Goedkoper reizen met ov in Barcelona

Reizen met het openbaar vervoer wordt een stuk goedkoper de komende maanden (van 1 september tot en met 31 december 2022). Dat geldt zowel binnen Barcelona als in de omgeving. 

In Barcelona zijn verschillende ov-abonnementen van de plaatselijke vervoerder TMB een stuk goedkoper per 1 september en op regionaal niveau kunnen inwoners van Catalonië net als Spanjaarden elders in het land gratis met de korte en middellange afstandstreinen reizen. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. 

OV-abonnementen in Barcelona (Area Metropolitana)

Per 1 september zal een prijsverlaging van het openbaar vervoer in Barcelona en omgeving plaatsvinden. De kosten voor maand- en kwartaalabonnementen (waaronder bijvoorbeeld de T-jove) zullen met 50% dalen. De T-Casual-kaart, een vervanging voor de oude T-10, wordt 30% goedkoper in prijs. Rittenkaarten die dit jaar zijn gekocht, dus na 1 september, zijn geldig tot en met 15 januari 2023.

Zo kost de T-Usual, het maandabonnement waarmee je 30 dagen onbeperkt kunt reizen, 20 euro in plaats van de huidige 40 (1 zone). De T-Casual gaat van 11,35 naar 7,95 euro en de T-Jove (drie maanden onbeperkt reizen voor iedereen onder de 25 jaar) kost vanaf 1 september nog maar 40 in plaats van 80 euro.

Gratis met de trein

Frequente gebruikers van de rodalies kunnen de komende maanden gratis met de trein. De meerrittenkaarten voor de regionale treinen (en ook in de cercanías en media distancia-treinen van Avant) waarmee je tussen 1 september en 31 december gratis kunt reizen, zijn al sinds 24 augustus verkrijgbaar. Bij de aankoop van zo’n speciale kaart laten kopers een waarborg achter, die je terugkrijgt op het moment dat er 16 ritten zijn gemaakt. De borg bedraagt €10 in het geval van de rodalies en €20 voor de ‘media distancia’-treinen. Op die manier wil de regering voorkomen dat toeristen en dagjesmensen profijt hebben van de maatregel, die echt bedoeld is voor woon-werkverkeer. 

De meerrittenkaarten kun je online kopen of op de stations. 

In principe gelden de nieuwe prijzen en de gratis treinreizen tot en met 31 december 2022. 

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 20 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!