PortAventura World

Spanjes grootste pretpark, PortAventura, behoort tot de tien best bezochte attractieparken van Europa. Naast het themapark Portaventura Park, dat is onderverdeeld in zes subthema’s, vind je er ook het waterpark Costa Caribe Aquatic Park, hotels, golfbanen en Ferrari Land.

PortAventura WorldTickets, openingstijden & openbaar vervoer
Tickets1. Een combinatieticket voor PortAventura Park + Ferrari Land: Een dagkaart kost €60 voor volwassenen en €52 voor kinderen. (exclusief het waterpretpark)

2. Portaventura Park + Ferrari Land + Treinreis: Vanaf €79. Klik hier voor meer informatie.

3. Entree Portaventura Park + busreis vanuit Barcelona: Vanaf €69. Vertrek en aankomst bus in het centrum van de stad. Klik hier voor meer informatie.
AdresAvinguda del Batlle Pere Molas, km 2, 43840 Vila-seca, Tarragona
Openbaar vervoer / metroTrein: Tortosa en Tarragona (R16)
OpeningstijdenPretpark PortAventura gaat elke dag open om 10.00 uur. In de maanden november, december en januari is het pretpark deels gesloten. Kijk voor de actuele openingstijden even op de website van het park.

Inhoud

Koop je kaartjes en ontloop de wachtrij
Tickets voor PortAventura zijn heel eenvoudig en in het Nederlands te bestellen bij onze samenwerkingspartner Tiqets (een dagkaartje kost €60 voor volwassenen en €52 voor kinderen en 60-plussers, 2 dagen kost €70 voor volwassenen en €59 voor kinderen).

Portaventura Park – Zes themagebieden

Het pretpark Portaventura Park is onderverdeeld in zes thema’s die je het gevoel moeten geven je steeds in een ander werelddeel te begeven: Mediterrània, Polynesia, SésamoAventura, China, México en Far West. Ieder deel heeft z’n eigen attracties en voorstellingen.

Maak bijvoorbeeld een ritje met de snelste achtbaan van de wereld (binnen drie seconden van 0 naar 135 kilometer per uur!), of waan je in Zuid-Oost Azië met de nieuwste attractie Ankor, waarbij je met een bootje een spannend circuit aflegt.

Wie alles wil meemaken, heeft waarschijnlijk meer tijd nodig dan één dag. Toegangskaarten zijn daarom ook te verkrijgen voor twee of drie dagen.

1. Mediterrània

Bij binnenkomst kom je eerst in Mediterrània, oftewel het Middellandse Zeegebied. Het gebied doet denken aan een havenplaats zoals je die in de omgeving van Barcelona veel aantreft. Je vindt er verschillende restaurants, souvenirshops en mediterrane gevels. Aan het einde van deze zone liggen de attracties Furius Baco (een van de snelste achtbanen van Europa: binnen drie seconden ga je 135 kilometer per uur!), Estació del Nord (een oude locomotief die je afzet bij het thema Far West) en Port de la Drassana (rondvaartboot). ‘s Zomers worden er in Mediterrània shows opgevoerd.

2. Polynesia

In deze zone waan je je op een eiland in de Stille Oceaan, omgeven door tropische flora, palmbomen en varens. In Polynesië verwacht je veel water en dat krijg je dan ook: er zijn watervallen en verschillende plassen. Hier vind je de waterattractie Tutuki Splash, al sinds de opening van PortAventura één van de favoriete attracties van het park. Andere populaire attracties in Polynesia zijn Kontiki (een groot schommelschip) en Canoes (een kano-achtbaan voor kinderen).

3. SésamoAventura

Deze zone is bedoeld voor de jongste bezoekers van het park en heeft als thema Sesamstraat. Je komt bekende inwoners als Pino, Elmo en Koekiemonster overal tegen. Onmisbaar is de Magische Boom, waar kinderen in kunnen klimmen voor een uitzicht over het park. Let op: je kunt alleen in SésamoAventura komen via Polynesia.

4. China

Staat het bewandelen van de Chinese Muur op je bucket list? In de Chinese zone kun je vast een keertje oefenen op de miniatuurversie. In dit gebied lijkt Europa even héél ver weg. Overal staan bonsaïboompjes en er staan twee Chinese toegangspoorten. Dé attractie is Dragon Khan, een achtbaan die in 69 seconden acht loops maakt en een snelheid van 110 km/h bereikt. In het Gran Teatro Imperial worden Chinese acrobatenshows opgevoerd.

5. Mexico

Maak een reis naar het oude Mexico, waar een Maya piramide staat, de kleinste bezoekers paardje (geen echte) kunnen rijden en je meerdere Mexicaanse restaurants hebt waar je je te buiten kunt gaan aan burritos, nachos en guacamole. Hurakan Condor is de hoogste attractie in het park, waarbij je een vrije val van 96 meter maakt. In de zomer kun je hier de show Templo del Fuego bezoeken, waarbij je met een archeoloog opzoek gaat naar de geheimen van de Azteekse tempel. Het is een show en attractie in één.

