De beste bars van Barcelona

De bevallige nachten in Barcelona nodigen je eigenlijk iedere dag van de week wel uit om van kroeg naar kroeg te kruipen. Geen wonder dat Barcelona dan ook een hoge café-dichtheid kent. Volgens de officiële statistieken telt de Catalaanse hoofdstad een bar voor iedere 165 buurtbewoners.

Hieronder volgen onze persoonlijke top 10 en daarna onze favorieten ingedeeld per wijk, voor een onvergetelijke kroegentocht in Barcelona!

De 10 beste cafés in Barcelona

1. Casa Almirall (C/Joaquin Costa 33, El Raval)
Een van de oudste bars van Barcelona en een fijn praatcafé. Probeer een plekje te bemachtigen bij het raam voor uitzicht op de leukste straat van El Raval.

2. Bar El Born (Passeig del Born 26, El Born)
Overdag een fijne plek voor koffie en krantje, ’s avonds voor goede cocktails. Laat op de avond is het ook boven in de bar feest.

3. Bar Oviso (C/Arai 5, El Gótico)
Fijn terras, goede hamburgers (ook veggie) en binnen is het altijd tot in de late uurtjes gezellig.

4. Marsella (C/Sant Pau 65, El Raval)
Een klassieker en dé plek in Barcelona om absint te drinken.

5. Taberna Babia (El Gotico)
Midden in het toeristisch centrum, maar toch nog niet massaal ontdekt. Relaxte sfeer, goede wijnen en lekkere tapas – probeer vooral de bacalao!

6. Cosmo (C/Enric Granados 3, Eixample)
Hip en healthy. Dit is misschien niet de plek om je eens goed te bezatten, maar ze huisgebouwen biertjes en cocktails smaken prima. Let op: sluit om 22 uur.

7. Paradiso (C/Rera Palau 4, El Born)
Een van Barcelona’s beste cocktailbars zit verstopt in de wijk El Born. Liefhebbers van pastrami zijn hier ook aan het goede adres.

8. Rabipelao (C/Torrent d’En Vidalet 22, Gràcia)
Voor tropische cocktails en venezolaanse arepas, een soort broodjes van maismeel. Onze favoriete plek is de mooie patio, die ’s avonds tot 22 uur open is.

9. Bar Calders (C/Parlament 25, Sant Antoni)
Voor een vermut op zondagochtend, tapas en een drankje met vrienden. Met terras.

10. L’Ascensor (C/Bellafila 3, El Gótico)
Ascensor is Catalaans voor lift en de bar dankt z’n naam aan de modernistische lift in het pand. De specialiteit van het huis is gin-tonic.

Op zoek naar een goed club in Barcelona? Voor clubs en discotheken verwijzen we je naar deze pagina

Op deze pagina zetten we de Nederlandse cafés (of cafés met een Nederlandse eigenaar) voor je op een rijtje.

Bars per wijk

Bars in El Gótico

Vlak achter Plaça Reial (waar je vooral restaurants en clubs vindt, maar niet echt kroegen) vind je de straat Escudellers Blancs, bevindt zich op nummer 3 Nevermind. Het is er meestal een gezellige drukte van rockmuziekminnende skaters en surfers en de moijitos zijn behoorlijk groot (in de wijk Raval zit trouwens nog een Nevermind, aan de C/Tallers 68, met achterin de kroeg een grote ‘ramp’ om te skaten).

Sla de straat Escudellers in, maak een kleine tussenstop voor een shotje in Bar Tequila 44 op nummer 26 en je komt uit op Plaça de George Orwell.

Dit plein staat beter bekend als Plaça del Tripi vanwege de rondhangende junkies en de levendige drugshandel. Er is dan ook 24/7 beveiliging door videocamera’s en politieagenten. Praatcafé’s Oviso en Bahía zijn er niet minder gezellig om.

Bar Manchester (C/Milans 5) heeft verleidelijke acties tijdens happy hour en is een leuke plek voor een date met vrienden of je lief. Vanuit hier ben je in twee minuten op de Carrer de la Mercè waar het barst van de gezellige kroegen.

Op nummer 13 zit El Bombón, een toptent voor wie van latinomuziek houdt. Je kunt er ook een hapje eten. In hetzelfde straatje op nummer 26 vind je Venezolaanse bar Rabipelao, je krijgt er verrukkelijke mojitos en het is er altijd gezellig druk. Er zit trouwens ook een Rabipelao in Raval en Gràcia (met terras!).

Een toeristische trekpleister in El Gótico is Els Quatre Gats, het kunstenaarscafé waar Picasso zijn eerste twee exposities had en de menukaart ontwierp. Je vindt de bar aan C/Montsió nummer 3.

Wil je meer weten over de gotische wijk? Kijk dan eens op deze pagina.

Bars in El Born

Stappen in het Soho van Barcelona. Daarvoor begin je op de Passeig del Born. Bestel een drankje bij de latino cocktailbar El Copetín (nummer 19) drink een mojito op het terras van Cactus Bar op nummer 30 of neem plaats aan een tafeltje van het knusse kroegje Bar El Born, met de groene gevel. Een fijn danscafé is Sauvage, op nummer 13.

In zijstraat Carrer de la Viedreria zit Númeronueve, waar ze heerlijke gembercocktails hebben en waar het in het weekend altijd druk is. Even verder op, in Carrer de Rec, zit Pax 49: een fijne bar van een Nederlandse eigenaresse.

Aan de andere kant van de wijk, rondom de markt van Santa Catarina, zitten ook een aantal gezellige barretjes, zoals Lupara (Plaça de Santa Catarina 2), waar je lekker kunt zitten met een biertje of cocktail in de hand. Richting Arc de Triomf zit Quillo (C/Rec Comtal 2), een fijne bar-restaurant met terras waar je ook kunt aanschuiven voor een drankje en waar regelmatig live muziek wordt gemaakt.

