Barcelona City Pass

Staan tijdens je stedentrip naar Barcelona de Sagrada Família, Park Guëll en de Hop-on Hop-Off op het programma? Dan kan ik je de Barcelona Pass aanraden, ook Barcelona City Pass genoemd of Barcelona Digital Pass.

Met deze kortingskaart heb je gratis toegang tot het bovengenoemde, krijg je op veel andere bezienswaardigheden korting én hoef je niet in de rij te staan. De 100% mobiele pas is geschikt voor wie de belangrijkste highlights in Barcelona wil zien.

Meteen kopen

Inhoud

Wat krijg je allemaal met de Barcelona Pass?

De Barcelona City Pass is dé stadspas voor Barcelona. Hierbij zit het volgende inbegrepen:

 • Gratis tickets voor zowel de Sagrada Familia (beschikbaar met en zonder toegang tot de torens) en Park Guëll (inclusief skip-the-line: je hoeft dus niet in de rij te staan om tickets te kopen)
 • Gratis tickets voor de Hop-On Hop-Off Bus (kies zelf voor 24 of 48 uur). Let op: de uren dienen op achtereenvolgende dagen gebruikt te worden, dus bijvoorbeeld maandag en dinsdag en niet maandag en donderdag)
 • Gratis audioguide voor een stadswandeling in het Engels.
 • Gratis audioguide voor een self-guided tour door Park Güell.
 • 10% korting op de Hola Transport Card, Camp Nou-Experience, het Picasso Museum, Casa Mila, Casa Batlló, Poble Espanyol, Aquarium, MNAC, Joan Miro museum, Montjuïc kabelbaan, Hospital de Sant Pau en talloze andere musea en bezienswaardigheden.
 • 10% korting op activiteiten zoals een dagtocht naar Montserrat.

De Barcelona Pass is 100% mobiel, wat betekent dat je ‘m nergens op hoeft te halen, maar gewoon via de mail ontvangt.

De Barcelona Pass kopen

De Barcelona Pass is te koop via deze link.
De Barcelona Pass met toegang tot de torens van de Sagrada Familía, kun je bestellen via deze link.

Koop je Barcelona Pass in 6 simpele stappen:

 1. Kies het aantal personen en kies uit één of twee dagen hop-on hop-off bus. Voor kinderen tot 4 jaar is de Barcelona Pass gratis, maar om binnen te komen bij de attracties dien je wel entreetickets te hebben. Daarom moet je bij het bestellen altijd het ticket voor deze leeftijden ook selecteren (kind 0 t/m 3 €0.00).  Zonder toegangsticket kunnen ze namelijk niet naar binnen. Bij ‘Selecteer jouw startdatum’ vul je in vanaf welke dag je de Barcelona Pass wil gebruiken.
 2. Vul je persoonlijke gegevens in voor de aanschaf van de Barcelona Pass.
 3. Kies een betaalmethode en betaal.
 4. Selecteer vervolgens voor alle attracties de gewenste datum en tijdsloten.
 5. Als je dat hebt gedaan, krijg je in één keer alle tickets doorgestuurd. In dezelfde mail vind je bovendien een kortingscode, die je kunt gebruiken op het moment dat je andere bezienswaardigheden via dezelfde site boekt.
 6. LET OP: als je enkele dagen voor je bezoek aan Barcelona pas de Barcelona Pass aanschaft, kun je voordat je betaalt de data en tijden voor je bezoeken al aangeven.

De tickets voor Sagrada Família, Park Guëll, de Hop-on-Hop-off Bus kun je gewoon op je telefoon laten staan en gebruiken als e-ticket. Als je geen smartphone hebt, of je wilt de tickets liever op papier, dan kun je ze gewoon uitprinten.

De Barcelona Pass kost op dit moment €86,50 voor volwassenen, €83,50 voor jongeren tussen de 13 en 29 jaar, €65,50 voor kinderen van 11 en 12 jaar en €24 voor kinderen van 7t/m 10 jaar, €27,50 voor kinderen van 4 tot 6 jaar en kinderen onder de 4 jaar zijn gratis. 65-plussers betalen €69,50.

Nu kopen

De Barcelona Pass met toegang tot de torens van de Sagrada Familía kost op dit moment €97 voor volwassen, €94 voor jongeren tussen de 13 en 29 jaar, €80 voor de 65-plussers, €77 voor de 11 en 12 jarige kinderen, €26 voor kinderen tussen 7 en 10 jaar, €22 voor de kinderen tussen de 4 en 7 jaar en de kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang.

