Naar het zwembad in Barcelona

Paar baantjes trekken en met een opgeruimd hoofd aan een nieuwe dag in Barcelona beginnen? Of gewoon een keertje geen zin in zand in je badpak? Dan ga je naar het zwembad. Hieronder de beste openbare zwembaden in Barcelona op een rij. En speciaal voor de luxepaardjes hebben we er ook een paar hotels met zwembad bij gezet.

Club Natació Atlètic-Barceloneta

zwembad barceloneta
De Club de Natació Atlètic-Barceloneta is het zwembad van La Barceloneta, pal aan het strand. Er zijn drie grote buitenzwembaden, waarvan er twee verwarmd zijn (hier kun je dus ook in de koudere maanden zwemmen). Ook is er een zonneterras waar je heerlijk kunt ontspannen terwijl je met je ogen dicht luistert naar de geluiden van de Middellandse Zee. En als je je ogen liever openhoudt heb je trouwens een prachtig uitzicht op het strand. Verder is er nog een groot overdekt binnenbad, een uitgebreide sportclub en een restaurant.

Praktische info

Openingstijden: van ma t/m vrij 6.30-23.00 uur, zaterdag 7.00-23.00 uur en zondag 8.00-20.00 uur.
Prijs: 12 euro (11- 64 jr.), 3,70 euro (0 tot 3 jr.) en 7 euro (4-11 jr.)
Adres: Plaça del Mar, Barceloneta
Metro: L4 (gele lijn) Barceloneta of met de bus V15, 39 y 64.

Piscina Municipal de Montjuïc


Zwemmen met een spectaculair uitzicht over Barcelona, dat kan in het olympisch zwembad, boven op de heuvel de Montjuïc (één van de highlights in Barcelona). Ontworpen voor de Olympische Spelen die in 1992 met groot succes in Barcelona werden gehouden. Dit bad werd onder andere gebruikt voor het onderdeel duiken, dus spring eens van de (hoge!) duikplank. Als het zwembad dicht is kun je trouwens ook prima naar het Picornell-zwembad dat er vlakbij ligt, recht tegenover het Olympisch Stadion.

Praktische info

Openingstijden: 30 juni t/m 7 september 11.00-18.30 uur.
Prijs: 6,50 euro (kinderen tot 5 jr. gratis en van 6-14 jr. en 65+ 4,50 euro).
Adres: Avinguda de Miramar 31
Metro: L3 (groene lijn)/L2 (paarse lijn) Paral.lel en dan met de funicular (kabelbaantrein) de Montjuïc op.

Piscines Picornell

zwembad picornell

In dit sportcentrum vind je een buitenbad en een overdekt zwembad en verschillende stoombaden en sauna’s. In het weekend worden er vaak waterpolo gespeeld, dus dan gelden er beperkte openingstijden (in de winter voor het binnenzwembad, ’s zomers voor het buitenbad). Check dat dus van te voren even op de site.

Openingstijden: Elke dag vanaf 10.00 uur. Het buitenbad is in december en januari dicht.
Prijs: 12,15 euro (tot 24 jaar betaal je 8,15 en voor 65-plussers en kinderen t/m 14 geldt een toegangsprijs van 7,45 euro).
Adres: Av. de l’Estadi 30-38
Metro: L3 (groene lijn)/L2 (paarse lijn) Paral.lel en dan met de funicular (kabelbaantrein) de Montjuïc op.

El Llac de Can Dragó

Sportcentrum Can Dragó in de wijk Sant Andreu heeft twee verwarmde zwembaden, een binnenbad en een buitenbad. Het overdekte bad is het grootste zwembad van Barcelona. Het buitenbad is open tussen juni en september. Een aanrader met kinderen!

Openingstijden: Elke dag vanaf 9.00 tot 20.00 uur (op zondag tot 13.30 uur)
Prijs: 7,15 euro
Adres: C / Rosselló i Porcel 7-11
Metro: Fabra i Puig (L1, rode lijn)

Jardins de la Torre de les Aigües

UPDATE 2019: HELAAS GESLOTEN

zwembad
Naar het strand midden in de stad? Dat kan bij het ‘platja d’Eixample Dreta’, gelegen in een binnentuin van één van de voor de wijk Eixample zo typische huizenblokken. Een ondiep zwembad rondom een oude watertoren met een strandje, waar zelfs de allerkleinsten naar hartenlust kunnen spelen; er is allerlei zwembadspeelgoed. Vrijwel niet bekend bij toeristen, dus er komen vooral Barcelonezen uit de buurt.

