Barcelona City Pass

Staan tijdens je stedentrip naar Barcelona de Sagrada Família, Park Guëll en de Hop-on Hop-Off op het programma, en kom je bovendien met de bus van het vliegveld naar de stad? Dan raden we de Barcelona City Pass aan. Met deze kortingskaart heb je gratis toegang tot het bovengenoemde, krijg je op veel andere bezienswaardigheden korting én hoef je niet in de rij te staan. Deze pas is geschikt voor de mensen die vooral de belangrijkste highlights in Barcelona willen zien.

Inhoud van dit artikel:

Wat krijg je allemaal met de Barcelona City Pass?

Bij de Barcelona City Pass, van de Nederlandse aanbieder Ticketbar, is dé stadspas voor Barcelona. Hierbij zit het volgende inbegrepen:

  • Gratis retour met de Aerobus tussen Barcelona Airport El Prat en het centrum van Barcelona (deze luchthaventransfer geldt ook voor een enkele reis van Girona Airport naar busstation Barcelona Nord)
  • Gratis tickets voor zowel de Sagrada Familia en Park Guëll (inclusief skip-the-line: je hoeft dus niet in de rij te staan om tickets te kopen)
  • Gratis tickets voor de Hop-On Hop-Off Bus (kies zelf voor 24 of 48 uur). Let op: de uren dienen op achtereenvolgende dagen gebruikt te worden, dus bijvoorbeeld maandag en dinsdag en niet maandag en donderdag)
  • 20% korting op de Hola Transport Card, Camp Nou-Experience, het Picasso Museum, Casa Mila, Casa Batlló, Poble Espanyol, Aquarium, MNAC, Joan Miro museum, Montjuïc kabelbaan, Hospital de Sant Pau en talloze andere musea en bezienswaardigheden
  • 20% korting op activiteiten zoals een dagtocht naar Montserrat

Let op! Wanneer een luchthaventransfer niet nodig is dan kun je dit na je aankoop aangeven. Kies voor geen luchthaventransfer. In plaats hiervan ontvang je kaartjes voor de Teleferic Montjuïc, de kabelbaan van Barcelona.

De Barcelona City Pass kopen

De Barcelona City Pass is alleen te koop via deze website.

Koop je Barcelona City Pass in 6 simpele stappen:

 1. Bij ‘Selecteer uw datum’ vul je in op welke dag je aankomt in Barcelona.
 2. Selecteer welke Sagrada Familia optie je wilt (basic tickets, met audioguide, met torens of met gids.) Je ziet altijd de beschikbare opties voor je aankomstdag.
 3. Selecteer het aantal mensen en of je 1 of 2 dagen gebruik wilt maken van de Hop on Hop off Bus. Gaan er ook kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud mee? Selecteer dan welke optie je voor hen wil. Voor kinderen tot 4 jaar is de entree van de Sagrada Familia gratis, maar om binnen te komen dien je wel een entreeticket te hebben. Daarom moet je bij het bestellen altijd het ticket voor deze leeftijden ook selecteren (kind 0-3 €0.00).  Zonder toegangsticket kunnen ze namelijk niet naar binnen
 4. Je krijgt een mail terug waarin je kunt selecteren op welke luchthaven je landt (El Prat, dicht bij de stad of op Girona airport).
 5. In dezelfde email kun je aangeven welke dag en tijdstip je de Sagrada Familia en Park Güell wilt bezoeken. Je tickets voor de Aerobus en Hop on Hop off Bus zijn open tickets, die je kunt gebruiken wanneer je wilt.
 6. Als je dat hebt gedaan, krijg je in één keer alle tickets doorgestuurd (dus ook voor de Aerobus en de Hop on Hop off Bus.). In dezelfde mail vind je bovendien een kortingscode, die je kunt gebruiken op het moment dat je andere bezienswaardigheden via de site boekt.