Nu kopen

Welke opties heeft de Barcelona Pass allemaal?

Afhankelijk van jouw plannen kun je kijken welke Barcelona City Pass je het beste kunt aanschaffen. De verschillen zitten ‘m in het aantal dagen Hop-on Hop off-bus en of je de torens van de Sagrada Familía wil bezoeken. Er zijn 3 opties:

 • Barcelona Pass (1 dag hop-on hop-off bus) met een bezoek aan de Sagrada Familia en Park Güell.
 • Barcelona Pass (1 dag hop-on hop-off bus) met een bezoek aan de Sagrada Familia + torens en Park Güell.
 • Barcelona Pass (2 dagen hop-on hop-off bus) met een bezoek aan de Sagrada Familia en Park Güell.

De Barcelona Pass kun je heel makkelijk bij mijn samenwerkingspartner Tiqets bestellen. De Barcelona Pass met toegang tot de torens zijn hier te bestellen.

FAQ: Veelgestelde vragen over de Barcelona Pass

 1. Hoe lang is de Barcelona Pass geldig?
  Totdat je gebruik hebt gemaakt van alles waar je met de kaart recht op hebt. Of je nu een dag of twee weken naar Barcelona gaat, dat doet er niet toe. Het is dus geen enkel probleem om bijvoorbeeld op dag 1 van je stedentrip Park Güell te bezoeken, en pas drie dagen later de Sagrada Família te bezoeken.
 2. Kun je met de Barcelona Pass ook de torens van de Sagrada Família bezoeken?
  De standaard Barcelona Pass is alleen geldig voor een bezoek aan de Sagrada Família, maar er is ook Barcelona Pass met bezoek aan de torens.
 3. Moet ik bij het bestellen van de kortingskaart al precies aangeven op welke dag en hoe laat ik een bepaalde bezienswaardigheid wil bezoeken?
  Dat hangt ervan af. Als je de kortingskaart vlak voor vertrek aanschaft, zul je meteen de beschikbare tijdsloten te zien krijgen. Bestel je de Barcelona Pass langer van tevoren dan kies je de data en tijdsloten na aankoop.
 4. Ik heb kaartjes besteld, maar nog geen mail ontvangen. Wat is er misgegaan?
  Geen paniek. Kijk even of de mail misschien in je spam terecht is gekomen. Als je daar ook niets vindt, stuur me dan even een mailtje, dan los ik het voor je op: [email protected]
 5. Wat onderscheidt de Barcelona Pass van andere voordeelpassen?
  Ten eerste kan bij het aanschaffen van de Barcelona Pass alles online geregeld worden. Je hier niet naar een speciaal kantoor om de pas op te halen. Je hebt hem zelfs binnen 24 uur op je mail. Daarnaast biedt de Barcelona Pass meer dan bijvoorbeeld de Barcelona Card. De Barcelona Card biedt geen entree op de grote highlights en geeft alleen korting op bezienswaardigheden. Scroll verder door naar beneden voor meer informatie over de Barcelona Card.
 6. Waarom zijn skip the line tickets zo belangrijk in Barcelona?
  Barcelona heeft bezienswaardigheden waar veel bezoekers graag heen willen. Zo kun je bij de Sagrada Familia soms wel 2 uur lang in de rij staan (of kun je helemaal geen tickets meer krijgen). Als je de Barcelona City Pass aanschaft kun je deze rij overslaan. De skip the line tickets voor de Sagrada Familia en Park Güell zijn inbegrepen bij de Barcelona City Pass.
 7. Is het nodig om mijn tickets van te voren uit te printen?
  Je hoeft je tickets niet uit te printen. Alles wordt online geregeld. De losse tickets die je krijgt zijn e-tickets, die je via de e-mail krijgt toegezonden. Bij de ingang kun je de e-tickets laten zien op je mobiel. Als je geen mobiele telefoon hebt of de tickets liever op papier wil, dan kun je ze natuurlijk gewoon uitprinten.

Mocht er nu toch nog iets niet duidelijk zijn over de Barcelona Pass, mail mij dan je vraag via [email protected]. Ik probeer iedereen binnen één werkdag antwoord te geven.

barcelona city pass

Waarop krijg je korting met de Barcelona Pass?

Let op: onderstaande kortingen krijg je alleen als je de tickets bij dezelfde partij (Tiqets) bestelt als de Barcelona Pass. Bij de online aankoop van de Barcelona Pass ontvang je een code die je kunt gebruiken en die recht geeft op de korting.

