Zomervakantie in Barcelona

Je kent Barcelona misschien vooral als stedentripbestemming, maar ook voor de zomervakantie is deze Spaanse stad een goede optie. Je kunt ervoor kiezen om te verblijven in de stad zelf, maar er zijn ook talloze opties in de omgeving

Inhoud

Veel mensen verblijven tijdens de zomervakantie op een camping of in een appartement of vakantiewoning niet ver van Barcelona en maken één of meerdere dagtrips naar de stad. Een andere optie is om een paar dagen een hotel of appartement in Barcelona te boeken en dat te combineren met een strandvakantie of een week in de Catalaanse natuur. De opties zijn eindeloos.

Vakantiespecialist TUI biedt genoeg mogelijkheden voor de zomervakantie, waaronder ook bestemming Barcelona.

De Costa’s bij Barcelona

Costa Brava, Catalonië

De Costa Brava en de Costa Dorada zijn bij het grote publiek de meest bekende bestemmingen in Catalonië voor de zomervakantie. Ook de Costa de Maresme, meteen ten noorden van de stad, telt vele vakantieoorden. Langs de kusten vind je vele mooie campings om te verblijven. In sommige gevallen kun je vanaf de camping zelf met een speciale shuttlebus naar Barcelona. Een andere mogelijkheid is de trein te nemen, de reguliere bus of met de auto een dagje Barcelona te bezoeken.

Maar ook voor degenen die niet van kamperen houden zijn er opties genoeg. Langs de kust vind je zowel vakantieappartementen als vakantiehuizen. Meer landinwaarts zul je met name huizen en vrijstaande woningen tegenkomen.

Barcelona is lang niet de enige dagtrip in Catalonië die de moeite waard is. Ook bijvoorbeeld Girona en Tarragona zijn prachtige steden. Of bezoek de wijnvelden ten zuidwesten van de Catalaanse hoofdstad en de surrealistische bergketen Montserrat.

Hola BCN! Travel Card: onbeperkt met het openbaar vervoer in Barcelona

Bestel hier met korting!

Naar Barcelona of Catalonië reizen voor je vakantie

Wil je echt van Barcelona genieten en maar weinig in de omgeving ondernemen, dan kun je prima met het vliegtuig of de trein op vakantie. Ben je echter van plan op een wat meer afgelegen camping te verblijven en juist veel te ondernemen, dan is het aan te raden met de auto te gaan. Het voordeel van Catalonië is dat deze regio in het noorden van Spanje ligt en dus goed bereikbaar is met de auto. Vandaar ook dat juist hier veel kampeermogelijkheden voor Nederlandse gezinnen zijn. Houdt er wel rekening mee dat je niet overal kunt parkeren.

De Route du Soleil is de meest gebruikelijke route door Frankrijk richting Barcelona.
Echter zijn er ook meerdere opties om Barcelona te bereiken met de auto. De snelste route (gerekend vanaf hartje Nederland, Utrecht) is zo’n 1526 kilometer en 13 uur en 35 minuten rijden. Via deze route kom je wel langs tolwegen, wat het wel een stuk duurder maakt. Je zou hiervoor ongeveer €340 betalen. Als je de tolwegen wil vermijden om het een stuk goedkoper te maken, ben je in totaal ongeveer €260 euro kwijt aan brandstofkosten. Wel is het in dit geval zo dat je er dan 17,5 uur over doet.

De kortste route, wederom vanaf Utrecht gezien, is 1501 kilometer. Qua kosten is het ben je een viertal euro’s goedkoper uit dan de snelste route. Deze route kun je rijden in een kleine 14 uur. Ook deze route gaat via tolwegen. Mocht je deze willen vermijden dan doe je er 17 uur en 45 minuten over. Je bent in totaal €250 euro kwijt aan brandstofkosten.

Voor de brandstof is er gerekend met de huidige prijs van Euro 95.
Controleer hier de website van de ANWB voor de beste optie voor jou.

Als je van plan bent om met de auto naar Barcelona te reizen, is het belangrijk om te weten dat in de stad een milieuzone geldt. Dit betekent dat alleen voertuigen met milieusticker (ook wel milieuvignet genoemd) zijn toegestaan. Als buitenlandse automobilist kun je ook een milieusticker aanvragen om in Barcelona te mogen rijden. Omdat de informatie hierover erg verwarrend kan zijn, leg ik je in dit artikel precies uit hoe je dit aanpakt.

Uitgebreide en actuele informatie over de milieuzone van Barcelona kun je vinden op deze website. (Let op, de website is in het Catalaans, Engels en Spaans).

Voor een lange termijn- of dagvergunning kun je terecht op deze website. 
Ook deze is alleen in het Catalaans, Engels en Spaans.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Barcelona

Vanaf je vakantiebestemming een dagtrip maken naar Barcelona