De tickets voor Sagrada Família, Park Guëll, de Hop-on-Hop-off Bus en de bus van en naar het vliegveld kun je gewoon op je telefoon laten staan en gebruiken als e-ticket. Als je geen smartphone hebt, of je wilt de tickets liever op papier, dan kun je ze gewoon uitprinten.

Nu de Barcelona City Pass kopen »

De Barcelona City Pass kost op dit moment €80 voor volwassenen en €37,50 voor kinderen (t/m 10 jaar). Wie 48 uur gebruik wil maken van de Hop-On Hop-Off bus of ook de torens in de Sagrada Familia wil bezoeken is iets meer kwijt (kijk hier voor actuele prijzen). Je kunt het zelf narekenen: dit haal je er waarschijnlijk makkelijk uit.

Tip: Costa Brava / Costa Dorada BCN City Pass voor dagjesmensen
Ben je van plan om 1 dag naar Barcelona te gaan vanaf je vakantiebestemming aan de Costa Brava of de Costa Dorada, dan raden wij de speciale BCN City Pass voor dagjesmensen vanaf de costa’s aan.
>>> Bespaar geld + kortingen
>>> Inclusief parking/bus/trein
>>> Inclusief hop-on hop-off bus
>>> Inclusief must-visit Sagrada Familia
De Barcelona City Pass voor bezoekers die vanaf de Costa Brava of de Costa Dorada komen is heel eenvoudig en in het Nederlands bij Ticketbar te bestellen. Kijk voor voor de prijzen vanaf de Costa Brava of de Costa Dorada.

Welke opties heeft de Barcelona City Pass allemaal?

Afhankelijk van jouw plannen kun je kijken welke Barcelona City Pass je het beste kunt aanschaffen. De verschillen zitten ‘m in het aantal dagen Hop on Hop off-bus en de verschillende opties die er zijn voor je bezoek aan de Sagrada Familia. Er zijn vier opties die gelden voor volwassenen:

Kies bij je Sagrada familia bezoek welke optie je wilt, er zijn 4 verschillende opties:
– Barcelona City Pass met een basic bezoek aan de Sagrada Familia (alleen entreekaarten)
– Barcelona City Pass Sagrada Familia inclusief audioguide
– Barcelona City Pass Sagrada Familia inclusief torens + audioguide
– Barcelona City Pass Sagrada Familia inclusief rondleiding van een ervaren gids.

Als je jouw gekozen optie voor de Sagrada Familia hebt aangegeven, kun je daarna selecteren of je 1 of 2 dagen met de Hop on Hop off bus wil. Kijk voor de actuele prijzen op Ticketbar. 

Let op! De standaardprijs voor kinderen (4-10 jaar) is €37,50 voor 1 dag met de Hop on/off bus en €42 voor 2 dagen. Kinderen onder de 6 mogen de toren niet in, kinderen onder de 16 mogen alleen met begeleiding van een volwassene.

De Barcelona City Pass kun je bij onze samenwerkingspartner Ticketbar bestellen. Let op: er wordt €2,68 aan boekingkosten in rekening gebracht.

