Moco Museum

Barcelona is een echte streetart-stad en het tweede filiaal van Lionel en Kim Logchies van het Moco Museum in Amsterdam past daar perfect bij. In oktober 2021 werd in een middeleeuws paleis in Barcelona dit boetiekmuseum voor hedendaagse kunst, streetart, graffiti en moderne subcultuur geopend.

Nu reserveren

Moco Museum Tickets, adres, openbaar vervoer & openingstijden
Tickets

Tickets: €17,50 bestel hier
Jeugd 10-17 jaar + studenten: €12,50 bestel hier
Kinderen onder de 10 jaar: gratis

Adres Carrer de Montcada 25 (El Born)
Openbaar vervoer  Metro: Jaume I (gele lijn, L4)
Openingstijden

Maandag tot en met donderdag: 10.00-20.00 uur
Vrijdag tot en met zondag: 10.00-21.00 uur

Inhoud

Wat is het Moco Museum?

Het Modern Contemporary Museum is een kunstmuseum in de wijk El Born en het tweede filiaal van het Moco Museum dat in 2016 in Amsterdam werd geopend. Het is ondergebracht in een oud middeleeuws paleis vlakbij het Picassomuseum.

Je kunt er iconische werken van internationaal bekende artiesten en opkomende kunstenaars bekijken. Het museum is met name populair bij jongeren. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers ligt tussen de 17 en 35 jaar. Dit omdat het museum kunst heel toegankelijk en interactief brengt. Ik kan een bezoek daarom ook van harte aanraden als je met tieners op stedentrip bent in Barcelona. Op deze pagina vind je al mijn tips wat te doen met tieners in Barcelona.

Tickets voor het Moco Museum

1. Volwassenen
Dit ticket is voor iedereen boven de 18 en kost €17,50. Via deze link betaal je gemakkelijk in het Nederlands met iDeal of Bancontact en is het ticket evt. gratis te annuleren of te wijzigen.

Nu reserveren

2. Studenten
Als student kun je korting krijgen. Je betaalt dan €12,50 voor een kaartje.

Nu reserveren

3. Jeugd
Een kaartje tot en met 9 jaar is gratis. Voor jongeren van 10-17 jaar kost een kaartje €12,50.

Nu reserveren

Tip om geld te besparen
Ga je ook gebruik maken van het openbaar vervoer of ben je van plan meer musea te bezoeken? Dan is het vaak voordeliger om de Barcelona Card aan te schaffen. Hiermee krijg je gratis toegang tot bijna alle musea én kan je gratis met het OV. Voor €47,70 heb je ‘m al! Je bestelt de Barcelona Card hier met korting.

Wat kun je zien en doen in het Moco Museum?

Moco toont een breed scala aan werken van artiesten zoals Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Salvador Dalí, Damien Hirst, Keith Haring, KAWS, Yayoi Kusama en meer. Bewonder bijvoorbeeld de unieke street art-stukken van Banksy in de tentoonstelling Laugh Now. Ook heel gaaf zijn de zalen bestemd voor technologie en kunst. Dit zijn speciale ruimtes voor ervaringsgerichte en digitale kunst door de Nederlandse en Belgische kunstenaars teamLab, Les Fantômes en Studio Irma.

Hoe kom je bij het Moco Museum?

Metro: Het is aan te raden om de metro te gebruiken. Het dichtstbijzijnde metrostation is Jaume I (gele lijn, L4). Hiervandaan is het nog zo’n vijf minuten lopen naar het museum. Je kunt eventueel ook met de rode lijn (L1) naar metrohalte Arc de Triomf. Dan loop je er zo’n tien tot vijftien minuten over.

Parkeren: Voor wie met de auto komt, bij het museum zit geen parkeergarage! De dichtstbijzijnde parkings zijn: Carrer Princesa, Passeig del Born / Plaça Comercial, Plaça de la Catedral, Avinguda Cambó en Via Laietana.

Lopen: Als je in het centrum van Barcelona verblijft (rond de Ramblas, gotische wijk, La Barceloneta, El Born), kun je prima lopen naar het Moco. Veel langer dan zo’n 20 minuten zul je niet onderweg zijn.

Fietsen: Ook op de fiets is het Moco Museum makkelijk te bereiken, vanuit de centrumwijken binnen vijf tot tien minuten, maar ook vanuit Eixample is het te fietsen (bergafwaarts). Je kunt je fiets niet makkelijk achterlaten in de straat waar het museum is gevestigd, maar in de buurt bevinden zich verschillende stallingen.

Hop-on Hop-off bus: De toeristenbus stopt niet voor de deur bij het Moco Museum. De dichtstbijzijnde stops zijn op het Pla de Palau of langs de Via Layetana. Daarvandaan is het nog geen tien minuten lopen.

De Barcelona Card: onbeperkt met het ov + gratis entree en kortingen bij musea

Meer weten!