6. Far West

In het Wilde Westen ontbreekt het natuurlijk niet aan cactussen, rovers en saloons. Een compleet Amerikaans dorp is volledig in stijl nagebouwd en er zijn drie houten achtbanen, waaronder de populaire Stampida. Je kunt er op een (plastic) buffel rijden en voor wat verkoeling zijn er twee waterattracties.

PortAventura Costa Caribe Aquatic Park

Het waterpark van PortAventura ligt naast het pretpark en is volledig geïnspireerd op de Caribische Eilanden. Je kunt er komen via de gedeelde ingang met het themapark, maar er is ook een eigen ingang. De attracties en baden zijn zowel buiten als binnen, dus waterratten vermaken zich hier het hele jaar door. Er zijn zeventien attracties, waaronder twaalf glijbanen, strandjes om te relaxen en een kinderzwembad.

Een dagkaartje voor het waterpark kost 29 euro voor volwassen en 25 euro voor kinderen (4-10 jaar). Wil je Caribe Aquatic Park combineren met PortAventura themapark en/of Ferrariland, kijk dan bij praktische info en prijzen hieronder.

Ferrariland

In het voorjaar van 2017 werd Ferrariland geopend, het kleinste pretpark van de drie. Anders dan bij Caribe Aquatic Park, heeft Ferrariland géén gedeelde ingang met PortAventura. Dit themapark staat in het teken van Ferrari en van Italië. Je vindt er replica’s van onder meer het Colosseum in Rome. Natuurlijk is er ook een racebaan en kun je je in een echte Ferrari wanen in een 3D-simulator.

Dé attractie van Ferrariland is de Red Force. Durf jij er na het zien van deze video nog in?

Tickets voor Portaventura

Je kunt verschillende tickets en combinatietickets boeken voor Portaventura.

1. Een combinatieticket voor PortAventura Park + Ferrari Land
Hiermee heb je toegang tot de beide themaparken, maar niet tot het waterpretpark. Een dagkaart kost €60 voor volwassenen en €52 voor kinderen. Voor 2 dagen is de prijs €70 per volwassene en €59 per kind.

2. Portaventura Park + Ferrari Land + Treinreis
Heb je geen eigen vervoer? Dan kun je ervoor kiezen om een combinatieticket van Portaventura Park en Ferrari Land inclusief treinreis te boeken. Vanaf €79.

3. Entree Portaventura Park + busreis vanuit Barcelona
Superpraktisch omdat je niet hoeft uit te zoeken hoe het met de treinen zit, is dit ticket, waarbij toegang tot Portaventura Park en de busreis erheen zijn inbegrepen. Speciaal voor degenen die op stedentrip zijn in Barcelona en een dag voor het pretpark willen uittrekken. Vertrek en aankomst bus in het centrum van de stad.

Praktische info

Pretpark PortAventura gaat elke dag open om 10.00 uur. In de maanden november, december en januari is het pretpark deels gesloten. Kijk voor de actuele openingstijden even op de website van het park.

Hoe kom je bij Portaventura? Vanuit Barcelona naar PortAventura

Met de trein

PortAventura heeft een eigen treinstation en is makkelijk te bereiken vanaf verschillende treinstations in Barcelona. De rit, die wordt uitgevoerd door de Rodalies de Catalunya, duurt ruim een uur en voor een enkeltje betaal je zo’n 9 euro. De treinen (lijn R16 richting Tortosa en Tarragona) gaan zo’n negen keer per dag vanaf Estació de França (tussen El Born en La Barceloneta), Passeig de Gràcia en Sants. Kaartjes van te voren bestellen is niet nodig, je kunt ze gewoon op het station kopen.

Met de auto

Als je een eigen auto hebt of één hebt gehuurd, rijd je in anderhalf uur naar PortAventura. Hoe je precies de stad uitrijdt, is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat je vertrekpunt is, maar het is belangrijk om op de snelweg AP 7 te komen. Deze weg moet je ruim 100 kilometer lang volgen, tot aan afslag 35: PortAventura!
Let op: je moet onderweg wel tol betalen.

Met de bus
Onze samenwerkingspartner Tiqets biedt ook combinatietickets voor PortAventura en de bus. Scheelt een hoop gedoe! De bus vertrekt vanuit het centrum van Barcelona, niet ver van Plaça Catalunya, en zet je daar ‘s avonds ook weer af. Kaartjes koop je via deze link.

Weetjes over PortAventura

– In 2001 kwam de dertiende etappe van de Tour de France aan in het park, die was vertrokken uit Andorra.
– De attractie/show Templo del fuego in het thema Mexico werd geopend door acteur Jean Claude van Damme. De shows, die 500 euro per keer kosten, worden vanwege de hoge kosten alleen in de zomermaanden opgevoerd.
– Van oktober tot half november staat het park in het teken van Halloween. Tegen het vallen van de avond wordt er een grote parade gehouden, waar altijd veel bezoekers op afkomen.

Adres & plattegrond

PortAventura World
delingen