FAQ: Veelgestelde vragen over de Barcelona City Pass

 1. Hoe lang is de Barcelona City Pass geldig?
  Totdat je gebruik hebt gemaakt van alles waar je met de kaart recht op hebt. Of je nu een dag of twee weken naar Barcelona gaat, dat doet er niet toe. Het is dus geen enkel probleem om bijvoorbeeld op dag 1 van je stedentrip gebruik te maken van de bus van het vliegveld naar de stad, en pas drie dagen later de Sagrada Família te bezoeken.
 2. Kun je met de City Pass ook de torens van de Sagrada Família bezoeken?
  De standaard Barcelona City Pass is alleen geldig voor een bezoek aan de Sagrada Família zónder torens. Maar er is ook een (iets duurdere) City Pass, waarmee je wél de torens in kunt, plus een audiogids meekrijgt. Klik voor meer informatie over deze Pass op deze link.
 3. Moet ik bij het bestellen van de kortingskaart al precies aangeven op welke dag en hoe laat ik een bepaalde bezienswaardigheid wil bezoeken?
  Nee hoor. Als je pas over een paar maanden naar Barcelona komt en nu de Pass al hebt besteld, dan kunnen we ons voorstellen dat je nog helemaal niet weet hoe laat je bij de Sagrada Família wilt staan. Maar zorg wel dat je het voor je bezoek even aangeeft. Dat kan in principe tot vlak voor (één dag) vertrek, maar dan heb je wel kans dat bepaalde bezienswaardigheden op het tijdstip van jouw wens al zijn volgeboekt. Let op: zodra je het tijdslot hebt doorgegeven, ontvang je alle tickets in één keer per mail.
 4. Ik heb kaartjes besteld, maar nog geen mail ontvangen. Wat is er misgegaan?
  Geen paniek. Kijk even of de mail misschien in je spam terecht is gekomen. Als je daar ook niets vindt, stuur ons dan even een mailtje, dan lossen we het voor je op: [email protected]
 5. Wat onderscheidt de Barcelona City Pass van andere voordeelpassen?
  Ten eerste kan bij het aanschaffen van de Barcelona City Pass alles online geregeld worden. Je hier niet naar een speciaal kantoor om de pas op te halen. Je hebt hem zelfs binnen 24 uur op je mail. Daarnaast biedt de Barcelona City Pass meer dan bijvoorbeeld de Barcelona Card. De Barcelona Card biedt geen entree op de grote highlights en geeft alleen korting op bezienswaardigheden. Scroll verder door naar beneden voor meer informatie over de Barcelona Card.
 6. Waarom zijn skip the line tickets zo belangrijk in Barcelona?
  Barcelona heeft bezienswaardigheden waar veel bezoekers graag heen willen. Zo kun je bij de Sagrada Familia soms wel 2 uur lang in de rij staan (of kun je helemaal geen tickets meer krijgen). Als je de Barcelona City Pass aanschaft kun je deze rij overslaan. De skip the line tickets voor de Sagrada Familia en Park Güell zijn inbegrepen bij de Barcelona City Pass.
 7. Is het nodig om mijn tickets van te voren uit te printen?
  Je hoeft je tickets niet uit te printen. Alles wordt online geregeld. De losse tickets die je krijgt zijn e-tickets, die je via de e-mail krijgt toegezonden. Bij de ingang kun je de e-tickets laten zien op je mobiel. Als je geen mobiele telefoon hebt of de tickets liever op papier wil, dan kun je ze natuurlijk gewoon uitprinten.

Mocht er nu toch nog iets niet duidelijk zijn over de Barcelona City Pass, stel dan gerust je vraag aan ons via [email protected]. We proberen iedereen binnen 24 uur antwoord te geven.

barcelona city pass

Waarop krijg je korting met de Barcelona City Pass?

Let op: onderstaande kortingen krijg je alleen als je de tickets bij dezelfde partij (Ticketbar) bestelt als de Barcelona City Pass. Bij de online aankoop van de City Pass ontvang je een code die je moet ingeven en die recht geeft op de korting.

 • Hola Barcelona Transport Card (20%). Dit is de perfecte aanvulling op de Barcelona City Pass als je ook op zoek bent naar gratis openbaar vervoer gedurende je verblijf.
 • Musea: Casa Batlló, Casa Milà, Fundación Joan Miró, MEAM, MNAC, Museu d’Idees i Invents, Museu del Modernisme, Picassomuseum (alles 20%)
 • Attracties: Aquarium de Barcelona, Barcelona Zoo, Camp Nou Experience, Casa Milà at night, Columbus monument, Gaudí Experience, Las Golandrinas (boottocht door de oude haven), Jamon Experience, Poble Espanyol, Teleferic Montjuïc (alles 20%)
 • Excursies: Costa Brava, Figueres (Dalí), Gaudí’s crypte, Girona, Montserrat, Portaventura (alles 20%)
 • Andere tours onder begeleiding van een gids: gotische wijk, Montjuïc, Park Güell, Picassomuseum, Sagrada Família (alles 20%)
 • Uitgaan: Flamencoshow Tabao Cordobes (met of zonder diner), Flamencoshow gotische wijk, Gran Gala Flamenco, Opera en flamenco, Party Nightcard (biedt toegang tot o.a. club Opium) (alles 20%)

