De handigste apps tijdens je stedentrip in Barcelona

De standaard reisgidsen worden tegenwoordig steeds meer achterwegen gelaten en alles is online te vinden. Wanneer je een reis naar Barcelona op de planning hebt staan is het enorm handig om te weten welke apps je kunnen helpen met de dagelijkse bezigheden om het allemaal net iets makkelijker te maken. Ik heb een lijst op gesteld met de 12 meest handige apps vooraf en tijdens je stedentrip in Barcelona. 

1. Barcelonatips-app

Op mijn website staat veel informatie maar door middel van geolocatie in mijn app kun je heel handig ter plekke mijn tips terugvinden! Wanneer je bijvoorbeeld de Sagrada Família uitloopt kun je op de kaart meteen een leuk lunchtentje opzoeken. Je kunt daarnaast ook al mijn favoriete barretjes en winkels terugvinden. De Barcelonatips app is helemaal gratis.

2. TMB-app Barcelona

De NS-app van Spanje. Handig wanneer je een traject met bus of metro wil plannen. Alle informatie op een rijtje én de reistijden van het officiële openbaar vervoer in Barcelona.

3. TripAdvisor

Barcelona is een overweldigende stad als het gaat om restaurants. Als je echt niet weet waar je moet plaatsnemen maar in ieder geval goed wil eten is TripAdvisor natuurlijk een handig hulpmiddel. Je kunt recensies lezen en aanbiedingen zoeken. TripAdvisor is niet alleen optimaal voor het zoeken naar restaurants, maar ook voor hotels, dingen om te doen, huurauto’s, vluchten en vakantiewoningen. 

4. Google Translate

Ondanks dat Barcelona steeds internationaler wordt en je een eind komt met Engels, zijn er zo nu en dan Catalanen in bijvoorbeeld de supermarkt die geen woord Engels verstaan en je met gefronste wenkbrauwen aankijken. Zeker als je de stad uitgaat! Google Translate is dan natuurlijk je redding. Je kunt tekst inspreken en laten vertalen, je kunt ingegeven tekst mondeling en schriftelijk laten vertalen en de app vertaalt tekst van foto’s.

5. FREENOW

Terug naar huis na het uitgaan en op zoek naar een taxi? Met FREENOW kan je makkelijk een taxi bestellen. Je volgt de taxi via een kaart en binnen een paar minuten staat de taxichauffeur voor je klaar op de afgesproken plek. In de app kun je zien wat de rit gaat kosten, maar ook wie je chauffeur is. Je kunt je taxi herkennen aan het kenteken dat je van tevoren krijgt.

Dé Barcelonatips app: alle tips op de kaart in één handige app. GRATIS!

Ja, wil ik hebben!

Meer informatie

6. Glovo

Glovo is dé app voor thuisbezorgen. Naast eten bezorgen de Glovo-bezorgers ook alcohol, boodschappen, medische artikelen en nog meer. In een kaart kun je zien hoe laat je bestelling arriveert en wanneer de bezorger vertrokken is. Betalen kan alleen via creditcard.

7. DuoLingo

Een woordje Spaans spreken? Duolingo is een educatieve manier van talen leren. De groene uil begeleidt je door verschillende niveaus van de door jou gekozen taal. Je verdient punten en komt steeds verder. ¿Ya hablas Español?

8. Barcelona Reisgids Offline

Een deels betaalde app, maar erg leuk. Je ziet de highlights van Barcelona in een overzicht met interessante informatie. Ook zie je hoe je de bezienswaardigheden kunt bereiken of een tour kunt boeken.

9. With locals

Een lokale reisbegeleider die je door de stad loodst via een betrouwbare chat en reviews. Je vindt er leuke tips op gebied van eten en doen van echte kenners.

10. Polarsteps

Voor fanatieke reizigers is Polarsteps de ultieme app. Met Polarsteps kun je elke reis die je gemaakt hebt in woord en beeld bijhouden. Naast de app kan je ook via een computer je reis bijwerken. Er staat aangeven hoeveel dagen je aan het reizen bent, hoeveel kilometer je hebt afgelegd en je kan een persoonlijk dagboek bij houden en foto’s toevoegen.

11. Packpoint: reisgenoot

Een handige app voordat je vertrekt. Je geeft aan waar de reis naartoe gaat, hoelang je er blijft en wat voor soort reis je maakt. Daarna geef je aan wat voor soort activiteiten op de planning hebt staan. Vervolgens zoekt de app de weersverwachting en maakt een aangepaste inpaklijst. Je kunt de lijst delen via de email en afvinken wat al in je koffer zit. ¡Vamos!

12. Reisapp

De reisapp is ontwikkeld door de rijksoverheid en erg handig voor als je op reis gaat.
Met deze app kun je actuele reisadviezen bekijken omtrent het corona-virus, controleren wat allemaal wel en niet mee mag in je reisbagage en lees je alles over wat te doen bij noodgevallen.

Ga op pad met de self-guided routes van Barcelonatips

  • Ontdek het beste van de stad op je eigen tempo
  • Fietsen of wandelen
  • Handige route-app die je precies laat zien waar je heen moet
  • In het Nederlands

Meer weten!

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis