Plaça d’EspanyaPlaca espanya

Zo’n beetje elke grote Spaanse stad heeft wel een Spanjeplein. Een Plaza de España, noemen de Spanjaarden het zelf. Of, in het Catalaans: Plaça d’Espanya. Dat van Barcelona was het openingstoneel van de Wereldtentoonstelling in 1929. De spectaculaire fonteinshow waarmee de bezoekers toen welkom werden geheten, kan toeristen in de stad nog altijd bekoren.

Het drukke Plaça d’Espanya ligt daar waar de Gran Vía en de Avenida Paral-lel, twee van Barcelona’s langste straten, samenkomen. Ook kun je vanaf hier makkelijk de groene stadsheuvel Montjuïc beklimmen. Tot een paar jaar geleden werd de grote arena gebruikt voor stierengevechten, maar nadat dat in de regio Catalonië werd verboden, verrees hier een winkelcentrum. Behalve ketens als Mango en Desigual vind je er ook genoeg mogelijkheden om een hapje te eten en te drinken.

Halte Plaça d’Espanya

De Aerobus, de blauwe bus die tientallen keren per dag van en naar het vliegveld El Prat rijdt, stop ook op het centrale plein. Makkelijk als je in de buurt je hotel of appartement hebt geboekt!

Persoonlijke tip

Bij de fonteinenshow is het vaak ontzettend druk. Vanaf de bovenste verdieping van winkelcentrum Las Arenas heb je een prachtig uitzicht op het spektakel en het is hier meestal ook wat rustiger.

Praktische info

Aanvang fonteinenshow: juni-oktober, donderdag-zondag tussen 21.00 en 23.30 uur en november-mei, vrijdag-zaterdag tussen 19.00 en 21.00 uur.

Adres & plattegrond


Plaça d’Espanya
Plaça d'Espanya
Metro: L1L3L8