Alternatief: Barcelona Card

Heb je de grote highlights al gezien? Ben je van plan om tijdens je stedentrip naar Barcelona veel musea te bezoeken en veel gebruik te maken van het openbaar vervoer? Dan is de Barcelona Card een goede optie. Met deze pas, die je koopt voor 3, 4 of 5 dagen, kan je gratis reizen met het openbaar vervoer, gratis naar sommige musea en krijg je korting op tientallen andere musea en bezienswaardigheden. Het enige nadeel: de korting op de meest populaire bezienswaardigheden is vaak niet bijzonder hoog.

Verschillen Barcelona City Pass en Barcelona Card

Barcelona City Pass

Wat biedt de Barcelona City Pass allemaal?

 • 24 of 28 uur met de Hop On Hop Off Bus
 • Skip the line tickets voor de Sagrada Familia
 • Skip the line tickets voor Park de Güell
 • Vervoer van en naar het vliegveld El Prat of een enkeltje naar Girona Airport.
 • Korting op de Hola BCN! Transport Card
 • Kortingen op verschillende bezienswaardigheden en activiteiten zoals musea, excursies en fietstours, uitgaan en attracties.

Barcelona Card

Wat biedt de Barcelona Card allemaal?

 • Reizen met het openbaar vervoer binnen de stad.
 • Een tranfser met de trein van het vliegveld El Prat naar Barcelona centrum.
 •  Gratis toegang tot musea of korting op verschillende bezienswaardigheden.
 • Een reisgids

De Barcelona Card is dus vooral aan te raden als je van plan bent een museum-marathon te doen in Barcelona of heel veel gebruik zult maken van het openbaar vervoer, wat meestal niet het geval is, want je kunt best veel lopen en veel mensen huren een fiets. Wil je alle hoogtepunten van Barcelona zien dan is de Barcelona City Pass een aanrader.

Lees dit artikel voor meer informatie over de Barcelona Card.

Hola BCN! Transportkaart

Met deze transportkaart kun je onbeperkt met het openbaar vervoer in Barcelona reizen. Ook heb je de optie om met deze kaart gratis van en naar het vliegveld te reizen. Een uitzondering is de Aerobus, hier moet je wel een kaartje voor halen, maar de transportkaart geeft je wel recht op gratis vervoer met de metro van en naar het vliegveld. Dus heb je andere plannen dan de Sagrada Familia en Park Guëll bezoeken, dan is de Hola BCN! Transportkaart een goed alternatief. Als je van plan bent om deze twee highlights wel te bezoeken, dan is de Barcelona City Pass een goede optie. Bij het de aanschaf van de Barcelona City Pass krijg je 20% korting op de Hola transportkaart.

Lees dit artikel voor meer informatie over de Hola BCN! Transportkaart. 

De voordelen van de Barcelona City Pass nog een keer kort samengevat: 
– Alles wordt online geregeld, dus je hoeft de kaarten niet speciaal naar een kantoor om de pass op te komen halen.
– De Barcelona City Pass biedt veel kortingen op verschillende activiteiten en de belangrijkste bezienswaardigheden bezoek je zelfs gratis!
– Bij de Barcelona City Pass zijn fast track tickets voor de Sagrada Familia en Park Güell inbegrepen.
– Gratis luchthaventransfer met de Aerobus.
– Bespaar geld én tijd met de Barcelona City Pass
– Eén of twee dagen genieten met de Hop on Hop off bus die je meeneemt naar alle highlights in Barcelona.
Nu kopen!

delingen