpse sfeer nog altijd voelbaar. Geen grote trekpleisters (met uitzondering van Park Güell), geen hordes toeristen. Wél veel gezellige pleinen, barretjes en restaurants.

Lees meer

Het centrum van Barcelona

De gotische wijk, El Born en El Raval maken deel uit van het historische centrum van de stad. Hier loop je door middeleeuwse straten en langs eeuwenoude panden, maar je vindt er ook moderne musea en hippe restaurants en boetieks.

Lees meer

Wijken aan het strand van Barcelona: La Barceloneta, Vila Olímpica en Poblenou

De visserswijk La Barceloneta, de Olympische wijk Vila Olímpica en de oude industriebuurt Poblenou, waar tegenwoordig Barcelona’s startups gevestigd zijn: ze liggen alle drie pal aan zee en hebben elk hun eigen charme.

Lees meer

Eixample: Barcelona’s blokkenwijk

eixample

De wijk Eixample is de bakermat van het Catalaans modernisme. Kijk dus zeker veel omhoog terwijl je deze wijk verkent. Ook voor veelal stijlvolle restaurants en mooie winkels zit je hier goed.

Lees meer

Montjuïc en Poble-sec

De heuvel de Montjuïc herbergt diverse musea, bezienswaardigheden en parken. Populair voor een wandeling of om te fietsen. Aan de flanken ligt de gezellige wijk Poble-sec.

Lees meer

De buitenwijken van Barcelona

De belangrijkste attractie buiten het drukke centrum van de stad is ongetwijfeld Camp Nou, maar in de buitenwijken zijn ook nog genoeg andere bezienswaardigheden te ontdekken.

Lees meer