hop-on-hop-off-bus

Ontdek Barcelona met de Hop On Hop Off Bus

De Hop On Hop Off Bus is een dubbeldekker die langs vrijwel alle bezienswaardigheden in Barcelona rijdt. Met een enkel ticket kun je zo vaak in-, uit- en overstappen als je wilt. Zo’n bus klinkt misschien wat onpersoonlijk en je moet je misschien over het idee heenzetten dat je met een heel toeristenpeloton de stad wordt rondgereden, maar wij vinden ook: het is een superpraktische manier om zo veel mogelijk van de stad te zien.

Tip: Bestel je kaartjes online en ontloop de wachtrij

Als je je ticket (vanaf €29) online koopt hoef je in Barcelona niet in de rij te staan voor je busticket. Zowel bij Ticketbar als bij Tiqets kun je je kaartjes in het Nederlands bestellen. Bij Ticketbar krijg je 10 procent korting. Je kunt kiezen tussen 1 of 2 dagen, die achtereenvolgend gebruikt dienen te worden (dus bijvoorbeeld maandag en dinsdag en niet maandag en donderdag).

Het is een op en top toeristische attractie, een van de meest populaire in de stad. Genoeg andere manieren om de stad te ontdekken, maar op geen enkele andere zie je zoveel in zo weinig tijd. Handig voor een overzicht van Barcelona en de belangrijkste highlights.

Twee soorten toeristenbussen

In Barcelona rijden twee verschillende aanbieders van de toeristische busritten rond:

 1. Barcelona Bus Turistíc (rechts op de foto) – De officiële bus van het lokale bureau voor toerisme, Turisme de Barcelona. De kaartjes die via onze website te bestellen zijn, zijn voor de Bus Turistíc.
 2. Barcelona City Tour (links op de foto) – Een tweede bedrijf dat ook bustours aanbiedt.

halte op on hop off bus Let op: Met een kaartje voor de Bus Turistíc heb je dus géén toegang tot de Barcelona City Tour, en vice versa. Zorg dat je bij de goede halte staat om te voorkomen dat de bus aan je neus voorbijgaat. De blauwe halte op de foto hoort bij de Bus Turistíc. De rode haltes horen bij de Barcelona City Tour.

En oh ja, vergeet je kaartje van te voren niet uit te printen. Het ticket op je mobiele telefoon laten zien, is niet voldoende. Als je de eerste keer instapt, wordt je uitgeprinte kaartje ingeruild voor een bonnetje, waarmee je de hele dag (of twee dagen, afhankelijk van wat je hebt geboekt) lekker kunt on- en off-hoppen!

Barcelona Bus Turistíc versus Barcelona City Tour

De tours van beide maatschappijen verschillen nauwelijks: ze rijden langs alle bezienswaardigheden, bieden een audiogids aan in verschillende talen (waaronder Nederlands), rijden afhankelijk van het seizoen om de 5 tot 25 minuten en tickets kosten €29 voor volwassenen.

De Barcelona Bus Turistíc heeft wel meer haltes: 44, terwijl Barcelona City Tour op 37 plekken stopt.

Ook krijg je bij je Bus Turistíc ticket een folder met kortingsbonnen ter waarde van €200 op bijna alle bezienswaardigheden in Barcelona.

Superdeal: Barcelona City Pass (inclusief Sagrada Familia, Park Güell & hop-on-hop-off bus!)

Wil je de topattracties van Barcelona zien zonder al teveel geld kwijt te zijn? Dan raden we je de Barcelona City Pass aan. Met deze kortingskaart krijg je:

 • Gratis toegang tot de Sagrada Família (basisticket)
 • Gratis ticket voor Park Guëll
 • Gratis Aerobus tickets
 • Gratis Hop on Hop off Bus tickets
 • 20% korting op attracties, excursies en tours

De Barcelona City Pass kost €65 en dat haal je er zeker uit.
Als je de hoogtepunten van Barcelona wilt zien tijdens je stedentrip is deze City Pass een aanrader.

