Naar het zwembad in Barcelona

Baantjes trekken en met een opgeruimd hoofd beginnen aan een nieuwe dag in Barcelona? Of gewoon een keertje geen zin in zand in je zwembroek? Dan is het zwembad natuurlijk de uitkomst. Hieronder de beste openbare zwembaden in Barcelona op een rij.

Club Natació Atlètic-Barceloneta

zwembad barceloneta


De Club de Natació Atlètic-Barceloneta is hét zwembad van La Barceloneta, pal aan het strand. Er zijn drie grote buitenzwembaden, waarvan er twee verwarmd zijn (hier kun je dus ook in de koudere maanden zwemmen). Ook is er een zonneterras waar je heerlijk kunt ontspannen terwijl je met je ogen dicht luistert naar de geluiden van de Middellandse Zee. En als je je ogen liever openhoudt heb je trouwens een prachtig uitzicht op het strand. Verder is er nog een groot overdekt binnenbad, een uitgebreide sportclub en een restaurant.

Praktische info

Openingstijden: van ma t/m vrij 6.30-23.00 uur, zaterdag 7.00-23.00 uur en zondag 8.00-20.00 uur. Kijk op de website voor openingstijden tijdens feestdagen. 
Prijs: €14,08 (11- 64 jr.), 7,99 (4-10 jr.) en €4,24 (0 tot 3 jr.).
Adres: Plaça del Mar (La Barceloneta)

Piscina Municipal de Montjuïc


Zwemmen met een spectaculair uitzicht over Barcelona, dat kan in het olympisch zwembad, boven op de heuvel de Montjuïc (één van de highlights in Barcelona). Het zwembad is ontworpen voor de Olympische Spelen die in 1992 met groot succes in Barcelona werden gehouden. Dit bad werd onder andere gebruikt voor het onderdeel duiken, een bijzondere plek om te zwemmen dus.

Tip: de ligstoelen kun je huren en dat is wel aan te raden, want anders lig of zit je op het beton, er is geen grasveldje.

Praktische info

Openingstijden: Half juni t/m begin september: ma t/m do 11.00-19.00 uur, vr t/m zo en feestdagen 11.00-20.30 uur.
Prijs: 7,55 euro (kinderen tot 5 jr. gratis en van 6-14 jr. en 65+ 5,23 euro)
Adres: Avinguda de Miramar 31 (Montjuïc). Je kunt het best de metro nemen naar Paral.lel en daarvandaan met de Funicular de Montjuïc de berg op. Het is dan aan de overkant van het station waar je aankomt.


Benieuwd naar waar je kan eten in de buurt van Piscina Municipal de Montjuïc? Of benieuwd naar meer tips voor restaurants in Barcelona? Bekijk dan de video hieronder!


Piscines Picornell

zwembad picornell

In dit sportcentrum vind je een buitenbad en een overdekt zwembad en verschillende stoombaden en sauna’s. In het weekend worden er vaak waterpolo gespeeld, dus dan gelden er beperkte openingstijden (in de winter voor het binnenzwembad, ‘s zomers voor het buitenbad). Check dat dus van te voren even op de site.

Openingstijden: Afhankelijk van het seizoen, maar vanaf juni tot begin september van ma t/m za van 9.30 tot 20.30 en in de weekend van 10.00 tot 19.00 uur. Zie hier het volledige overzicht met openingstijden.
Prijs: Vanaf €13,63
Adres: Avinguda de l’Estadi 30-38 (Montjuïc)

El Llac de Can Dragó

Sportcentrum Can Dragó in de wijk Sant Andreu heeft twee verwarmde zwembaden, een binnenbad en een buitenbad. Het overdekte bad is het grootste zwembad van Barcelona. Het buitenbad is open tussen juni en september. Een aanrader met kinderen!

Openingstijden: Elke dag vanaf 9.00 tot 20.00 uur (op zondag tot 13.30 uur)
Prijs: Vanaf €8,75
Adres: Carrer Rosselló i Porcel 7-11 (Sant Andreu)

(Llac) Parc de la Creueta del Coll

zwembad parc crueta coll

Dit park, tussen Park Güell en Tibidabo, bevindt zich in een voormalige steengroeve, omringd door rotsen, palmbomen, bloemen en arboles de amor, oftewel liefdesbomen. Het kunstmatige meer wordt in de zomer als zwembad gebruikt. En als je uitgezwommen bent wandel je via allerlei paadjes de heuvel op waar je, eenmaal boven, een adembenemend uitzicht over Barcelona hebt.

Praktische info

Openingstijden: 18 juni – 31 juli: 10.00-20.00 uur / 1 augustus – 4 september: 10.00-19.00 uur.
Prijs: €2,49 normaal kaartje, groepskaartje €2,04, groot gezin €1,13, <1jr. en >65jr. gratis
Adres: Passeig Mare de Déu del Coll 77 (Gràcia)

Waterparken bij Barcelona

Op zoek naar een waterpretpark in Barcelona met glijbanen? Die ga je, helaas helaas, in de stad zelf niet vinden. De paar publieke zwembaden díe er zijn, zijn in principe bedoeld om baantjes te trekken. Buiten de stad kun je wel naar een outdoor waterpretpark.

  • PortAventura in de buurt van Salou ligt een spectaculair waterpark (en pretpark) met maar liefst zeventien attracties, waaronder twaalf glijbanen.
  • Illa Fantasía is een park in Villasar de Dalt met drie grote zwembaden en 23 attracties. Open tussen juni en september. Vanuit Barcelona vertrekken er dan dagelijks bussen naar het zwemparadijs.
  • Water World in Lloret de Mar heeft spectaculaire glijbanen, een golfslagbad en jacuzzi’s. Open tussen half mei en half september.

Hotels met zwembad in Barcelona

Wees altijd een beetje op je hoede voor hotels in Barcelona die adverteren met een zwembad. In veel gevallen gaat het om een klein bad op het dak van het hotel. Ook fijn om even af te koelen natuurlijk, maar niet bepaald om lekker baantjes te trekken.

Onder meer Hotel W, Hotel Miramar en Hotel 1898 (binnenbad) beschikken over een groot zwembad. Vanzelfsprekend zijn dit niet de goedkoopste opties om te overnachten in Barcelona.

Ga je met kinderen naar Barcelona? Dan raden we aan afkoeling te zoeken in zee of bij een van de openbare zwembaden. Hotels zijn er niet altijd even blij mee als de kinderen ;).

Lees ook: Met kinderen naar Barcelona