Reisgidsen over Barcelona

Of je nu in twee dagen alle bezienswaardigheden wilt aflopen, of eigenlijk alleen maar komt voor strand, lekker eten en de winkels, voor ieder type toerist is er wel een reisgids te vinden. Hoewel je eigenlijk alle informatie die je nodig hebt voor je stedentrip op deze site kunt vinden, wil je misschien toch een papieren gids aanschaffen. Hieronder een overzicht van de verschillende reisgidsen voor een bezoek aan Barcelona.

time to momo Barcelona

time to momo Barcelona

Mijn eigen gids! De handzame time to momo stedengidsen (voorheen 100%) zijn razend populair in Nederland. En terecht: ze zijn licht, compact en laten je een stad zien door de ogen van een local (alle auteurs van deze reisgidsen wonen in de stad die ze beschrijven).

Bestel de reisgids time to momo Barcelona bij bol.com

De Barcelona-gids heb ik ingedeeld in zes gebieden, waarvan de hoogtepunten uitgebreid worden besproken. Naast de verplichte kost, zoals de Ramblas en de meesterwerken van Gaudí, draait het in de gids vooral om de leuke adresjes om lekker te eten, tussen de locals te vertoeven of uitgebreid te shoppen.

Maar wat time to momo Barcelona echt uniek maakt, zijn de stadswandelingen. Voor iedere wijk is een wandeling uitgestippeld die je langs een verassende route van highlights, bijzondere pleinen, winkels of ijssalons leidt.

Verwacht geen uitgebreide beschouwingen over geschiedenis en cultuur. Ook de hoofdstukken met hotels en uitgaansmogelijkheden zijn beknopt. Maar als je op zoek bent naar bijzondere plekken, dan is deze compacte, praktische gids je ideale reisbegeleider.

Disclaimer: Ik ben auteur al jaren van de time to momo Barcelona reisgids.

Auteur: Annebeth Vis | Uitgeverij: Mo’media | 149 pagina’s


Dé Barcelona voordeelpas

Inclusief Sagrada Família, Park Güell + Hop-on hop-off (24/48 uur) of Casa Milà of Casa Batlló & meer.


Catalonië & Barcelona

boek edwin winkels

Catalonië, de meest eigenzinnige regio van Spanje, is één grote lofzang op de afwisseling en verscheidenheid in een gebied dat net iets kleiner dan Nederland is. Op die vrij kleine oppervlakte is absoluut van alles te vinden

Van de wilde kapen, kleine baaitjes en betoverende dorpjes aan de Costa Brava en de meer dan 2.000 meter hoge bergen in de Pyreneeën met onbedorven natuurparken, tot het bijzonder gevarieerde binnenland met zijn middeleeuwse dorpen, kloosters, stuwmeren en vele hectares aan wijngaarden, én de absolute magneet van de streek, hoofdstad Barcelona.

Een regio, een land zelfs, volgens de Catalanen, met verrassende tradities en feesten en een uitzonderlijk gastronomisch verleden en heden waarin moderne topchefs en de traditionele keuken elkaar ontmoeten.

Dat alles komt aan bod in deze zeer persoonlijke reisgids van Edwin Winkels, vermoedelijk de Nederlander die Catalonië het best kent.

Bestel de reisgids Catalonië & Barcelona bij Bol.com

Auteur: Edwin Winkels | Uitgeverij: Edicola Spanje

Time Out Barcelona

De Engelstalige Time Out Barcelona gids is waarschijnlijk de meest complete Barcelona-reisgids. De gids begint met 50 pagina’s geschiedenis en cultuur, onder meer over de bijzondere relatie van Catalonië met Spanje (‘Seperated, but not divorced’) en gaat vervolgens uitgebreid in op slaapplaatsen, bezienswaardigheden, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Bestel de reisgids Time Out Barcelona bij bol.com

Dat ieder thematisch hoofdstuk weer is onderverdeeld per wijk zorgt ervoor dat je heel wat moet bladeren om bijvoorbeeld een paar bezienswaardigheden en een leuk restaurant in de buurt van je hotel te vinden.

Voor een weekendje Barcelona is Time Out Barcelona waarschijnlijk teveel van het goede, maar ben je van plan vaker terug te komen of ga je voor langere tijd naar de Catalaanse hoofdstad, dan is deze reisgids zeker een aanrader.

Auteur: Sally Davies | Uitgeverij: Time Out Guidse Ltd | 336 pagina’s

360° Barcelona

Deze innovatieve reisgids is ontworpen voor de moderne toerist die het prettig vindt de reis naar Barcelona goed voor te bereiden. De informatie is ingedeeld per stadsdeel en is opgedeeld in zes interessegebieden met steeds een top 10 voor elke interesse, aangevuld met praktische info en extra’s.

Met de bijgeleverde digitale reisplanner kun je je ideale en hoogstpersoonlijke reisprogramma uitstippelen. Ook erg handig is de mogelijkheid om het reisplan op je mobiele telefoon te downloaden, zodat je ‘m altijd binnen handbereik hebt.

Bestel de reisgids 360 Barcelona bij bol.com

Disclaimer: Ook aan 360° Barcelona heb ik zelf meegewerkt.

Auteurs: Annebeth Vis & Ferenz Jacobs | Uitgeverij: Lannoo | 346 pagina’s

Barcelona voor gevorderen

In deze reisgids vertellen zes Nederlandse journalisten en stadsgidsen in Barcelona over hun standplaats. Aan de hand van uitgebreide verhalen en langere artikelen geven zij een beeld van de huidige stad en de geschiedenis en cultuur, beyond de Sagrada Familia en de Ramblas. Kortom, volop informatie voor de gevorderde Barcelona-ganger. In de stad zijn ook 165 persoonlijke tips opgenomen van de auteurs, waaronder restaurants en winkels.

Bestel de reisgids Barcelona voor gevorderden bij Bol.com.

Auteurs: Edwin Winkels, Lex Rietman, Ad van der Neut, Bert Verduin, Jaco Boer en Ernst Lalleman | Uitgeverij: Oostenwind | 242 pagina’s