Barcelona City Pass

Staan tijdens je stedentrip naar Barcelona de Sagrada Família, Park Guëll en de Hop-on Hop-Off op het programma, en kom je bovendien met de bus van het vliegveld naar de stad? Dan raden we de Barcelona City Pass aan. Met deze kortingskaart heb je gratis toegang tot het bovengenoemde, krijg je op veel andere bezienswaardigheden korting én hoef je niet in de rij te staan.

LET OP: Als u tijdens de Paasdagen naar Barcelona wilt dan is de Sagrada Familia en Park Güell helaas uitverkocht en daarom de City Pass niet boekbaar. Maar het Barcelona Super Ticket is een goed alternatief om toch de hoogtepunten van Barcelona niet te missen!

Bij de Barcelona City Pass, van de Nederlandse aanbieder Ticketbar, zit het volgende inbegrepen:

 • Gratis retour met de Aerobus tussen Barcelona Airport El Prat en het centrum van Barcelona (of een enkele reis van Girona Airport naar busstation Barcelona Nord)
 • Gratis tickets voor zowel de Sagrada Familia en Park Guëll (inclusief skip-the-line: je hoeft dus niet in de rij te staan om tickets te kopen)
 • Gratis tickets voor de Hop-On Hop-Off Bus (kies zelf voor 24 of 48 uur). Let op: de uren dienen op achtereenvolgende dagen gebruikt te worden, dus bijvoorbeeld maandag en dinsdag en niet maandag en donderdag)
 • 20% korting op de Hola Transport Card, Camp Nou-Experience, het Picasso Museum, Casa Mila, Casa Batllo en talloze andere musea en bezienswaardigheden
 • 20% korting op activiteiten zoals een dagtocht naar Montserrat

De Barcelona City Pass kopen

De Barcelona City Pass is alleen te koop via deze website.

Koop je Barcelona City Pass in 5 simpele stappen:

 1. Bij ‘Selecteer uw datum’ vul je in op welke dag je aankomt in Barcelona.
 2. Vervolgens vink je aan of je landt op het vliegveld El Prat (dicht bij de stad) of op Girona Airport.
 3. Voor volwassenen en kinderen (>10 jaar) geef je bij een van de twee bovenste opties aan hoeveel kaartjes je wilt bestellen. Gaan er ook kinderen tussen 4 en 10 jaar oud mee? Doe dan hetzelfde voor één van de twee onderste opties. Kinderen tot vier jaar mogen gratis mee.
 4. Zodra je je bestelling hebt gedaan, krijg je een link toegestuurd om de tijdsloten voor Sagrada Família en Park Güell vast te leggen. Hoe dat werkt, wijst zich allemaal vanzelf.
 5. Als je dat hebt gedaan, krijg je in één keer alle tickets doorgestuurd (dus ook voor de Aerobus en de Hop on Hop off bus). In dezelfde mail vind je bovendien een kortingscode, die je kunt gebruiken op het moment dat je andere bezienswaardigheden via de site boekt.

De tickets voor Sagrada Família, Park Guëll en de bus van en naar het vliegveld kun je gewoon op je telefoon laten staan en gebruiken als e-ticket.

Voor de Hop on Hop off Bus is het echter wél belangrijk om de tickets uit te printen. Ben je dat vergeten en sta je al in het centrum? Geen paniek: als je de mensen bij het tourist office op Plaça Catalunya een beetje lief aankijkt, printen ze het ticket voor je uit.

Nu de Barcelona City Pass kopen »

De Barcelona City Pass kost op dit moment €76,50 voor volwassenen en €37,50 voor kinderen (t/m 10 jaar). Wie 48 uur gebruik wil maken van de Hop-On Hop-Off bus of ook de torens in de Sagrada Familia wil bezoeken is iets meer kwijt (kijk hier voor actuele prijzen). Je kunt het zelf narekenen: dit haal je er waarschijnlijk makkelijk uit.