Schaf de Barcelona City Pass aan »
Meer informatie over de Barcelona City Pass »

Barcelona Bus Turistíc

Bij een ticket voor de Barcelona Bus Turistíc, zit een aantal leuke extra’s inbegrepen:

 • Een audiogids met informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden (beschikbaar in zestien talen, waaronder het Nederlands).
 • Een kleine reisgids met beschrijvingen van de belangrijkste bezienswaardighden.
 • Een boekje met €200 aan kortingsbonnen voor diverse winkels en attracties.
 • Gratis WiFi internet aan boord van de bus.

Ook rijden in iedere bus medewerkers van Barcelona Turisme mee die al je vragen kunnen beantwoorden.

Hop on hop off bus

Routes en lijnen

De Barcelona Bus rijdt het hele jaar door langs twee verschillende routes (rood en blauw). In het hoogseizoen, tussen maart en november, komt daar nog een derde route bij (de groene lijn).

Er zijn in totaal 45 haltes, waarvan 6 overstappunten. De bus rijdt – afhankelijk van de tijd van het jaar – om de 5 tot 25 minuten.

Een plattegrond van alle routes kun je online vinden en ontvang je ook bij je ticket.

Welke route?

Zowel de rode als de blauwe route duren ongeveer twee uur, je zou dus beide routes kunnen doen op één dag en onderweg ook nog een (paar) keer uit kunnen stappen. De blauwe route brengt je langs de grote modernistische highlights en rijdt langs Camp Nou. De rode route gaat over de Montjuïc, de haven en door een deel van het oude centrum. De groene bevat geen echte grote bezienswaardigheden en rijdt veelal langs het strand. Als je genoeg tijd hebt, toch leuk om te doen!

Ben je benieuwd naar onze persoonlijke ervaringen met de Hop on Hop Off bus? In dit artikel lees je wat Carola en Carlijn ervan vonden.

Haltes

 • De rode route stopt op de volgende locaties (2 uur):
  Estación de Sants, Creu Coberta, CaixaForum-Pavelló Mies van der Rohe, Plaza de España, Pueblo Español, Museo Nacional de Arte de Cataluña, Anella Olímpica, Fundación Joan Miró, Teleférico de Montjuic, Miramar, Museo Marítimo, World Trade Center, Port Vell, Museo de Historia de Cataluña, Puerto Olímpico, Playa Bogatell, Parque de la Ciutadella, Zoo, Pla de Palau, Barrio Gótico, Plaza de Cataluña, Fundación Antoni Tàpies, La Pedrera en Diagonal.
 • De blauwe route stopt op de volgende plekken (2 uur):
  Monasterio de Pedralbes, Pavellons Güell, Camp Nou, Diagonal, Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona, Plaza de Cataluña, Fundación Antoni Tàpies, La Pedrera, Sagrada Familia, Barrio de Gracia, Park Güell, Tranvía Azul-Tibidabo en de wijk Sarriá.
 • De groene route (alleen van maart tot november) stopt op de volgende locaties (40 minuten):
  Fórum, Parque Diagonal Mar, Poblenou, Playa Bogatell, Puerto Olímpico y Cementerio del Poblenou.

Tickets

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €29 voor één dag, of €39 voor twee dagen. Kinderen van 4 tot 12 jaar betalen €16 voor één dag en €20 voor twee dagen. Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis mee.

Kaarten voor de Barcelona Bus Turistic zijn verkrijgbaar aan boord, bij de informatiepunten van Barcelona Turisme en op het vliegveld.

Tip: Je kunt je kaarten ook alvast via internet bestellen. Na betaling kun je de tickets thuis uitprinten en in Barcelona direct instappen. Dit kan aardig wat wachttijd schelen, zeker in de drukke weekenden en het hoogseizoen.

Tip: Bestel je tickets online en ontloop de wachtrij

Als je je ticket online koopt hoef je in Barcelona niet in de rij te staan. Je hebt twee opties om je kaartjes in het Nederlands te bestellen:

 1. Ticketbar
 2. Tiqets

Klik op de links hierboven voor meer informatie.