7 X het beste ijs van barcelona

Zodra de zonnestralen warmer worden, zie je overal in Barcelona mensen met ijs rondlopen. En dan bedoel ik romig, ambachtelijk bereid ijs, van gepassioneerde ijsmakers. Een ijsje waar je ogen, van puur genot, spontaan van dichtgaan. In Barcelona hoef je niet ver te zoeken naar ijs, maar voor de authentieke ijsverslaafde hebben we een lijstje gemaakt met favorieten (in willekeurige volgorde).

1. Gocce di Latte

IJsje van Gocce di Latte

Bij Gocce di Latte, van Italiaanse origine, eet je zelfgemaakt ijs van uitsluitend natuurlijke producten. Ze hebben heel veel smaken: van vanille, rozen met een vleugje koriander tot pure chocolade (gemaakt van niets meer dan pure chocolade, olijfolie en wat water, echt waar!). Bij het kleine zusje, een paar meter verderop, is al het ijs zonder koemelk en de hoorntjes en wafels zonder gluten.

Adres: Pla del Palau 4 en Carrer Espaseria 14 (El Gòtic)
Openingstijden: dagelijks van 12.00-24.00 uur.

2. Gelaaati di Marco

gelaaati

Nog een Italiaanse ijszaak, want eerlijk is eerlijk, Italianen weten waar ze het over hebben als het over lekker ijs gaat. Keuze uit heel veel smaken,ook originele zoals olijfolie-smaak. De koffie is, op z’n Italiaans, goed sterk en je kunt er Siciliaanse cannoli bij eten, een soort opgerolde wafels gevuld met room of mascarpone. Ñam ñam.

Website
Adres: Carrer de la Llibreteria 7 (gele metro L4 halte Jaume I)
Openingstijden: dagelijks van 10.00-24.00 uur.

3. Un gelato per te

Edu un gelato per te
Eigenaar Edu, uit Uruguay, raakt niet uitgepraat over zijn ijs en laat ons trots alle smaken proeven. Citroenijs van Siciliaanse citroenen, puur genot! En er is verrukkelijk perzikijs, een smaak die je niet vaak tegenkomt. Het is een kleine zaak in een smal straatje wat uitkomt op Plaça Sant Felip Neri, in de Joodse wijk El Call. Een absolute aanrader!

Facebook
Adres: Carrer de Sant Felip Neri 1 (gele metro L4 halte Jaume I)
Openingstijden: dagelijk van 12.00-19.30 uur.

4. Delacrem

Delacrem

Vlak achter Plaza Universitat begint de charmante straat Enric Granados, met op de tweede hoek de ijssalon van Italiaan Massimo Pignata. Buurtbewoners genieten er op het terras van een romig ijsje of ontbijten er met een café con leche en een vers gebakje. De smaken zijn steeds weer anders omdat er uitsluitend kwaliteitsproducten van het seizoen worden gebruikt. Je vindt er de klassieke smaken maar ook, voor avonturiers, smaken als pure chocolade met bier of geroosterde appel met kaneel.

Website
Adres: Carrer d’Enric Granados 15 (rode metro L1 of paarse metro L2 halte Universitat)
Openingstijden: dagelijks van 9.30-21.30 uur (donderdag t/m zaterdag tot 00.30).

5. Bodevici

Bodevici
Dit is de eerste ijszaak in Spanje die het bio-keurmerk kreeg, vertelt eigenaar Jordi trots. Er is ijs in vele smaken, alles met verse, biologische ingrediënten en allerlei toppings voor eroverheen. Er is ijs gemaakt van bio-geitenmelk waar je je vingers bij opeet. En dan de horchata, de lekkerste van de stad! Het vrolijke personeel legt graag uit wat er allemaal is en hoe het precies wordt gemaakt.

Website
Adres: Carrer de Torrijos 21 (groene metro L3 halte Fontana of gele metro L4 halte Joànic)
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 16.00-21.00, zaterdag van 12.30-21.00 en zondag van 17.00-21.00 uur.

6. Toma II

Toma II

Verscholen in de wijk Gràcia ligt deze kleine, ambachtelijke ijssalon. Toma II betekent ‘neem er twee’ en dat is helemaal geen rare gedachte, want het ijs is er goddelijk lekker. Hazelnoot is met stip mijn favoriete smaak, maar ze hebben heel veel bijzondere smaken, zowel zoet als hartig (!). En alles uiteraard zonder kleur- en smaakstoffen.

Website
Adres: Carrer de Vic 2 (Metro:groene L3 en blauwe L5 halte Diagonal)
Openingstijden: dagelijks van 13.00-22.00 uur.

7. Rocambolesc

Veel te dicht bij mijn huis, aan de Rambla naast operahuis El Liceu, vind je het ijs van Catalaanse sterkok Jordi Roca. Smaken als parmezaanse kaas en asperges met truffel zijn bij Rocambolesc de normaalste zaak van de wereld, maar er is ook gewoon vanille en chocolade. Er is een ruime keus aan heerlijke toppings en ze hebben er broodjes ijs. En ijsjes in de vorm van de vinger van Colombus, voor het echte Rambla-gevoel!

Website
Adres: Rambla 51 (metro L3, halte Liceu)
Openingstijden: dagelijks van 11.00-23.00 uur ( vrijdag en zaterdag tot 24.00).

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!