Alle ins en outs over de wijk El Born lees je hier.

Bars in Barceloneta

De chiringuitos (strandtentjes) van Barcelona zorgen tijdens de zomermaanden voor ijsjes, cocktails en chill-out muziek op het strand. In de visserswijk Barceloneta zijn ook een aantal kroegen te vinden waar niet alleen in de zomer de sfeer van een strandtent hangt. Tapasbar Jai-Ca op een hoek in de Carrer de Ginebra (nummer 9) is een goede plek om te beginnen.

Loop daarna richting het strand via de Carrer de Sant Carles. Hier vind je vlak naast elkaar Bar Leo, Absenta Bar en Filferro voor tapas, bier en flamenco. Een andere favoriet, op nummer 15, is de bodega Bar Electricitat.

Ook over Barceloneta hebben we natuurlijk meer info!

Bars in Raval

Rondom museum MACBA is het terras van Kino ideaal voor een biertje en broodje in de zon. Een van de bijzonderste cafés in de wijk is Nevermind (C/Tallers 55) waar achterin een halfpipe staat.

Loop vanaf de Ramblas de Carrer Nou de la Rambla in, waar het modernistische herenhuis Palau Güell staat. In de zijstraat Carrer de Lancaster bevindt zich Bar Manolo. Hier kom je de skaters van de stad tegen, die na zonsondergang het plein voor de MACBA hebben verlaten.

Loop via de Carrer St. Ramon naar de Carrer Sant Pau. Via absintcafé Bar Marsella en danscafé en cocktailbar Sifó (Espalter 4) kom je al snel op de Rambla del Raval, waar je met links (Madame Jasmine, nummer 22) en rechts (Ámbar, C/Sant Pau 77) je kroegentocht kunt voortzetten.

Aan de straat Joaquin Costa zitten ook nog een paar persoonlijke favorieten voor een biertje in relaxte sfeer: Betty Ford’s op nummer 56, Bar Olimpic op nummer 25 en 33/45 op nummer 4.

Meer lezen over de levendige wijk Raval kan hier.

Bars in Eixample

De leukste straat van Eixample vinden wij Enric Granados (daar vertelt Annebeth je alles over in dit artikel). Hier vind je fijne bars als WOW (nummer 73) en Cosmo (nummer 3). Even verderop zit Espit Chupitos (C/Consell de Cent 268), bekend om de shotjes die hier in rap tempo over de toonbank gaan.

Aan de C/Girona 59 zit café Malpaso, dat in het Spaans ‘slechte stap’ betekent. In dezelfde straat zit Cafe del Centre, een klassieker die hier al sinds 1873 is te vinden.

Bars in Poble Sec en Sant Antoni

De hoofdader van de wijk Poble Sec is Carrer de Blai. Hier hangen Filipijnse hiphoppers, Dominicaanse basketbalspelers en Catalanen rond en niet al te veel toeristen. Leuk zijn de vele pinchobars die hier gevestigd zijn. Leg de hapjes die jij er het lekkerst uit vindt zien op een bord en reken de prikkertjes na afloop af bij de kassa.

In de Carrer de Blesa, even verderop, bevindt zich op nummer 36 Gran Bodega Saltó. Dit dranklokaal probeert de traditie van het circus met bebaarde vrouwen, lilliputters en reuzen, dat daar om de hoek eind 19e eeuw te bezoeken was, in ere te houden.

Je kunt een lekker glas wijn drinken bij La Tieta (C/Blai 1) om daarna te eindigen met een cocktail bij Zodiaco (C/Blai 39) een van de eerste gezellige tentjes in het Williamsburg van Barcelona.

Dan door naar de wijk Sant Antoni, gelegen tussen Raval, Eixample en Poble Sec.

Over de wijken Poble Sec en Sant Antoni schreven we dit artikel. Onze favoriete straat in Sant Antoni is met stip Parlament, waar je goed kunt borrelen, brunchen en lunchen. Bar Calders op nummer 25 heeft een terras, maar ook binnen is het reuzegezellig. Casa Martino is de place to be voor vermout.

Bars in Gràcia

Plaça del Sol is het gezelligste pleintje van uptown wijk Gràcia. Sol Soler is een gezellige tent met leuke muziek waar je uren kunt zitten. Aan hetzelfde plein zitten ook Café del Sol en Sol de Nit. Al even gemoedelijk. Loop daarna via Bar Vinil vlakbij Plaça de la Vila door de Carrer de Francisco de Giner in.

Hier kom je Le Journal (nummer 36) tegen. In dit café parisien doen internationale kranten dienst als behang. Een aantal deuren verderop zit Switch (nummer 24), een relaxed tentje, waar je prima kunt hangen aan de bar, op de trap of op een krukje.

Een van Barcelona’s leukste bars zit aan de Carrer del Torrent d’En Vidalet 22. Bij El Rabipelao staan Venezolaanse drankjes en gerechten op het menu.

Lees meer hier meer over het dorpse Gràcia.

Aanrader: onze eigen fiets- en wandeltours
Barcelonatips.nl biedt originele en persoonlijke tours in het Nederlands onder begeleiding van een gids door Barcelona. Onze gidsen zijn locals die de stad op hun duimpje kennen en er vol enthousiasme over kunnen vertellen, of het nu om de highlights gaat of juist de onbekende plekken. En je kunt de gids natuurlijk ook meteen naar zijn/haar favoriete bars in de stad vragen.
>> Klik hier voor meer informatie

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 20 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!
delingen