La Monumental

La Monumental de Barcelona is een voormalige stierenvechtarena in Barcelona. Er worden hier tegenwoordig geen stierengevechten meer worden gehouden, sinds de regio Catalonië het stierenvechten heeft verboden in 2011. Wel kunnen bezoekers in contact komen met een belangrijk stuk geschiedenis en cultuur van Barcelona.

La MonumentalTickets, openingstijden & openbaar vervoer
TicketsVolwassenen: €6
Kinderen: €5
AdresGran Via de les Corts Catalanes 749, Barcelona
Openbaar vervoer / metroMetro: Monumental (L2)
Bus: 62, 7, B24, H12, V21
OpeningstijdenMaandag t/m zaterdag: 11.00 – 14.00 en 16.00 – 20.00
Zondag: Gesloten

Inhoud

Wat is La Monumental?

La Monumental is een stierenvechtarena die in 1914 werd geopend. Het gebouw is ontworpen in de laat modernistische stijl met neo-moorse details. De arena telt 26 rijen met ruimte voor 19500 toeschouwers. Het was de laatste actieve arena in Catalonië en werd uiteindelijk gesloten in 2011 toen het stierenvechten door het parlement van Catalonië helemaal werd verboden. Zelfs vandaag de dag ziet de arena er nog klaar voor gebruik uit. In het gebouw is tegenwoordig een klein stierenvechten museum gevestigd.

Wat kun je hier doen?

De arena is overdag open voor bezoekers. Je kunt de arena inlopen, naar de bovenkant van de tribunes klimmen, de stallen bezoeken en de kraampjes bekijken waar de stieren hun laatste uren doorbrachten.

Ook is de stierenvechtarena is de thuisbasis van het stierenvecht museum El Museo Taurino de Barcelona, dat in 1969 werd geopend. Het heeft een kleine maar interessante weergave van de geschiedenis van het stierenvechten in Barcelona en de kostuums van beroemde stierenvechters, beroemde stierenkoppen en andere historische documenten en items voor stierenvechten.

Praktische informatie

Prijs
Volwassenen: €6
Kinderen: €5

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 11.00 – 14.00 en 16.00 – 20.00
Zondag: Gesloten

Hoe kom je bij La Monumental?

La Monumental ligt aan de Gran Via in de wijk Eixample, slechts op een korte afstand van de Sagrada Família.

Metro: de arena beslaat een heel woonblok direct naast metrostation Monumental, waar je komt met de paarse lijn L2.

Bus: de volgende bussen stoppen dichtbij La Monumental 62, 7, B24, H12, V21

Geschiedenis van La Monumental

Plaza Monumental was de laatste arena die in gebruik was in Barcelona. De arena werd ontworpen door de architect Ignasi Mas i Martorell. De arena werd in 1914 ingewijd en heette oorspronkelijk ‘El Sport’. In 1916 werd de ring omgedoopt tot ‘Monumental’.

De arena had een capaciteit van iets minder dan 20.000 toeschouwers. Tot aan de Olympische Spelen en de komst van nieuwe en grotere arena’s in de stad was La Monumental een van de weinige locaties in de stad Barcelona die plaats kon bieden aan een menigte van 25.000, inclusief de staanplaatsen in de arena.

Sterren als The Beatles, the Rolling Stones, Bob Marley, Dire Straits en Bruce Springsteen hebben allemaal opgetreden in La Monumental. La Monumental wordt nu nog steeds gebruikt voor circusvoorstellingen en andere shows.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis