Casa Fuster

Casa Fuster is een opvallend hotel in Barcelona, een modernistisch monument en een hoogtepunt van architect Domènech i Montaner, een tijdgenoot van Antoni Gaudí

Casa FusterTickets, openingstijden & openbaar vervoer
PrijsGratis te bezoeken
Adres Passeig de Gràcia 132 (Gràcia)
Openbaar vervoer / metroMetro: Diagonal (L3 & L5)
Bus: 22, 24, 34, 67, 7, B24, H8
OpeningstijdenN.v.t.

Inhoud

Wat is Casa Fuster?

Toeristen komen van de hele wereld om de prachtige architectuur van Barcelona te zien. Casa Fuster is een van de die architectonische hoogstandjes uit de tijd van het modernisme. Casa Fuster ligt helemaal aan het einde van de Passeig de Gràcia, en doet nu dienst als een luxe hotel. Voor bezoekers is Casa Fuster ook een geweldige plek om iets te drinken, te eten of van live muziek te genieten in de jazzclub. Iets verderop liggen de bekende huizen Casa Battló en Casa Milà, wat ook zeker een bezoek waard is.

De Barcelona Card: onbeperkt met het ov + gratis entree en kortingen bij musea

Meer weten!

Hoe kom je bij Casa Fuster?

Casa Fuster ligt aan de bekende straat de Passeig de Gràcia 132, helemaal aan het einde, in de wijk Gràcia.

Metro
De groene lijn L3 en de blauwe lijn L5 stoppen bij metrostation Diagonal dat slechts op enkele minuten loopafstand van Casa Fuster zit. Ook de volgende FGC-treinen stoppen hier: L7, R2S, S2, S7.

Bus
De volgende bussen stoppen op loopafstand bij Casa Fuster: 22, 24, 34, 67, 7, B24, H8

Geschiedenis Casa Fuster

Casa Fuster (1908) werd ontworpen door beroemde Catalaanse architect Lluís Domènech i Montaner. De familie Fuster i Fabra woonde op de eerste verdieping. Casa Fuster was in deze tijd het duurste huis in Barcelona. Het huis was een cadeau van meneer Fuster aan zijn vrouw, en moest Barcelona nog mooier maken. De gevel van het huis was destijds een van de eerste in de stad die van marmer was gemaakt. Door de dure kosten verliet de familie het pand al snel. 

In 1962 kocht het elektriciteitsbedrijf ENHER het huis met intentie om het huis te slopen en een wolkenkrabber te bouwen. Echter waren de inwoners van Barcelona hier tegen en dankzij de vele protesten en mediadruk werd dit plan geschrapt. Niet alleen hebben de inwoners voor elkaar gekregen om dit plan te stoppen, ook latere renovatieplannen werden afgekeurd. In 1999 werd Casa Fuster gekocht als een hotel door hotelketen Hoteles Center.

Het hotelketen Hoteles Center renoveerde het pand tot een hotel, met behoud van de originele stijl van architect Lluís Domènech i Montaner. In 2004 opende het hotel zijn deuren.

Zien en doen in de buurt van Casa Fuster?

Casa Fuster ligt op een mooie locatie in de wijk Gràcia, waar ook Gaudí’s Casa Vicens te vinden is. Dit is bovendien de perfecte buurt om te shoppen en een terrasje te pikken of een hapje te eten. Het meesterwerk van Gaudi, de Sagrada Familia zit op 20 minuten loopafstand. De beroemde huizen van Gaudi bevinden zich nog dichterbij: Casa Milá en Casa BatllóKoop hier je tickets voor de bezienswaardigheden in de buurt van Casa Fuster met korting.