Moco Museum

Barcelona is een echte streetart-stad en het tweede filiaal van Lionel en Kim Logchies van het Moco Museum in Amsterdam past daar perfect bij. In oktober 2021 werd in een middeleeuws paleis in Barcelona dit boetiekmuseum voor hedendaagse kunst, streetart, graffiti en moderne subcultuur geopend.

Nu reserveren

Moco Museum Tickets, openingstijden & openbaar vervoer
Tickets Tickets: €17,50
Jeugd 10-17 + studenten: €12,50
Adres Carrer de Montcada 25 (El Born)
Openbaar vervoer / metro Metro: Jaume I (gele lijn, L4)
Openingstijden Maandag tot en met donderdag: 10.00-20.00 uur
Vrijdag tot en met zondag: 10.00-21.00 uur

Wat is het Moco Museum?

Het Modern Contemporary Museum is een kunstmuseum in de wijk El Born en het tweede filiaal van het Moco Museum dat in 2016 in Amsterdam werd geopend. Het is ondergebracht in een oud middeleeuws paleis vlakbij het Picassomuseum. Je kunt er iconische werken van internationaal bekende artiesten en opkomende kunstenaars bekijken. Het museum is met name populair bij jongeren, de gemiddelde leeftijd van de bezoekers ligt tussen de 17 en 35 jaar. Ik kan een bezoek ook van harte aanraden als je met tieners op stedentrip bent in Barcelona.

Tickets voor het Moco Museum

Het is het beste om een ticket online te kopen, als je een ticket ter plekke koopt is het vaak duurder.
Er zijn verschillende mogelijkheden:

1. Volwassenen
Dit ticket is voor iedereen boven de 18 en kost €17,50. Via deze link betaal je gemakkelijk met iDeal of Bancontant en is het ticket gratis te annuleren.

Nu reserveren

2. Studenten
Als student kun je korting krijgen. Je betaalt dan €12,50 voor een kaartje.

Nu reserveren

3. Jeugd
Een kaartje tot en met 9 jaar is gratis. Voor jongeren vanaf 10 jaar kost een kaartje €12,50.

Nu reserveren

Hoe kom je bij het Moco Museum?

Metro: Het is aan te raden om de metro te gebruiken. Het dichtstbijzijnde metrostation is Jaume I (gele lijn, L4). Hiervandaan is het nog zo’n vijf minuten lopen naar het museum. Je kunt eventueel ook met de rode lijn naar metrohalte Arc de Triomf. Dan loop je er zo’n tien tot vijftien minuten over.

Parkeren: Voor wie met de auto komt, bij het museum zit geen parkeergarage! De dichtstbijzijnde parkings zijn: Carrer Princesa, Passeig del Born / Plaça Comercial, Plaça de la Catedral, Avinguda Cambó en Via Laietana.

Lopen: Als je in het centrum van Barcelona verblijft (rond de Ramblas, gotische wijk, La Barceloneta, El Born), kun je prima lopen naar het Moco. Veel langer dan zo’n 20 minuten zul je niet onderweg zijn.

Fietsen: Ook op de fiets is het Moco Museum makkelijk te bereiken, vanuit de centrumwijken binnen vijf tot tien minuten, maar ook vanuit Eixample is het te fietsen (bergafwaarts). Je kunt je fiets niet makkelijk achterlaten in de straat waar het museum is gevestigd, maar in de buurt bevinden zich verschillende stallingen.

Hop On Hop Off bus: De toeristenbus stopt niet voor de deur bij het Moco Museum. De dichtstbijzijnde stops zijn op het Pla de Palau of langs de Via Layetana. Daarvandaan is het nog geen tien minuten lopen.

 

Wat kun je zien en doen in het Moco Museum?

Moco Masters toont een breed scala aan werken van artiesten zoals Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Salvador Dalí, Damien Hirst, Keith Haring, KAWS, Yayoi Kusama en meer.

Bewonder bijvoorbeeld de unieke street art-stukken van Banksy in de tentoonstelling Laugh Now.

Ook heel gaaf zijn de zalen bestemd voor technologie en kunst. Dit zijn speciale ruimtes voor ervaringsgerichte en digitale  kunst door teamLab, Les Fantômes en Studio Irma.

Het gebouw

Het Moco Museum is gevestigd in Palau Cervelló, voorheen de privéwoning van de adellijke familie Cervelló. Die heeft hier tot de achttiende eeuw gewoond. Van de middeleeuwen tot de 20e eeuw hebben hier aristocraten, kooplieden en vorsten geleefd.

Adres & plattegrond

Moco Museum
Carrer de Montcada 25
08003 Barcelona
+34936291858
Metro: Jaume IGele lijn L4