Fietstour Nederlandstalige gids

Een fietstour is natuurlijk de perfecte manier om Barcelona te ontdekken. Heb je geen zin om met een enorme groep achter een gids aan te fietsen, maar ben je op zoek naar een kleinschalige optie? Dan is een privé fietstour of een kleinschalige groepstour onder begeleiding van een Nederlandse gids iets voor jou. Ga op pad met een local die Barcelona écht goed kent en de taal spreekt. Vanaf €31,50 per persoon!

  • Ervaar het local Barcelona-gevoel op de fiets.
  • Alsof je met een bekende op stap gaat.
  • Op maat gemaakt. Vraag tijdens en na afloop van de tour ook naar persoonlijke tips voor tijdens de rest van je verblijf.
  • Voor veel Barcelonabezoekers het hoogtepunt van hun stedentrip! Ook bijzonder aan te raden voor gezinnen met kinderen.
  • Deze fietstours worden uitgevoerd bij ons kleinschalige familiebedrijf El Ciclo midden in de gotische wijk.

Nu reserveren

Inhoud

Details & prijzen

 • 3 uur durende fietstour
 • Aangepast op jouw wensen
 • Nederlandstalige gids, die permanent in de stad woont en goed geïntegreerd is
 • Fiets, slot, mandje en helm (indien gewenst) zitten bij de prijs inbegrepen
 • Persoonlijke service
 • Alleen met reservering
 • 6 uur durende tour ook mogelijk
 • Betaling ter plekke

Nu reserveren

Privétour

De privétours kunnen het hele jaar door geboekt worden. Wil je zeker zijn van een tour onder begeleiding van een eigen gids, zorg dan dat je op tijd reserveert, zeker in het hoogseizoen is het aantal plekken beperkt.

De tour kan ter plekke worden aangepast aan het gezelschap, of je nu alle hoogtepunten wilt zien of juist op zoek bent naar insider tips. Een aantal voorbeelden waar we langs kunnen fietsen zijn: El Raval, El Born, El Poblenou, La Barceloneta, het strand, Plaça Reial, Plaça Sant Jaume, Santa María del Mar, Parc de la Ciutadella, Arc de Triomf, Sagrada Família (in overleg bij grotere groepen) , CCCB, MACBA en het Maritiem Museum.

Gezelschap van 2 personen: €52,50 per persoon*
Gezelschap van 3 personen: €44 per persoon*
Gezelschap van 4-5 personen: €40 per persoon
Gezelschap van 6-7 personen:  €35 per persoon
Gezelschap van 8-10 personen: €31,50 per persoon

Voor grotere groepen: mail ons voor een offerte!

*Minimum aantal betalende deelnemers: 2 volwassenen
Kinderen tot en met 12 jaar: €22,50 (bij minimaal 2 volwassenen)
Kinderen tot 6 jaar die niet zelf meefietsen, maar meegaan in een kinderzitje: gratis.

Let op: maximaal 10 personen per groep. De reden hiervoor is dat de lokale bevolking grotere groepen op de fiets niet erg kan waarderen en voor ons staat een duurzame vorm van samenleven met de locals voorop. Ook is het veiliger om in een kleine groep op pad te gaan, hoef je minder te wachten en krijg je natuurlijk veel meer van alles mee!

Open fietstour

De open fietstour wordt aangeboden tijdens de Nederlandse en Belgische schoolvakanties. In de zomervakantie hebben we de optie voor groepstours om 10.30 uur.

 • Meivakantie – 22 april 2023 tot en met 7 mei 2023
 • Zomervakantie – 22 juli 2023 tot en met 27 augustus 2023
 • Herfstvakantie – 14 oktober 2023 tot en met 29 oktober 2023

Open fietstour: €32,50 per persoon
€22,50 voor kinderen tot en met 12 jaar
Kinderen die in een zitje gaan, kunnen gratis mee

*Het minimum aantal deelnemers is 2. Bij minder dan 2 deelnemers wordt de groepstour geannuleerd.

De tours worden ook aangeboden met e-bikes. Hiervoor wordt per persoon €12,50 extra in rekening gebracht. Het is mogelijk om een e-bike voor het hele gezelschap te nemen, maar ook voor 1 persoon. Wij bieden geen e-bikes voor kinderen aan.

Nu reserveren

Tip

El Ciclo biedt ook fietsverhuur aan. Wie via Barcelonatips of El Ciclo een fietstour boekt, krijgt korting op aansluitende fietshuur.

Reacties van mensen die je voorgingen

Review fietstour Pieter CommermanReview fietstour Liesbet WoutersReview fietstour Annelies

Wat kun je verwachten?

Je ontmoet de gids bij El Ciclo, de fietsenzaak die ik samen met mijn partner Ramiro run in het centrum van de stad. De winkel is gevestigd in een authentieke middeleeuwse ruimte uit de zeventiende eeuw in de gotische wijk op een steenworp afstand van de Ramblas en het prachtige Plaça Reial.

De fietstours zijn privé tours of kleinschalige groepstours (maximaal 9 personen). De filosofie hierachter is simpel: er is in Barcelona al genoeg massatoerisme en wij zetten juist in op duurzaam toerisme, zodat de locals zo min mogelijk hinder ondervinden van de tours. Dat betekent dat je niet in een grote groep met twintig anderen achter een gids aan fietst, maar in een klein groepje, met z’n tweetjes of zelfs alleen.

Voordeel is dat je ook zelf kunt aangeven waar je interesses liggen, de gids om persoonlijke tips kunt vragen en dat de gids de tour aanpast als je bijvoorbeeld met kleine kinderen deelneemt. Een kopje koffie tussendoor? Dat kan. Er is tijd voor vragen, foto’s en spontaniteit!

De gidsen zijn allemaal locals die minstens een paar jaar in de stad wonen. Ze spreken de taal en zijn goed geïntegreerd en op de hoogte van alle ins en outs. Geen standaard teksten, maar verhalen van een echte local.

Samen bepaal je wat je tijdens je tour graag zou zien. Vervolgens ontdek je Barcelona gedurende een drie uur durende tour en bezoek je interessante plekken, waar de gids verhalen, weetjes en anekdotes met je deelt. De tour eindigt weer bij El Ciclo waar je de fietsen kunt inleveren of gedurende de rest van de dag met korting kunt huren.

El Ciclo fietsverhuur Barcelona fiets huren

Kom ook gerust binnen in onze winkel kijken. De lampencollectie aan het plafond is gemaakt van tweedehands fietsonderdelen en Ramiro won eerder een prijs voor één van zijn designs. Overal waar je kijkt, duiken fietsgerelateerde objecten op (zo hangt de wc-rol aan een trapper). Ook leuk: de verschillende soorten fietsen waaronder een ouderwetse ligfiets en een eenwieler. Kortom, je kijkt je ogen uit.

Tot slot: je kunt bij El Ciclo gebruikmaken van het toilet en als dat nodig is een tas of koffer achterlaten.