Fietstour Nederlandse gids

Een fietstour is natuurlijk de perfecte manier om Barcelona te ontdekken. Heb je geen zin om met een grote groep achter een gids aan te fietsen, maar ben je op zoek naar een kleinschalige optie? Dan is een privé fietstour onder begeleiding van een Nederlandse gids iets voor jou. Ga op pad met een local die Barcelona écht goed kent en de taal spreekt. Vanaf €30 per persoon!

  • Ervaar het local Barcelona-gevoel op de fiets.
  • Alsof je met een bekende op stap gaat.
  • Op maat gemaakt. Vraag tijdens en na afloop van de tour ook naar persoonlijke tips voor tijdens de rest van je verblijf.
  • Voor veel Barcelonabezoekers het hoogtepunt van hun stedentrip! Ook bijzonder aan te raden voor gezinnen met kinderen.

Nu reserveren

Wat kun je verwachten?

Je ontmoet de gids bij El Ciclo, de fietsenzaak die ik samen met mijn partner Ramiro run in het centrum van de stad. De winkel is gevestigd in een authentieke middeleeuwse ruimte uit de zeventiende eeuw in de gotische wijk op een steenworp afstand van de Ramblas en het prachtige Plaça Reial.

De fietstours zijn privé tours. De filosofie hierachter is simpel: er is in Barcelona al genoeg massatoerisme en wij zetten juist in op duurzaam toerisme, zodat de locals zo min mogelijk hinder ondervinden van de tours. Dat betekent dat je niet in een grote groep met twintig anderen achter een gids aan fietst, maar in een klein groepje, met z’n tweetjes of zelfs alleen.

Voordeel is dat je zelf kunt aangeven waar je interesses liggen, de gids om persoonlijke tips kunt vragen en dat de gids de tour aanpast als je bijvoorbeeld met kleine kinderen deelneemt. Een kopje koffie tussendoor? Dat kan. Er is tijd voor vragen, foto’s en spontaniteit!

De gidsen zijn allemaal locals die minstens een paar jaar in de stad wonen. Ze spreken de taal en zijn goed geïntegreerd en op de hoogte van alle ins en outs. Geen standaard teksten, maar verhalen van een echte local.

Samen bepaal je wat je tijdens je tour graag zou zien. Vervolgens ontdek je Barcelona gedurende een drie uur durende tour en bezoek je interessante plekken, waar de gids verhalen, weetjes en anekdotes met je deelt. De tour eindigt weer bij El Ciclo waar je de fietsen kunt inleveren of gedurende de rest van de dag met korting kunt huren.

El Ciclo fietsverhuur Barcelona fiets huren

Kom ook gerust binnen in onze winkel kijken. De lampencollectie aan het plafond is gemaakt van tweedehands fietsonderdelen en Ramiro won eerder een prijs voor één van zijn designs. Overal waar je kijkt, doemen fietsgerelateerde objecten op (zo hangt de wc-rol aan een trapper). Ook leuk: de verschillende soorten fietsen waaronder een ouderwetse ligfiets en een eenwieler. Kortom, je kijkt je ogen uit.

Tot slot: je kunt bij El Ciclo gebruikmaken van het toilet en als dat nodig is een tas of koffer achterlaten.

Reacties van mensen die je voorgingen

Hallo Annebeth, ik wil je even laten weten dat we vanochtend een fantastische fietstour hebben gehad onder bezielende leiding van Mathieu. Wat een energie, wat een kennis en wat speelde hij goed in op onze behoeftes. We vonden het een perfecte manier om een goed beeld van de stad en de verschillende wijken te krijgen en kunnen het iedereen aanraden (wat we ook zeker zullen doen). Thanks!!!!! Groetjes Petra en Sem.

Vergeet alle commerciële fietstours. Bij El Ciclo krijg je een (h) eerlijke tour. Nederlandse sprekende gids Sophie is een verademing. In de winkel straalt de passie voor de fiets. Mooie producten. Genoten! – Sia

Samen met twee vriendinnen gisteren de fietstour gehad met gids Marit. Wat kan ze veel en enthousiast vertellen over Barcelona en haar geschiedenis. Waar andere commerciële fietstours een vaste route hebben, kan je bij El Ciclo nog aangeven wat je wilt zien. Zodat als je niet op dag 1 gelijk de fietstour hebt geboekt je niet nogmaals langs dezelfde bezienswaardigheden komt die je al eerder hebt gezien. En als je dan bij de fietswinkel aankomt voel je gelijk de passie van een kunstenaar als je naar zijn prachtige en zelfgemaakte lampen kijkt gemaakt van fietsonderdelen. – Putry N.

Details fietstour Barcelona

 • 3 uur durende fietstour
 • Aangepast op jouw wensen
 • Nederlandstalige privé gids, die permanent in de stad woont en goed geïntegreerd is
 • Fiets, slot en helm (indien gewenst) zitten bij de prijs inbegrepen
 • Persoonlijke service
 • Alleen met reservering
 • 6 uur durende tour ook mogelijk
 • Betaling ter plekke

Prijzen

De privétours kunnen het hele jaar door geboekt worden. Wil je zeker zijn van een tour onder begeleiding van een eigen gids, zorg dan dat je op tijd reserveert, zeker in het hoogseizoen is het aantal plekken beperkt.

 • Gezelschap van 1 persoon: €78 per persoon
 • Gezelschap van 2 personen: €45 per persoon
 • Gezelschap van 3 personen: €40 per persoon
 • Gezelschap van 4-5 personen: €37 per persoon
 • Gezelschap van 6-7 personen:  €33 per persoon
 • Gezelschap van 8-10 personen: €30 per persoon

Kinderen tot 12 jaar: helft van de prijs (bij minimaal 2 volwassenen)
Kinderen die niet zelf meefietsen, maar meegaan in een kinderzitje: gratis. Een bakfiets behoort ook tot de mogelijkheden.

Klik hier om jouw fietstour te reserveren

El Ciclo biedt ook fietsverhuur. Wie via Barcelonatips of El Ciclo een fietstour boekt, krijgt korting op aansluitende fietshuur.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 19 jaar thuis in Barcelona. Als journalist, auteur van diverse reisgidsen over de stad en eigenaar van een fietstourbedrijf, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Volg mij ook op Instagram