Barcelona Paviljoen

Voor de wereldtentoonstelling in Barcelona van 1929 ontwierp Ludwig Mies van der Rohe het Duitse paviljoen, inmiddels beter bekend als het Barcelona Paviljoen. Het gebouw is een compositie van strakke rechte vlakken, die Van der Rohe’s bekende less is more-filosofie moest uitstralen.

Barcelona PaviljoenTickets, openingstijden & openbaar vervoer
TicketsEntreekaartje: €7 (Online krijg je korting. Bestel je entreekaartje hier.)
Kinderen onder de 16 jaar mogen gratis naar binnen
AdresAv. Francesc Ferrer i Guàrdia, 7, 08038 Barcelona
Openbaar vervoer / metroMetro: Pl. Espanya (L1 en L3)
OpeningstijdenMaandag tot zondag: 10.00 tot 20.00

Wat vind je terug in dit artikel?

Na de wereldtentoonstelling werd het Barcelona paviljoen afgebroken, maar vanwege het architectonische belang is het in de jaren ’80 door een groep Spaanse architecten herbouwd, in opdracht van de gemeente. Tijdens de wereldexpo werd het paviljoen vooral gebruikt als ontvangstruimte, maar tegenwoordig maken bezoekers er kennis met hedendaagse architectuur en stadsplanning, en natuurlijk het werk van Ludwig Mies van der Rohe in het bijzonder.

De stoel in het Barcelona Paviljoen

Het paviljoen bestaat uit materialen als glas, staal en verschillende soorten marmer, afkomstig uit onder meer het Atlasgebergte en de Alpen. Ook als je geen entreekaartje koopt, kun je het gebouw volledig van de buitenkant bezichtigen. Ben je echter een beetje geïnteresseerd in architectuur en design, dan raden we een rondleiding zeker aan. Het geeft je de mogelijkheid om stiekem plaats te nemen op de originele Barcelona Stoel. Deze stoel diende ooit als minimalistische koningszetel, werd later een icoon van modern design en replica’s worden nog steeds volop geproduceerd en verkocht.

mies van der rohe

Persoonlijke tip

Wil je nog een bekende bezienswaardigheid bezoeken die werd geplaatst voor de populaire wereldexpo van 1929? Ga dan eens langs bij het grote beeld van Columbus. De tentoonstelling van ’29 stond in het teken van elektriciteit en het liftje waarmee je naar het koepeltje onder ‘Colón’ kunt, was de eerste lift van Barcelona.

Praktische info

  • Openingstijden: Maandag-zondag tussen 10.00 en 20.00 uur.
  • Prijs: Een regulier entreekaartje kost €7, maar online krijg je korting. Bestel je entreekaartje hier. Kinderen onder de 16 jaar mogen gratis naar binnen. Maak je gebruik van de Bus turístic, Barcelona Card of Barcelona City Tour (alle drie via de links), dan krijg je 20 procent korting. Mooi meegenomen, toch?

Adres & plattegrond

Barcelona Paviljoen
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 7
08038 Barcelona
934234016
Metro: L1L3
delingen