Rooftopbars

Een dagje Barcelona kan best vermoeiend zijn en een prima manier om na zo’n dag te ontspannen is een bezoek aan een van de vele dakterrassen in de stad. Veel hotels hebben een ‘rooftopbar’, maar de verschillen onderling zijn groot. Hieronder vind je mijn aanraders.

Grand Hotel Central

Openingstijden: 1 april – 10 oktober – 20.00-01.30 uur.
Waar: Via Laietana 30 (El Born)

De zonsondergang gezien vanaf de Skybar van Grand Hotel Central is er één uit duizenden. Het vijfsterrenhotel staat midden in de stad, dus om je heen zie je alle bekende highlights. Helaas is het aantrekkelijke zwembad alleen toegankelijk voor hotelgasten, maar op de comfortabele bedjes en met de muziek van de huis-dj kom je een zwoele zomeravond prima door.


Dé Barcelonatips app: alle tips op de kaart in één handige app. GRATIS!

Meer informatie


La Terrassa, Hotel Villa Emilia

Openingstijden: het hele jaar.
Waar: Calàbria 115-117 (Eixample)

Een intiem dakterras van 200 vierkante meter. In het weekend is er bij Hotel Villa Emilia live muziek en op donderdag en zaterdag in de zomer kunnen liefhebbers een stukje vlees op de barbecue gooien. Voor gin-tonic zit je hier goed: ga voor die ‘van het huis’, ‘van vrienden’ of de ‘premium’.

Hotel Duquesa de Cardona

Openingstijden: het hele jaar.
Waar: Passeig Colòn 12 (El Gòtic)

Vanaf de zesde verdieping van het chique hotel Duquesa de Cardona kijk je uit over de bruisende oude haven van Barcelona. Het terras heeft een klein zwembadje, dat overdag geopend is. De menukaart is niet bijzonder uitgebreid, maar het eten is prima. Beter nog zijn echter de cocktails, liefst in combinatie met één van de hippe snacks. Op zondag en maandag is er live muziek.

La Dolce Vitae, Hotel Majestic

Openingstijden: oktober – april, elke dag vanaf 09.00 uur.
Waar: Passeig de Gràcia 68 (Gràcia)

Chique smulpapen zijn bij La Dolce Vitae, Hotel Majestic aan het juiste adres. De combinatie van de heerlijke cocktails, het eten van sterrenkok Nandu Jubany en de relaxte sfeer maken van La Dolce Vitae een bijzondere plek. Vanaf het terras heb je uitzicht over de hele stad, op zomerse dagen kun je je drankjes laten bezorgen in het verfrissende zwembad en ’s avonds is er vaak live muziek van jazzmuzikanten tot hippe dj’s. De prijzen liegen er niet om (cocktails voor 15 euro), maar een vakantiegevoel krijg je gegarandeerd.

Terrazza Alaire, Hotel Condes

Openingstijden: in de zomermaanden tussen 12.00 en 2.00 uur.
Waar: Passeig de Gràcia 73-75 (Gràcia)

De bar van Terrazza Alaire, Hotel Condes niet groot, dus meestal duurt het wel even voor je een plekje hebt. Probeer een tafeltje te regelen met uitzicht op La Pedrera, een van Gaudí’s huizen. Een officiële dresscode is er niet, maar houd er rekening mee dat de meeste gasten chique en verzorgd gekleed gaan. Er zijn hoge tafels met krukken, maar ook comfortabele loungebanken- en bedjes. Op zondag tot en met woensdag kun je geniete van live muziek. Het terras is het hele jaar open, ’s winters gaat de kachel aan en liggen er kleedjes klaar voor de koukleumen.

Blue view, Hotel Casa Fuster

Openingstijden: elke dag tussen vanaf middernacht tot 3.00 uur. Bij slecht weer kun je terecht in Café Vienés op de benedenverdieping.
Waar: Passeig de Gràcia 132 (Gràcia)

Aan de chique Passeig de Gràcia ligt het evenzo chique vijfsterrenhotel Casa Fuster. Het mag geen verrassing zijn dat bijbehorend dakterras ook behoorlijk luxe is. Gezinnen en grote eters slaan dit terras beter over: hier kom je om te dansen of in een van de fijne loungebankjes een goede cocktail te drinken. De naam ‘Blue View’ is trouwens te danken aan het uitzicht op zee.

Barceló Raval

Openingstijden: het hele jaar.
Waar: Rambla del Raval 17-21 (El Raval)

Op het dak van hotel Barceló Raval kan je genieten van het unieke 360 graden terras met een panorama uitzicht over heel Barcelona. Daarnaast heeft dit dakterras een zwembad en een solarium, echter zijn deze wel alleen voor gebruik van hotelgasten.