Tip: Costa Brava / Costa Dorada BCN City Pass voor dagjesmensen
Ben je van plan om 1 dag naar Barcelona te gaan vanaf je vakantiebestemming aan de Costa Brava of de Costa Dorada, dan raden wij de speciale BCN City Pass voor dagjesmensen vanaf de costa’s aan.
>>> Bespaar geld + kortingen
>>> Inclusief parking/bus/trein
>>> Inclusief hop-on hop-off bus
>>> Inclusief must-visit Sagrada Familia
De Barcelona City Pass voor bezoekers die vanaf de Costa Brava of de Costa Dorada komen is heel eenvoudig en in het Nederlands bij Ticketbar te bestellen en kost vanaf €56

Veelgestelde vragen over de Barcelona City Pass

 1. Hoe lang is de Barcelona City Pass geldig?
  Totdat je gebruik hebt gemaakt van alles waar je met de kaart recht op hebt. Of je nu een dag of twee weken naar Barcelona gaat, dat doet er niet toe. Het is dus geen enkel probleem om bijvoorbeeld op dag 1 van je stedentrip gebruik te maken van de bus van het vliegveld naar de stad, en pas drie dagen later de Sagrada Família te bezoeken.
 2. Kun je met de City Pass ook de torens van de Sagrada Família bezoeken?
  De standaard Barcelona City Pass is alleen geldig voor een bezoek aan de Sagrada Família zónder torens. Maar er is ook een (iets duurdere) City Pass, waarmee je wél de torens in kunt, plus een audiogids meekrijgt. Klik voor meer informatie over deze Pass op deze link.
 3. Moet ik bij het bestellen van de pas al precies aangeven op welke dag en hoe laat ik een bepaalde bezienswaardigheid wil bezoeken?
  Nee hoor. Als je pas over een paar maanden naar Barcelona komt en nu de Pass al hebt besteld, dan kunnen we ons voorstellen dat je nog helemaal niet weet hoe laat je bij de Sagrada Família wilt staan. Maar zorg wel dat je het voor je bezoek even aangeeft. Dat kan in principe tot vlak voor (één dag) vertrek, maar dan heb je wel kans dat bepaalde bezienswaardigheden op het tijdstip van jouw wens al zijn volgeboekt. Let op: zodra je het tijdslot hebt doorgegeven, ontvang je alle tickets in één keer per mail.
 4. Ik heb kaartjes besteld, maar nog geen mail ontvangen. Wat is er misgegaan?
  Geen paniek. Kijk even of de mail misschien in je spam terecht is gekomen. Als je daar ook niets vindt, stuur ons dan even een mailtje, dan lossen we het voor je op.

Mocht er nu toch nog iets niet duidelijk zijn over de Barcelona City Pass, stel dan gerust je vraag aan ons via info@barcelonatips.nl. We proberen iedereen binnen 24 uur antwoord te geven.

barcelona city pass

Korting met de Barcelona City Pass

 • Hola Barcelona Transport Card (20%)
 • Musea: Casa Batlló, Casa Milà, Fundación Joan Miró, MEAM, MNAC, Museu d’Idees i Invents, Museu del Modernisme, Picassomuseum (alles 20%)
 • Attracties: Aquarium de Barcelona, Barcelona Zoo, Camp Nou Experience, Casa Milà at night, Columbus monument, Gaudí Experience, Las Golandrinas (boottocht door de oude haven), Jamon Experience, Poble Espanyol, Teleferic Montjuïc (alles 20%)
 • Excursies: Costa Brava, Figueres (Dalí), Gaudí’s crypte, Girona, Montserrat, Portaventura (alles 20%)
 • Andere tours onder begeleiding van een gids: gotische wijk, Montjuïc, Park Güell, Picassomuseum, Sagrada Família (alles 20%)
 • Uitgaan: Flamencoshow Tabao Cordobes (met of zonder diner), Flamencoshow gotische wijk, Gran Gala Flamenco, Opera en flamenco, Party Nightcard (biedt toegang tot o.a. club Opium) (alles 20%)

Alternatief: Barcelona Card

Ben je van plan om tijdens je stedentrip naar Barcelona veel musea te bezoeken en veel gebruik te maken van het openbaar vervoer? Dan is de Barcelona Card een goede optie.Met deze pas, die je koopt voor 3, 4 of 5 dagen, kan je gratis reizen met het openbaar vervoer, gratis naar sommige musea en krijg je korting op tientallen andere musea en bezienswaardigheden. Het enige nadeel: de korting op de meest populaire bezienswaardigheden is vaak niet bijzonder hoog.

De Barcelona Card is dus alleen aan te raden als je van plan bent een museum-marathon te doen in Barcelona of heel veel gebruik zult maken van het openbaar vervoer, wat meestal niet het geval is, want je kunt best veel lopen en veel mensen huren een fiets.

Meer informatie over de Barcelona Card.

shares