Praktische info

Openingstijden: 25 juni t/m 7 september iedere dag 10.00-20.00 uur (in augustus en september ‘s zondags tot 15.00 uur).
Prijs: 1,55 euro (baby’s tot 1 jaar oud en 65+ gratis).
Adres: Carrer de Roger de Llúria 56
Metro: L4 (gele lijn) Girona.

HELAAS IS DIT KINDERZWEMBAD IN DE ZOMER VAN 2019 NIET LANGER GEOPEND VANWEGE DE OVERLAST VOOR OMWONENDEN. DE GEMEENTE BIEDT WEL EEN ALTERNATIEF BIJ DE PISTES DEL PARC DE JOAN MIRÓ.

Pistes del Parc de Joan Miró

De sportfaciliteiten in het gemeentepark Parc de Joan Miró bij Plaça Espanya en winkelcentrum Las Arenas worden deze zomer voor het eerst gebruikt voor kinderspelen (met water). Op die manier wil de gemeente een alternatief bieden voor het gesloten zwembad van de Jardins de la Torre de les Aigües. Een echt zwembad is het niet, maar voor waterpret zitten kleine kinderen (tot en met 12 jaar) hier goed. Waterglijbanen, opblaasbadjes, tuinslangen etc. Je komt er vooral locals tegen.

Let op: er mogen maar 60 kinderen tegelijk naar binnen en de toegang is beperkt tot bepaalde tijdframes: van 10.00 tot 12.00, 12.00 tot 14.00, 14.00 tot 16.00, 16.00 tot 18.00 en 18.00 tot 20.00 uur. Reserveren kan via www.ae-eixample.cat (minstens een dag van tevoren).

Openingstijden: 25 juni t/m 7 september iedere dag 10.00-20.00 uur.
Prijs: 1,60 euro (baby’s tot 1 jaar oud en 65+ gratis).
Adres: Parc de Joan Miró
Metro: L3 (groene lijn), L1 (rode lijn), Plaça Espanya of L3 (groene lijn) Tarragona.

Parc de la Creueta del Coll

zwembad parc crueta coll

Dit park, tussen Park Güell en Tibidabo, bevindt zich in een voormalige steengroeve, omringd door rotsen, palmbomen, bloemen en arboles de amor, oftewel liefdesbomen. Het meer wordt in de zomer als zwembad gebruikt. En als je uitgezwommen bent wandel je via allerlei paadjes de heuvel op waar je, eenmaal boven, een adembenemend uitzicht over Barcelona hebt.

Praktische info

Openingstijden: 10.00-20.30 uur (van 24 juni t/m 13 september).
Prijs: 6 euro, kinderen betalen ongeveer 4 euro en t/m 2 jr. is het gratis. Op zon- en feestdagen betaal je iets meer.
Adres: Pg. Mare de Déu del Coll 77
Metro: L3 (groene lijn) Petitens of L5 (blauwe lijn) El Coll/La Teixonera (niet ver van Park Guell).

Waterparken bij Barcelona

Op zoek naar een (al dan niet sub-) tropisch zwembad in Barcelona met glijbanen? Die ga je, helaas helaas, in de stad zelf niet vinden. De paar publieke zwembaden díe er zijn, zijn in principe bedoeld om baantjes te trekken. Buiten de stad kun je wel naar het waterpretpark.

  • PortAventura in de buurt van Salou heeft een spectaculair waterpark met liefst zeventien attracties, waaronder twaalf glijbanen.
  • Illa Fantasía is een park in Villasar de Dalt met drie grote zwembaden en 23 attracties. Open tussen juni en september. Vanuit Barcelona vertrekken er dan dagelijks bussen naar het zwemparadijs.
  • Water World in Lloret de Mar heeft spectaculaire glijbanen, een golfslagbad en jacuzzi’s. Open tussen half mei en half september.

Hotels met zwembad in Barcelona

Wees altijd een beetje op je hoede voor hotels in Barcelona die adverteren met een zwembad. In veel gevallen gaat het om een klein pierenbadje op het dak van het hotel. Ook fijn om even af te koelen natuurlijk, maar niet bepaald om lekker baantjes te trekken.

Onder meer Hotel W, Hotel Miramar en Hotel 1898 (binnenbad) beschikken over een groot zwembad. Vanzelfsprekend zijn dit niet de goedkoopste opties om te overnachten in Barcelona.

Ga je met kinderen naar Barcelona? Dan raden we aan afkoeling te zoeken in zee of bij een van de openbare zwembaden. Hotels zijn er niet altijd even blij mee als kleine kinderen

Lees ook: Met kinderen naar Barcelona