Poble-sec

De wijk Poble-sec wordt door veel toeristen overgeslagen en dat komt voornamelijk door het feit dat er nauwelijks bezienswaardigheden te vinden zijn. Toch is ook deze wijk de moeite waard. Je kunt een bezoek aan Poble-sec prima combineren met een dag(deel) op de Montjuïc. Duik nadat je de heuvel hebt gezien de gezellige Carrer de … Lees verder

Montjuic

Montjuïc

Wil je het echte Barcelona zien, loop dan vanuit het centrum van Barcelona door El Raval totdat je in Poble-sec terecht komt. Een echte volkswijk met een groot aantal gezellige bars en restaurants. Als je energie hebt kun je vanaf hier de Montjuïc oplopen en genieten van het prachtige uitzicht over Barcelona. Waar? – De … Lees verder

Gracia

Gràcia: een dorp in de stad

In de onder locals buitengewoon populaire buurt Gràcia is de dorpse sfeer nog altijd voelbaar. Geen grote trekpleisters (met uitzondering van Park Güell), geen hordes toeristen. Wél veel gezellige pleinen, barretjes en restaurants.

Het centrum van Barcelona

De gotische wijk, El Born en El Raval maken deel uit van het historische centrum van de stad. Hier loop je door middeleeuwse straten en langs eeuwenoude panden, maar je vindt er ook moderne musea en hippe restaurants en boetieks.

eixample

Eixample: Barcelona’s blokkenwijk

De wijk Eixample is de bakermat van het Catalaans modernisme. Kijk dus zeker veel omhoog terwijl je deze wijk verkent. Ook voor veelal stijlvolle restaurants en mooie winkels zit je hier goed.

De buitenwijken van Barcelona

De belangrijkste attractie buiten het drukke centrum van de stad is ongetwijfeld Camp Nou, maar in de buitenwijken zijn ook nog genoeg andere bezienswaardigheden te ontdekken.