Zomervakantie Barcelona

Je kent Barcelona misschien vooral als stedentripbestemming, maar ook voor de zomervakantie is deze Spaanse stad een goede optie. Je kunt ervoor kiezen om te verblijven in de stad zelf, maar er zijn ook talloze opties in de omgeving.

Veel mensen verblijven tijdens de zomervakantie op een camping of in een appartement of vakantiewoning niet ver van Barcelona en maken één of meerdere dagtrips naar de stad. Een andere optie is om een paar dagen een hotel of appartement in Barcelona te boeken en dat te combineren met een strandvakantie of een week in de Catalaanse natuur. De opties zijn eindeloos.

Vakantiespecialist TUI biedt genoeg mogelijkheden voor de zomervakantie, waaronder ook bestemming Barcelona.

De Costa’s bij Barcelona

De Costa Brava en de Costa Dorada zijn bij het grote publiek de meest bekende bestemmingen in Catalonië voor de zomervakantie. Ook de Costa de Maresme, meteen ten noorden van de stad, telt vele vakantieoorden. Langs de kusten vind je vele mooie campings om te verblijven. In sommige gevallen kun je vanaf de camping zelf met een speciale shuttlebus naar Barcelona. Een andere mogelijkheid is de trein te nemen, de reguliere bus of met de auto een dagje Barcelona te bezoeken.

Maar ook voor degenen die niet van kamperen houden zijn er opties genoeg. Langs de kust vind je zowel vakantieappartementen als vakantiehuizen. Meer landinwaarts zul je met name huizen en vrijstaande woningen tegenkomen.

Barcelona is lang niet de enige dagtrip in Catalonië die de moeite waard is. Ook bijvoorbeeld Girona en Tarragona zijn prachtige steden. Of bezoek de wijnvelden ten zuidwesten van de Catalaanse hoofdstad en de surrealistische bergketen Montserrat.

Naar Barcelona of Catalonië reizen voor je zomervakantie

Wil je echt van Barcelona genieten en maar weinig in de omgeving ondernemen, dan kun je prima met het vliegtuig of de trein op vakantie. Ben je echter van plan op een wat meer afgelegen camping te verblijven en juist veel te ondernemen, dan is het aan te raden met de auto te gaan. Het voordeel van Catalonië is dat deze regio in het noorden van Spanje ligt en dus goed bereikbaar is met de auto. Vandaar ook dat juist hier veel kampeermogelijkheden voor Nederlandse gezinnen zijn. De route du soleil is de meest gebruikelijke route door Frankrijk richting Barcelona.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Barcelona

Vanaf je vakantiebestemming een dagtrip maken naar Barcelona