 • Hola Barcelona Transport Card (10%). Dit is de perfecte aanvulling op de Barcelona Pass als je ook op zoek bent naar gratis openbaar vervoer gedurende je verblijf.
 • Musea: Casa Batlló, Casa Milà, Fundación Joan Miró, MEAM, MNAC, Museu d’Idees i Invents, Museu del Modernisme, Picassomuseum (alles 10%)
 • Attracties: Aquarium de Barcelona, Barcelona Zoo, Camp Nou Experience, Casa Milà at night, Columbus monument, Gaudí Experience, Las Golandrinas (boottocht door de oude haven), Jamon Experience, Poble Espanyol, Teleferic Montjuïc (alles 10%)
 • Excursies: Costa Brava, Figueres (Dalí), Gaudí’s crypte, Girona, Montserrat, Portaventura (alles 10%)
 • Andere tours onder begeleiding van een gids: gotische wijk, Montjuïc, Park Güell, Picassomuseum, Sagrada Família (alles 10%)
 • Uitgaan: Flamencoshow Tabao Cordobes (met of zonder diner), Flamencoshow gotische wijk, Gran Gala Flamenco, Opera en flamenco, Party Nightcard (biedt toegang tot o.a. club Opium) (alles 10%)

Alternatief: Barcelona Card

Heb je de grote highlights al gezien? Ben je van plan om tijdens je stedentrip naar Barcelona veel musea te bezoeken en veel gebruik te maken van het openbaar vervoer? Dan is de Barcelona Card een goede optie. Met deze pas, die je koopt voor 3, 4 of 5 dagen, kan je gratis reizen met het openbaar vervoer, gratis naar sommige musea en krijg je korting op tientallen andere musea en bezienswaardigheden. Het enige nadeel: de korting op de meest populaire bezienswaardigheden is vaak niet bijzonder hoog.

Verschillen Barcelona Pass en Barcelona Card

Wat biedt de Barcelona Pass allemaal?

 • 24 of 48 uur met de Hop On Hop Off Bus
 • Skip the line tickets voor de Sagrada Familia
 • Skip the line tickets voor Park de Güell
 • Korting op de Hola BCN! Transport Card
 • Kortingen op verschillende bezienswaardigheden en activiteiten zoals musea, excursies en fietstours, uitgaan en attracties.

Wat biedt de Barcelona Card allemaal?

 • Reizen met het openbaar vervoer binnen de stad.
 • Een tranfser met de trein van het vliegveld El Prat naar Barcelona centrum.
 • Gratis toegang tot musea of korting op verschillende bezienswaardigheden.
 • Een reisgids

De Barcelona Card is dus vooral aan te raden als je van plan bent een museum-marathon te doen in Barcelona of heel veel gebruik zult maken van het openbaar vervoer, wat meestal niet het geval is, want je kunt best veel lopen en veel mensen huren een fiets. Wil je alle hoogtepunten van Barcelona zien dan is de Barcelona City Pass een aanrader.

Lees dit artikel voor meer informatie over de Barcelona Card.

Hola BCN! Transportkaart

Met deze transportkaart kun je onbeperkt met het openbaar vervoer in Barcelona reizen. Ook heb je de optie om met deze kaart gratis van en naar het vliegveld te reizen. Een uitzondering is de Aerobus, hier moet je wel een kaartje voor halen, maar de transportkaart geeft je wel recht op gratis vervoer met de metro van en naar het vliegveld. Dus heb je andere plannen dan de Sagrada Familia en Park Guëll bezoeken, dan is de Hola BCN! Transportkaart een goed alternatief. Als je van plan bent om deze twee highlights wel te bezoeken, dan is de Barcelona City Pass een goede optie. Bij het de aanschaf van de Barcelona City Pass krijg je 20% korting op de Hola transportkaart.

Lees dit artikel voor meer informatie over de Hola BCN! Transportkaart. 

De voordelen van de Barcelona Pass nog een keer kort samengevat: 
Alles wordt online geregeld, dus je hoeft de kaarten niet speciaal naar een kantoor om de pass op te komen halen.
>>> De Barcelona City Pass biedt veel kortingen op verschillende activiteiten en de belangrijkste bezienswaardigheden bezoek je zelfs gratis!
>>> Bij de Barcelona City Pass zijn fast track tickets voor de Sagrada Familia en Park Güell inbegrepen.
>>> Bespaar geld én tijd met de Barcelona City Pass
>>> Eén of twee dagen genieten met de Hop on Hop off bus die je meeneemt naar alle highlights in Barcelona.
>>>100% mobiel

Nu kopen

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!