Las Arenas

Op het eerste oog zou je niet verwachten dat er in Las Arenas urenlang geshopt, geslenterd en gegeten kan worden. Het gebouw was tot 1977 in gebruik als arena voor stierengevechten en pas in 2011 ging het als winkelcentrum open voor publiek.

Vanaf de bovenste etage van de Arenas heb je een prachtig uitzicht, zeker als op Plaça d’Espanya de show met de magische fonteinen wordt gehouden.

Lees ook: Plaça d’Espanya

Las ArenasTickets, openingstijden & openbaar vervoer
PrijsGratis
AdresGran Via de les Corts Catalanes 373 - 385
Openbaar vervoer / metroMetro: Espanya (L1 en L3)
OpeningstijdenShoppen (Maandag - Zaterdag):
Juni - september: 10.00 - 22.00 uur
Oktober - mei: 09.00 - 21.00 uur

Eten:
Zondag - Donderdag: 10.00 - 01.00 uur
Vrijdag, zaterdag en feestdagen: 10.00 - 03.00 uur

Inhoud

Praktische info

Openingstijden Las Arenas: De winkels zijn dagelijks geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot en met 22.00 uur in de zomer (juni – september) en van 09.00 tot en met 21.00 uur in de winter (oktober – mei).

Voor te eten kan je dagelijks terecht in Las Arenas van 10.00 tot en met 01.00 uur ’s ochtends en tot 3 uur ’s ochtends op vrijdagen, zaterdagen en feestdagen.

Winkelen in Las Arenas

Verwacht niet dat je in het winkelcentrum bijzondere souvenirtjes zult scoren in unieke Spaanse boetiekjes, want in Las Arenas vind je vooral veel grote ketens. Een selectie: Benetton (kleding), Calzedonia (beenmode), Casas (schoenen), Claire’s (asseccoires), Desigual (kleding), FC Barcelona Shop, Fnac (elektronica), Intimissimi (lingerie), Kiko (make-up), Lush (verzorging), Mango (kleding), Nespresso (koffie), Natura (home), Sephora (make-up), Superdry (kleding) en Swarovski (sieraden). Let op: in Las Arenas zitten geen winkels van de Spaanse modegigant Inditex, waar onder meer Zara, Bershka en Pull&Bear onder vallen.

Wie hongerig is van al dat geshop, of liever buiten de winkel wacht tot de koopdrang van het reisgezelschap is gestild, kan terecht in een van de vele eet- en drinkgelegenheden. Wederom: geen authentieke Spaanse restaurantjes, maar prima voor de snelle hap. Een greep uit wat er te eten valt: wok, pasta, paella (mijn advies: doe dat beter ergens aan het strand), Subway, italiaans ijs, verse sapjes. Liever zelf kokkerellen? Je vindt er ook de supermarkten Mercadona en Veritas (die laatste is vooral gericht op biologisch en vegetarisch eten).

Geschiedenis en architectuur Las Arenas

De stierenarena werd in 1900 in gebruik genomen en 77 jaar later, op 19 juni, vond het laatste stierengevecht in Las Arenas plaats. Vanaf dat moment konden inwoners en bezoekers van Barcelona voor een stierengevecht alleen nog naar La Monumental, op de hoek van de Carrer de la Marina en de Gran Vía. Laatstgenoemde arena staat leeg sinds 2011, toen het stierenvechten in Barcelona verboden werd. Wat er met dit gebouw gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

Las Arenas winkelcentrum Barcelona

Na 1977 stond Las Arenas op Plaça d’Espanya er maar een beetje verlaten bij. Totdat beurs- en congrescentrum Fira de Barcelona op het idee kwam om hier een paviljoen te bouwen. Voor de werkzaamheden zou de stierenarena moeten worden gesloopt, maar dat proces werd tegengehouden. In 1999 werd Las Arenas gekocht door de familie Sanahuja, die er een vrijetijdscentrum van zou maken. Architect Richard Rogers maakte er een indrukwekkend winkelcentrum van dat je nu kunt bezoeken, inclusief prachtig terras met panoramisch uitzicht over de stad. Een aanrader om met de roltrap naar boven te gaan en het gebouw en uitzicht te bekijken.

Adres & plattegrond

Las Arenas
Gran Via de les Corts Catalanes 373 - 385
Metro: L1L3