Gaybars

Barcelona staat bekend als een stad waar verschillen tussen mensen weinig aandacht krijgen en waar iedereen wordt gerespecteerd. Barcelona heeft dan ook een levendige gayscene en natuurlijk zijn er veel bars waar de LGBTQI+ gemeenschap ook te vinden zijn. Maar in Barcelona is alles gemixt, dus natuurlijk is iedereen overal welkom! De meeste gaybars vind je in een gedeelte van Eixample wat Gayxample wordt genoemd, maar ook daarbuiten is van alles te vinden. Dansen gebeurt in Barcelona vooral in de clubs, maar er zijn enkele uitzonderingen. Lees alles over de verschillende gaybars hieronder.

LaCarra

Bij LaCarra hangt een fijne laagdrempelige sfeer en het is er eigenlijk nooit te druk of juist uitgestorven. Het personeel is vriendelijk en de gasten zijn van alle leeftijden, van jong tot ouder. Het interieur is wat jaren tachtigachtig en het centrale thema van de inrichting is de Italiaanse zangeres Raffaella Carrà. Het hangt er vol met foto’s van haar, in allerlei soorten lijstjes. Super leuk! Voordeel van deze bar is dat je er ook eten kunt bestellen, zoals pizza’s of tapas. Carrer de Muntaner 34 (Eixample)

Moeem

Zin om te dansen maar niet om dure clubtickets te betalen? Ga dan naar Moeem! Hier worden de Spaans- en Engelstalige hits gedraaid waarop je lekker kunt dansen en meezingen. De biertjes zijn goedkoop en de entree is dus gratis. Het is hier ook eerder op de avond druk dan in de clubs, het is in Moeem al druk genoeg om te dansen vanaf ca. 21.00 uur. Andere gaybars waar je gratis naar binnen kunt en waar altijd gedanst wordt zijn Maricon (Carrer d’Aribau 55) en Museum (Carrer de Sepúlveda 178). Carrer de Muntaner 11 (Eixample)

La Federica

Heb je de serie Smiley op Netflix bekeken? Dan is La Federica eigenlijk een must-go, want ondanks dat er niet gefilmd is in deze bar wordt La Federica wel tientallen keren benoemd. Het is een gezellige bar buiten het gaydistrict Gayxample, je kunt hier gezellig zitten maar natuurlijk ook aan de bar hangen en socializen met de locals. Weinig toeristen komen hier dus het voelt heel lokaal. Carrer de Salvà 3 (Poble-sec)


Benieuwd naar de leukste buurten in Barcelona?

Ik heb de leukste wijken voor je op een rijtje gezet!


Priscilla

Priscilla is heerlijk kitscherig: zo ongeveer de hele bar is roze en hangt vol sexy foto’s van celebrities. De muziek geeft je vaak energie door de vele bekende hits die ze draaien, maar dansen gebeurt hier niet. Gezellig kletsen aan de tafeltjes, buiten of binnen, is hier het ding. De bar is niet groot én populair, dus de kans is aanwezig dat er geen plek is. Gelukkig ligt Priscilla midden in Gayxample, dus je vindt zo een andere bar. Carrer de Consell de Cent 273 (Eixample)

Candy Darling

Eén van de grotere gaybars van Barcelona is Candy Darling. Een fijne ruimtelijke locatie waar je niet snel een benauwd gevoel zult hebben maar het door de slimme verlichting toch gezellig en knus aanvoelt. Een meetingpoint voor vele locals. Ook hier zal je niet echt kunnen dansen al mixt een DJ op sommige avonden wel de liedjes aan elkaar. Vaak staat er een rij, maar laat je daar niet door afschrikken: dit gaat altijd best snel. Gran Via de les Corts Catalanes 586 (Eixample)

Madame Jasmine

Madame Jasmine is een queerbar die een tikkeltje alternatiever is dan de mainstreambars in Gayxample. Een fijne open sfeer waar iedereen zichzelf kan zijn. En iets wat je in Nederland of België niet snel zult zien: deze gaybar ligt naast een Islamitische slager. Hoe mooi dat dit hier in deze multiculturele wijk Raval allemaal samen gaat. Een aanrader als je op zoekt bent naar iets buiten de reguliere gaybars. Rambla del Raval 22 (Raval)

Alle gezellige barretjes in Barcelona ontdekken? Lees dan dit artikel!

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis