Met de kabelbaan van de haven naar Montjuïc

De Telefèric Aeri del Port is een kabelbaan tussen de haven van Barcelona en de berg de Montjuïc, te herkennen aan de felrode, romantische kleur van de gondels. Het is een goede manier om op de heuvel de Montjuïc te komen en tijdens de vijf minuten durende rit geniet je van fantastische uitzichten over de stad, de haven en de zee. Een bijzonder leuke ervaring.

De Telefèric Aeri del Port werd aangelegd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in 1929, maar werd pas in 1931 in gebruik genomen. De kabelbaan werd ontworpen door architect Carles Buïgas.

Wat kun je verwachten?

Met de Telefèric del Port kom je langs de toren van San Sebastià bij het strand, het tussenstation, de toren Jaume I bij het World Trade Center en de opstapplaats op Montjuïc. In de Torre de San Sebastià wordt je naar boven (of beneden als je bij Miramar bent opgestapt) gebracht in een lift met ramen, dat is al een leuke ervaring! Eenmaal boven stap je in. In de toren Jaume I stoppen de gondels niet, maar kruisen ze elkaar wel. De cabines hangen op ongeveer zeventig meter hoogte en bieden plek aan maximaal 24 personen.

Maak een rit met kabelbaan haven Barcelona

Onderweg geniet je van een fantastisch uitzicht op de haven, de zee en de stad. Zo zie je onder meer de haven en het winkelcentrum Maremagnum vanuit de hoogte, kun je de skyline aanschouwen en zie je het zwembad van Barceloneta vanuit de lucht. Onderweg kun je foto’s maken, filmen of simpelweg van de ervaring genieten. Ook erg leuk voor avontuurlijke kinderen.

Goed te combineren met

 • Een bezoek aan Miró Museum op de Montjuïc
 • De Anella Olímpica, oftewel de Olympische ring
 • De kabelbaan van de Montjuïc die je naar het kasteel brengt
 • Een duik in zee
 • Het zwembad van La Barceloneta
 • Een bezoek aan de wijk La Barceloneta
 • Uitkijkpunt Miramar (zie onze persoonlijke tips hieronder)

Tickets kopen voor de kabelbaan door de haven van Barcelona

Kaarten voor de kabelbaan kosten €11 voor een enkele rit. Retour ben je €16,50 kwijt. Je kunt de kaarten ter plekke kaarten kopen.

Hoe kom je bij de kabelbaan tussen de haven en de Montjuïc?

Het meest voor de hand liggende is om vanuit La Barceloneta aan zee te vertrekken. De kabelbaan vetrekt vanuit de Torre Sant Sebastià (Passeig de Joan de Borbó 88). Je kunt hier komen door de metro (L4, gele lijn) te nemen naar station Barcelona. Daarvandaan is het tien minuten tot een kwartier lopen naar de toren. Buslijnen 17, 39, 45, 64, 57, 59 en 157 stoppen in de buurt.

De gondel brengt je naar uitkijkpunt Miramar. Het is ook mogelijk om de kabelbaan vanaf de Montjuïc te nemen. Hier is het doorgaans iets rustiger en je kunt ook hier ter plekke nog kaarten kopen.

Openingstijden Telefèric Aeri del Port

De Telefèric Aeri del Port is dagelijks open. Bij slecht weer, bijvoorbeeld als het erg hard waait, is er geen dienst.

 • Van 1 januari tot en met 28 februari: van 10.00 tot 17.30 uur.
 • Van 1 maart tot en met 5 juni: van 11.00 tot 19.00 uur.
 • Van 6 juni tot en met 11 september van 11.00 tot 20.00 uur.
 • Van 12 september tot en met 16 oktober: van 11.00 tot 19.00 uur.
 • Van 17 oktober tot en met 31 december: van 10.00 tot 17.30 uur.

Onze persoonlijke tips

Bij het uitkijkpunt Miramar zit een ontzettend leuk terras waar je een kop koffie kunt drinken (met uitzicht!). Zeker doen als je daar toch aan toe was. Ook een aanrader is het restaurant Martínez iets verderop (loop langs het hotel). Voor Barcelonese begrippen aan de prijs, maar absoluut de moeite waard. En last but not least zit onder Martínez ook de spectaculaire Cactustuin, een nog echt onontdekt stukje Barcelona en een van de meest originele parken in de stad.