MACBAMACBA

Het Museu d’Art Contemporani de Barcelona of kortweg het MACBA, het Museum voor Hedendaagse Spaanse en Catalaanse kunsten, werd geopend in 1995.

MACBA tickets zijn te koop aan de kassa of online via de website van het museum of bij Turisme de Barcelona (bij deze laatste krijg je 5% korting op de prijs als je je tickets online koopt).

Collectie MACBA

De collectie van dit museum omvat Spaanse en Catalaanse kunstwerken van na 1945. Daarnaast is ook buitenlandse kunst vertegenwoordigd. Veel werken zijn behoorlijk abstract en Eigenlijk is vooral dit moderne en volledig witte gebouw de moeite waard. Raadzaam dus om een bezoek te brengen wanneer de toegang gratis is.

Het gebouw

Het spierwitte gebouw is al een kunstwerk op zich. De architect is de Amerikaanse Richard Meier, die in Nederland ook wat werk op z’n naam heeft staan (het stadhuis van Den Haag bijvoorbeeld). Hij wilde het museum zo toegankelijk mogelijk maken voor rolstoelgebruikers en dat is gelukt: mensen in een rolstoel kunnen zich binnen het hele museum verplaatsen en ook de toegang naar het MACBA toe is erg rolstoelvriendelijk. Overigens zijn het niet alleen de rolstoelers die dankbaar gebruik maken van de gladde tegels: het plein rondom MACBA is uitgegroeid tot dé skatespot van Barcelona.

Persoonlijke tip

Precies achter MACBA ligt de patio van het CCCB, waar je in de spiegelwand een geweldige skyline van Barcelona kunt zien.

Praktische info

Openingstijden: Maandag, woensdag en vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur, donderdag van 11.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur en zon- en feestdagen van 10.00 tot 15.00 uur. Dinsdag (met uitzondering van feestdagen) gesloten.
Prijzen: Een regulier entreekaartje kost €10. Kinderen onder de 14 en senioren van 65 jaar en ouder kunnen het museum gratis bezoeken. Neem wel een geldig legitimatiebewijs mee. Met het Articket heb je ook gratis toegang.

Adres & plattegrond


MACBA
Plaça dels Àngels 1
08001 Barcelona
934120810
Metro: L1L2L3